Φτιάξτε εύκολα κωνικά ξύλινα πόδια μόνο με ένα ροκάνι

1

DIY βοήθημα για κατασκευή κωνικών ποδιών

Ο Paul Sellers είναι ένας διάσημος Βρετανός ξυλουργός, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους διεθνώς. Έχει συγγράψει αρκετά βιβλία για την παραδοσιακή ξυλουργική και κατά καιρούς παραδίδει σύντομα μαθήματα ξυλουργικής σε διάφορα σεμινάρια.
 
κωνικά ξύλινα πόδια με ένα απλό βοήθημα
Στο κανάλι του στο Youtube, ανεβάζει αρκετά συχνά βίντεο με απλές συμβουλές και τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν κάθε ερασιτέχνη ή ακόμα και επαγγελματία ξυλουργό.
Selection_135
Πρόσφατα ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο δείχνει ένα πολύ απλό τρόπο για να φτιάχνετε κωνικά (ή τραπεζοειδή για την ακρίβεια) ξύλινα πόδια, χωρίς την χρήση κάποιου ακριβού μηχανήματος.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ροκάνι και ένα απλό βοήθημα, που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας από μερικά ρετάλια ξύλου.

 

βοήθημα για κωνικά πόδια
Το βοήθημα (jig) είναι αρκετά απλό στην κατασκευή. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ξύλινη ράγα, με κεκλιμένους οδηγούς. Το μήκος μπορεί να είναι όσο μεγάλο επιθυμείτε, αλλά το πλάτος του πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο από το πλάτος της πλάνης.

 
Ο ίδιος ο Paul Sellers, φτιάχνει τους κεκλιμένους οδηγούς με την πλάνη σε μία μέγγενη. Λογικά όμως μπορείτε να χρησιμοποίησετε απλά δοκαράκια τα οποία τα ανασηκώσει όσο επιθυμείτε με μικρούς τάκους.
 

Selection_138
Βάζοντας ένα δοκάρι (τετράγωνο ή ορθογώνιο) μέσα στον οδηγό, και δουλεύοντας το με την πλάνη, θα αφαιρείτε όσο πρέπει μέχρι να πατήσει η πλάνη πάνω στους κεκλιμένους οδηγούς. Αν κάνετε την ίδια διαδικασία και τις 4 πλευρές, θα έχετε δημιουργήσει ένα τραπεζοειδές κομμάτι, με 4 τετραγωνισμένες ίσες πλευρές.
 Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλη τη διαδικασία κατασκευής, στο παραπάνω βίντεο από το κανάλι του στο youtube.
 

1
Αφήστε ένα σχόλιο

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά σχόλια ή spam δεν δημοσιεύονται!

avatar
5000
1 Comment threads
0 Απαντήσεις νήματος
0 Ακόλουθοι
 
Σχόλιο με περισσότερες αντιδράσεις
Hottest comment thread
0 Σχολιαστές
Ανώνυμος Πρόσφατοι σχολιαστές
  Εγγραφείτε  
νεότερο παλαιότερο πιο δημοφιλές
Ειδοποίηση από
Ανώνυμος
Επισκέπτης
Ανώνυμος

ωραια ιδεα!