DIΥ εξάγωνο φωτιστικό με κρυφό διακόπτη

0
diy εξάγωνο φωτιστικό

Στο κανάλι του Youtube The Practical Engineer ανέβηκε πρόσφατα μια DIY κατασκευή φωτιστικού που έχει αρκετό ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα εξάγωνο φωτιστικό με εναλλαγή ξύλου και πλεξιγκλάς, που εκτός από την πολύ όμορφη εμφάνιση έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, τον κρυφό διακόπτη.

Πως είναι το φωτιστικό στο εσωτερικό

Τα περισσότερα φωτιστικά με κρυφό διακόπτη έχουν το σύστημα αφής, όπου η λάμπα ενεργοποιήσετε μόλις ακουμπήσετε με το χέρι μία μεταλλική επιφάνεια. Σε αυτό τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο διακόπτης ενεργοποιείτε με την πίεση στο πάνω μέρος του φωτιστικού. Ουσιαστικά είναι ένας κλασσικός push button διακόπτης μίας θέσης, που κρύβεται κάτω από το πάνω μέρος του φωτιστικού.

https://www.youtube.com/watch?v=9CkBbQPKDc8?rel=0

Ο φωτισμός έρχεται από μία λεντοταινία τυλιγμένη γύρω από έναν κύλινδρο, ενώ η “επαναφορά” γίνεται από δύο απλά ελατήρια, περίπου σαν σούστα. Το ξύλο στο φωτιστικό είναι κόντρα πλακέ και το γυαλί είναι πλαστικό (plexiglass). Οι περισσότερες κοπές έχουν γίνει με πριονοκορδέλα στο κόντρα πλακέ έγιναν με πριονοκορδέλα ενώ στο plexiglass με επιτραπέζια σέγα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY CNC με την βοήθεια 3D εκτυπωτή
Επόμενο άρθροReview: Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PARKSIDE PABS 20 Li D4
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια