Πως μπορείτε να κάνετε κυρτές τρύπες σε ξύλο

0
DIY κυρτές τρύπες σε ξύλο 

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι σίγουρα δεν θα είχατε ποτέ σκεφτεί να κάνετε κυρτές τρύπες σε ένα ξύλο. Αλλά αν το είχατε και δεν ξέρετε τον τρόπο, ένας γνωστός youtuber, ο Izzy Swan,  δείχνει πως μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο εξάρτημα.

diy-%ce%ba%cf%85%cf%81%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%84%cf%81%cf%8d%cf%80%ce%b5%cf%82-_3
Το μόνο εξάρτημα που χρειάζεται και ίσως να μην υπάρχει σε κάθε εργαστήρι, είναι ένας εύκαμπτος οδηγός για τρυπάνι. Ο ίδιος ο Izzy Swan, τον έφτιαξε μόνος του, από έναν εύκαμπτο μεταλλικό σωλήνα αλλά υπάρχει και στην αγορά.
diy-%ce%ba%cf%85%cf%81%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%84%cf%81%cf%8d%cf%80%ce%b5%cf%82-_4
Το τρυπάνι που χρησιμοποίησε είναι τρυπάνι τύπου forstner (aka τρυπάνι μεντεσέδων), το οποίο έκοψε και προσάρμοσε πάνω στον εύκαμπτο οδηγό. Εδώ υπάρχει ένας μικρός περιορισμός. Επειδή λόγω μήκους, το μόνο τρυπάνι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι αυτό (ή ίσως και φτερού), οι τρύπες που μπορεί να γίνουν θα έχουν τη διάμετρο που έχουν τα τρυπάνια forstner. Και δυστυχώς δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία όσο στα απλά τρυπάνια. Θα τα βρείτε δηλαδή συνήθως σε ίντσες (1/8″,1/4″…).

diy-%ce%ba%cf%85%cf%81%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%84%cf%81%cf%8d%cf%80%ce%b5%cf%82-_2

Για να κρατάει συνεχώς την ίδια περίπου γωνία, από μια μεταλλική λαμαρίνα έφτιαξε ένα κυρτό οδηγό (μόνο με μία σέγα). Ο οδηγός αυτός περιστρέφεται σε έναν άξονα, που εφάπτεται με την αντίθετη γωνία του δοκαριού που θέλουμε να γίνει η κυρτή τρύπα.Ο ίδιος αναφέρει, ότι ήθελε να κάνει τέτοιες τρύπες για να περάσει ηλεκτρικά καλώδια εσωτερικά σε δοκάρια σε γωνίες. Κάτι τέτοιο στην Ελλάδα δεν συνηθίζεται, γιατί εκτός και αν έχετε σαλέ, ο σκελετός στα σπίτια δεν είναι από ξυλεία. Παρόλα αυτά, ίσως για κάποιον άλλο λόγο κάποιος μπορεί να επιθυμεί να κάνει μια τέτοια τρύπα.
 
Διαφήμιση
ΠΗΓΗIzzy Swan
Προηγούμενο άρθροΈνας μαγευτικός μικρόκοσμος μέσα σε ξύλινα δακτυλίδια (+ DIY τρόπος κατασκευής)
Επόμενο άρθροΓ@μ@τα kawaii pop art πόστερ από διάσημες σειρές και ταινίες
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια