ξύλινα δαχτυλίδια με μαγευτικό μικρόκοσμοH διάφανη εποξική ρητίνη ή υγρό γυαλί, όπως είναι πιο γνωστό, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον υλικό με πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Αν και ξεκίνησε κυρίως σαν βιομηχανικό υλικό, τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται αρκετά σε πολύ διαφορετικούς τομείς. Ένας από αυτούς, είναι και η κατασκευή κοσμημάτων, όπως αυτά τα ξύλινα δαχτυλίδια που βλέπετε σε αυτό το άρθρο.
 
H Secret Wood, μια μικρή εταιρία από τον Καναδά, χρησιμοποιεί την διάφανη εποξική ρητίνη για να δημιουργήσει μια σειρά από πολύ πρωτότυπα και εντυπωσιακά ξύλινα δακτυλίδια. Τα δακτυλίδια της Secret Wood, φαίνεται σαν να εσωκλείουν ένα μυστικό μικρόκοσμο με μαγευτικά τοπία βγαλμένα από παραμύθι.
  • Ξύλινα δαχτυλίδια με εποξική ρητίνη
 
Τα δακτυλίδια αυτά είναι εντελώς μοναδικά, καθώς ο τρόπος κατασκευής κάνει το τελικό αποτέλεσμα εντελώς διαφορετικό κάθε φορά.
 
IMG_0053_2_1024x1024Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τα αγοράσει μέσω της ιστοσελίδας της εταιρίας, με το καθένα να κοστίζει 100-200 ευρώ περίπου.

DIY τρόπος για τα ξύλινα δαχτυλίδια

Αν και η ίδια η εταιρία, δεν δίνει κάποια πληροφορία για τον τρόπο κατασκευής, παρά μόνο για το είδος ξύλου που χρησιμοποιήθηκε σε κάθε δακτυλίδι, το εντυπωσιακό και πρωτότυπο αποτέλεσμα, έκανε αρκετούς στο διαδίκτυο να αναρωτηθούν και να προσπαθήσουν να μαντέψουν την τεχνική κατασκευή τους.
 
Selection_141Και αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση, κάποιοι φαίνεται ότι το έχουν βρεί ή τουλάχιστον έχουν πέσει πολύ κοντά. Ένας από αυτούς είναι και ένας γνωστός Youtuber, ο Peter Brown, που σε ένα βίντεο που ανέβασε, δείχνει αναλυτικά τo τρόπο με τον οποίο  κατάφερε και κατασκεύασε ο ίδιος ένα ανάλογο δακτυλίδι. Και η αλήθεια είναι το αποτέλεσμα είναι σχεδόν παρόμοιο, με αυτό της Secret Wood.
 
Selection_139Το “μεγάλο μυστικό” βρίσκεται στο σπάσιμο ενός κομματιού ξύλου κατά μήκος των νερών του ξύλου. Αυτό δημιουργεί εκατοντάδες μικρές σκλήθρες. Αυτές οι σκλήθρες είναι το βασικό κομμάτι στην όλη τεχνική. Με λίγη τύχη και την κατάλληλη διαδικασία, μπορεί να μεταμορφωθούν σε ένα μαγευτικό τοπίο.
 

Όπως αναφέρει και ο ίδιος στο βίντεο, αν και η διαδικασία δεν είναι πολύ δύσκολη, είναι αρκετά χρονοβόρα. Ειδικότερα  το γυάλισμα της εποξικής ρητίνης ώστε να έχει αυτό το όμορφο αποτέλεσμα.
 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε εύκολα κωνικά ξύλινα πόδια μόνο με ένα ροκάνι
Επόμενο άρθροΠως μπορείτε να κάνετε κυρτές τρύπες σε ξύλο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια