Η δημιουργία μίας ξύλινης σφαίρας δεν ήταν ποτέ μία εύκολη υπόθεση. Ακόμα και με ξυλότορνο απαιτεί πολύ προσοχή και συνεχείς μετρήσεις. Όμως στο διαδίκτυο υπάρχουν μερικές πατέντες, που μπορεί να κάνουν αυτή την διαδικασία πολύ πιο εύκολη. Η πιο ενδιαφέρουσα είναι αυτή του Αυστραλού youtuber με το κανάλι Pask Makes.

Η δική του πατέντα χρησιμοποιεί και αυτή έναν ξυλότορνο, με τη διαφορά ότι o ίδιος δεν ακουμπάει μαχαίρι ή σκαρπέλο. Όλη την δύσκολη δουλειά την κάνει ένα δράπανο με εξάρτημα ποτηροτρύπανου. Όπως περιστρέφεται το κομμάτι ξύλο στον ξυλότορνο, το ποτηροτρύπανο δημιουργεί μία τέλεια σφαίρα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να κόψει τα πλαϊνά και να λειάνει λίγο την σφαίρα. Το μόνο αρνητικό που έχει αυτή η διαδικασία είναι ότι τα ποτηροτρύπανα έχουν συγκεκριμένα μεγέθη, oπότε αν θέλετε η σφαίρα να έχει μία συγκεκριμένη διάμετρο και δεν είστε τυχεροί να συμπίπτει με αυτή των ποτηροτρύπανων θα πρέπει να διαλέξετε μία άλλη τεχνική.

Μία άλλη εναλλακτική λύση είναι αυτή που παρουσιάστηκε πρόσφατα σε ένα instructables από τον χρήστη tomatoskins. Εδώ όλη η δύσκολη δουλειά γίνεται στον τόρνο. Η διαφορά με την κλασσική μέθοδο είναι ο τρόπος που συγκρατείται το κομμάτι ξύλο στον τόρνο. Αυτό που σκέφθηκε ήταν να χρησιμοποιήσει δύο κομμάτια ξύλο με μία κοιλότητα βαμμένη με χρώμα plasti-dip. Το plasti-dip είναι ένα ειδικό πλαστικοποιημένο χρώμα που χρησιμοποιείται συνήθως στην φανελοποιία. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να συγκρατεί στον τόρνο την σφαίρα σε όποιο σημείο θέλει.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως μπορούμε να χρωματίσουμε την εποξική ρητίνη με απλά υλικά που υπάρχουν στο σπίτι
Επόμενο άρθροΜία έξτρα οθόνη για οποιοδήποτε laptop
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια