Έχει αποδειχθεί ότι οι πολλαπλές οθόνες βοηθούν αρκετά στην αποδοτικότητα όσων εργάζονται με υπολογιστές και χρειάζονται αρκετά παράθυρα ανοιχτά. Σε ένα desktop είναι εύκολο να έχουμε workstation με 3 ή και περισσότερες οθόνες. Όμως σε ένα laptop που χρειάζεται να το μεταφέρουμε αυτό δεν είναι εύκολο. Αυτό σκέφθηκαν και δύο φοιτητές του ΜΙΤ και αποφάσισαν να κατασκευάσουν το DUO, μία δεύτερη οθόνη που μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε laptop.

duo διπλή οθόνη για laptop

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος προσπαθεί να φτιάξει μία έξτρα οθόνη για laptop, όμως το DUO φαίνεται να είναι πραγματικά πολύ πρακτικό. Προσαρμόζεται με μία μαγνητική βάση στο πίσω μέρος της οθόνης οποιοδήποτε laptop και μπορεί να περιστραφεί με μία απλή κίνηση, ώστε να γίνει έξτρα οθόνη στο πλάι. 

Η σύνδεση δεν γίνεται με θύρα HDMI ή VGA -που αρκετά laptop δεν έχουν- αλλά με μία απλή θύρα USB. Έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία ακόμα οθόνη με την θύρα HDMI/VGA (αν υπάρχει).Η διάμετρος της οθόνης του DUO είναι 12.5″ ενώ έχει την δυνατότητα για ανάλυση μέχρι 1080p

To DUO αυτή τη στιγμή προσπαθεί να βρει χρηματοδότηση μέσω του Kickstarter. Με 20 ημέρες να απομένουν έχει συμπληρώσει το απαιτούμενο κεφάλαιο σχεδόν κατά 2000%. Η τιμή του μέσω του Kickstarter είναι αρκετά ελκυστική, με το πιο οικονομικό πακέτο κοστίζει μόλις 160 ευρώ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως μπορούμε να φτιάξουμε μία ξύλινη σφαίρα
Επόμενο άρθροDIY περιστροφικό slider για κάμερες (c-pan arm)

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια