Ένα RASPBERRY PI Laptop από κόντρα πλακέ

0

Στις 14 Μαρτίου είναι η παγκόσμια μέρα του Pi. Εκτός των πολλών εκδηλώσεων είναι σύνηθες να κυκλοφορούν και πολλά νέα Raspberry Pi projects ανήμερα της γιορτής, αλλά και γενικότερα όλο τον Μάρτη. Ένα από τα πιο αξιόλογα που κυκλοφόρησαν φέτος είναι το Plytop, ένα πλήρως λειτουργικό laptop με Raspberry Pi, φτιαγμένο από λεπτό κόντρα πλακέ.

To Plytop αν και είναι ξύλινο, δεν απαιτεί γνώση ξυλουργικής. Είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να γίνουν όλες οι κοπές μόνο με CNC λέιζερ και το μόνο που απαιτείται κατά την συναρμολόγηση είναι λίγη ξυλόκολλα και μερικές βίδες.

Όλα τα σχέδια -ξυλουργικά, ηλεκτρονικά καθώς και ο απαραίτητος κώδικας- έχουν ανεβεί από τον δημιουργό σε αυτή την σελίδα και όποιος θέλει μπορεί να το αντιγράψει δωρεάν αφού διαθέτει την άδεια Creative Commons 3.0.

Εκτός από το κόντρα πλακέ και το Raspberry Pi έχει χρησιμοποιηθεί μία hdmi οθόνη 10.1 ιντσών, ένα κανονικό πληκτρολόγιο και ένα trackpad.

Φυσικά δεν πρόκειται για ένα diy laptop του οποίου η κατασκευή υπόσχεται να σας γλυτώσει δεκάδες ευρώ. Αυτή τη στιγμή μπορείτε να βρείτε πολύ καλύτερα laptop με πολύ λιγότερα χρήματα. To Plytop είναι περισσότερο ένα project που θα σας επιτρέψει να πειραματιστείτε και να μάθετε λίγα περισσότερα για τις δυνατότητες του Raspberry.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY κουρμπαδόρος λαμαρίνας (κύλινδρος)
Επόμενο άρθροDIY σπαστή λάμπα εργασίας από τον Adam Savage
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια