Ένα μίνι CNC plotter που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας

0
μίνι CNC plotter

Το pen plotter είναι ένα είδους εκτυπωτή που αντί για κεφαλή με μελάνι, χρησιμοποιεί ένα κοινό στυλό. Παρότι υπάρχουν αρκετά εμπορικά μοντέλα (και μάλιστα αρκετά οικονομικά) είναι ένα αγαπημένο θέμα για DIY κατασκευές. Ένα τέτοιο project είναι και το MidTBot ESP32, ένα μικρό CNC plotter φτιαγμένο με 3D εκτυπωτή.

Όπως φαίνεται και από το όνομά του, χρησιμοποιεί ένα ESP32 για board, ενώ η κίνηση στον Χ και Υ άξονα γίνεται από ένα και μόνο ιμάντα με την βοήθεια 2 σερβομοτέρ. Όλα τα μέρη που χρησιμοποιήθηκαν μπορούν πολύ εύκολα να βρεθούν στο εμπόριο (ειδικά σε ebay, Aliexpress) και είναι πολύ οικονομικά.

το μίνι plotter σε μορφή CAD

Τα πλαστικά μέρη είναι φτιαγμένα από 3D εκτυπωτή και όλα τα απαραίτητα αρχεία καθώς και αναλυτικές οδηγίες έχουν ανέβει σε ψηφιακή μορφή στο github, από όπου μπορείτε να τα κατεβάσετε δωρεάν. Μάλιστα υπάρχει και το μοντέλο σε μορφή CAD εδώ.

Στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να δείτε μία μικρή επίδειξη των δυνατοτήτων του MidTBOT EPS32. Αν σας άρεσε αυτό το project, μπορείτε να δείτε και αυτό το DIY plotter που χρησιμοποιεί μαρκαδόρο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY Industrial γραφείο υπολογιστή
Επόμενο άρθροDIY καπνιστήριο κρεάτων από μία απλή ψησταριά
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια