Φτιάξτε εύκολα κωνικά ξύλινα πόδια μόνο με ένα ροκάνι

1

DIY βοήθημα για κατασκευή κωνικών ποδιών

Ο Paul Sellers είναι ένας διάσημος Βρετανός ξυλουργός, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους διεθνώς. Έχει συγγράψει αρκετά βιβλία για την παραδοσιακή ξυλουργική και κατά καιρούς παραδίδει σύντομα μαθήματα ξυλουργικής σε διάφορα σεμινάρια.
 
κωνικά ξύλινα πόδια με ένα απλό βοήθημα
Στο κανάλι του στο Youtube, ανεβάζει αρκετά συχνά βίντεο με απλές συμβουλές και τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν κάθε ερασιτέχνη ή ακόμα και επαγγελματία ξυλουργό.
Selection_135
Πρόσφατα ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο δείχνει ένα πολύ απλό τρόπο για να φτιάχνετε κωνικά (ή τραπεζοειδή για την ακρίβεια) ξύλινα πόδια, χωρίς την χρήση κάποιου ακριβού μηχανήματος.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ροκάνι και ένα απλό βοήθημα, που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας από μερικά ρετάλια ξύλου.

 

βοήθημα για κωνικά πόδια
Το βοήθημα (jig) είναι αρκετά απλό στην κατασκευή. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ξύλινη ράγα, με κεκλιμένους οδηγούς. Το μήκος μπορεί να είναι όσο μεγάλο επιθυμείτε, αλλά το πλάτος του πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο από το πλάτος της πλάνης.

 
Ο ίδιος ο Paul Sellers, φτιάχνει τους κεκλιμένους οδηγούς με την πλάνη σε μία μέγγενη. Λογικά όμως μπορείτε να χρησιμοποίησετε απλά δοκαράκια τα οποία τα ανασηκώσει όσο επιθυμείτε με μικρούς τάκους.
 

Selection_138
Βάζοντας ένα δοκάρι (τετράγωνο ή ορθογώνιο) μέσα στον οδηγό, και δουλεύοντας το με την πλάνη, θα αφαιρείτε όσο πρέπει μέχρι να πατήσει η πλάνη πάνω στους κεκλιμένους οδηγούς. Αν κάνετε την ίδια διαδικασία και τις 4 πλευρές, θα έχετε δημιουργήσει ένα τραπεζοειδές κομμάτι, με 4 τετραγωνισμένες ίσες πλευρές.
 Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλη τη διαδικασία κατασκευής, στο παραπάνω βίντεο από το κανάλι του στο youtube.
 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕντυπωσιακές ξύλινες σκαλιστές κουτάλες
Επόμενο άρθροΈνας μαγευτικός μικρόκοσμος μέσα σε ξύλινα δακτυλίδια (+ DIY τρόπος κατασκευής)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
1 Σχόλιο
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια