Πριν μερικούς μήνες, είχαμε παρουσιάσει σε ένα άρθρο μια συλλογή από ξύλινα δακτυλίδια, οποία φαίνεται σαν να κρύβουν ένα μαγευτικό μικρόκοσμο στο εσωτερικό τους. Μέσα στο άρθρο υπήρχε και ένα βίντεο από τον γνωστό youtuber Peter Brown που έδειχνε πως μπορεί να φτιάξει κάποιος κάτι ανάλογο με υγρό γυαλί και σπασμένα κομμάτια ξύλου.

Μαγευτικός μικρόκοσμος και σε μπολ

Ο ίδιος δημιουργός, σε ένα νέο βίντεο που ανέβασε πρόσφατα, χρησιμοποίησε την ίδια ακριβώς τεχνική, για να κατασκευάσει ένα όμορφο διακοσμητικό μπολ.

Η διαδικασία είναι εντελώς ίδια, με την μόνη εξαίρεση ότι εδώ χρησιμοποίησε αρκετά κομμάτια ξύλου αντί για ένα. Τα κομμάτια δεν τα κόλλησε με ξυλόκολλα, αλλά με την ίδια την εποξική ρητίνη.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, όλο το η μαγεία κρύβεται πίσω από το τυχαίο σπάσιμο των κομματιών ξύλου.

μπολ με εποξική ρητίνηΓια καλούπι επέλεξε ένα απλό χάρτινο κουτί, το οποίο σφράγισε με διάφανη κολλητική ταινία. Όπως αναφέρει και ο ίδιος στο τέλος του βίντεο, η δική του τεχνική χρησιμοποιεί αρκετή εποξική ρητίνη (η οποία είναι και σχετικά ακριβή). Θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει και ένα άλλο μπολ εσωτερικά για να μειώσει αρκετά την ποσότητα της ρητίνης αλλά και να γλυτώσει και αρκετό τορνάρισμα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά την διαδικασία κατασκευής, αυτού του πολύ όμορφου μπολ

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.