Η δημιουργία ενός αυτοσχέδιου CNC δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Τα περισσότερα κατασκευάζονται είτε με αλουμίνιο ή με κόντρα πλακέ. Αν επιλέξετε να το κάνετε από κόντρα πλακέ (όπως αυτό) θα είναι αρκετά βαρύ και λίγο πιο ογκώδες. Με το αλουμίνιο ανεβαίνει το κόστος, αλλά είναι αρκετά πιο ελαφρύ και λίγο πιο ανθεκτικό. Βέβαια υπάρχει το πρόβλημα με τις συνδέσεις και τους οδηγούς όμως με έναν 3D εκτυπωτή ίσως τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα. Ένας νεαρός youtuber -που ασχολείται κυρίως με 3D κατασκευές- [Ivan Miranda] προσπαθεί να κατασκευάσει ένα μεγάλο CNC με αλουμίνιο και συνδέσμους φτιαγμένους με 3D εκτυπωτή.

Το πρώτο βίντεο της σειράς

Το “προσπαθεί” γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το πρότζεκτ. Σίγουρα δεν είναι η πρώτη τέτοια προσπάθεια (πχ δείτε εδώ ένα προγενέστερο βίντεο), όμως στην δική εκδοχή πέρα από το σκελετό που είναι από αλουμίνιο, δεν φαίνεται να χρησιμοποιείται κάποιο άλλο υλικό, ενώ και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί είναι σχετικά απλά (αν εξαιρέσετε τις κοπές που μπορούν να γίνουν και σε κατάστημα, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα δράπανο και μία φρέζα).

To 2o βίντεο

Το πιο σημαντικό -αν τα καταφέρει φυσικά- είναι ότι το κόστος για ένα τέτοιο CNC είναι σχετικά μικρό και οποιοδήποτε κομμάτι χαλάσει, θα μπορεί να αντικατασταθεί σχετικά εύκολα. Λογικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχει ολοκληρώσει το πρότζεκτ και θα γνωρίζουμε.

Το 3ο βίντεο
To 4o βίντεο όπου δείχνει ότι μπορεί να φρεζάρει ακόμα και αλουμίνιο

Μέχρι στιγμής έχει ανεβάσει 4 βίντεο. Στο τελευταίο βίντεο δείχνει το CNC να δουλεύει, φρεζάροντας με επιτυχία κόντρα πλακέ αλλά και αλουμίνιο. Λογικά μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί το πρότζεκτ.

Διαφήμιση
  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • CNC
Προηγούμενο άρθροΜία αναδιπλούμενη σκάλα, ιδανική για μικρά δίπατα σπίτια και σοφίτες
Επόμενο άρθροDIΥ εξάγωνο φωτιστικό με κρυφό διακόπτη
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια