Πριν λίγους μήνες ο Adam Savage, ένας από τους δύο βασικούς παρουσιαστές της τηλεοπτικής σειράς Mythbusters, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τον τίτλο Every Tool’s a Hammer (Ελληνιστί “Κάθε εργαλείο είναι ένα σφυρί”). Μπορεί ο τίτλος του βιβλίου να ήταν μεταφορικός, παροτρύνοντας τους αναγνώστες να μην βρίσκουν δικαιολογίες όταν θέλουν να κάνουν κάτι και για κάποιο λόγο το αναβάλλουν, όμως ο Youtuber Peter Brown το πήρε λίγο πιο κυριολεκτικά, δημιουργώντας ένα -άκρως λειτουργικό- σφυρί από το βιβλίο του Adam Savage.

To βιβλίο που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον δημιουργό
To βιβλίο που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον δημιουργό. Αν ενδιαφέρεστε για το βιβλίο υπάρχει στο Αγγλικό Amazon περίπου στα 45 ευρώ.

Για να το επιτύχει αυτό χρησιμοποίησε το αγαπημένο του υλικό, την διάφανη εποξική ρητίνη (ή υγρό γυαλί), με την οποία έχει κάνει κάποιες τρομερές κατασκευές, όπως αυτό το μαγευτικό ξύλινο δακτυλίδι ή αυτά τα βιτρώ παράθυρα. Έτσι πέρασε μία μία της σελίδες με μία παχιά στρώση εποξικής ρητίνης και στην συνέχεια περίμενε ώσπου να σκληρύνει. Τέλος το έκοψε με μία επιτραπέζια σέγα στο σχήμα που ήθελε και το σφυρί ήταν έτοιμο.

Προφανώς δεν είναι ένας οδηγός για DIY σφυρί από εποξική ρητίνη -το κόστος της εποξικής ρητίνης ξεπερνάει κατά πολύ το ακριβότερο ατσάλινο σφυρί- αλλά είναι μία καλή πηγή έμπνευσης για παρόμοιες κατασκευές.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY καπνιστήριο κρεάτων από μία απλή ψησταριά
Επόμενο άρθροΠως εμφανίζουμε το www στην νέα έκδοση του Google Chrome
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια