Η κατασκευή ενός βιτρώ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί αρκετό χρόνο και έναν έμπειρο εξειδικευμένο τεχνίτη. Γιαυτό και τα αυθεντικά γυάλινα βιτρώ είναι πολύ ακριβά. Όμως υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος για να φτιάξετε μία απομίμηση βιτρώ λίγο πιο εύκολα. Την τεχνική δείχνει ο youtuber Peter Brown και πραγματικά το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο.

απομίμηση βιτρό

Το αυθεντικό βιτρώ γίνεται από χρωματισμένο γυαλί, το οποίο συναρμολογείται σαν παζλ με την βοήθεια μολυβένιων πλαισίων. Ο Peter Brown αντί για γυαλί επιλέγει την διάφανη εποξική ρητίνη (γνωστό και ως υγρό γυαλί). Αυτό του επιτρέπει να χρησιμοποιήσει ένα καλούπι από κόντρα πλακέ. To καλούπι μπορεί να έχει κοπεί σε CNC φρέζα, αλλά αν κάποιος δεν έχει, μπορεί να γίνει  ακόμα και με σέγα χειρός. Επίσης αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξύλο, υπάρχουν αρκετά καταστήματα με CNC πλάσμα που μπορούν να σας κόψουν πάνω σε μεταλλική λαμαρίνα ότι σχέδιο θέλετε .

Σίγουρα ένα αυθεντικό βιτρώ είναι πραγματικά αθάνατο -το παλαιότερο διατηρημένο βιτρό δημιουργήθηκε πριν 1000 χρόνια-  αλλά η τεχνική που δείχνει ο Peter Brown είναι αρκετά πιο εύκολη, γίνεται μέσα σε λίγες ώρες και δεν χρειάζεται καμία απολύτως εμπειρία.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλη τη διαδικασία στο παρακάτω βίντεο, ενώ αν σας άρεσε αυτή η κατασκευή τότε πρέπει οπωσδήποτε να δείτε αυτό το βίντεο από τον ίδιο δημιουργό.

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά σχόλια ή spam δεν δημοσιεύονται!

avatar
5000
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση από