Μπορεί το κάπνισμα των κρεάτων να μην είναι και τόσο διαδεδομένο στην χώρα μας όσο είναι στο εξωτερικό, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν να φτιάξουν το δικό τους καπνιστό μπέικον ή λουκάνικο. Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικά καπνιστήρια, όμως τα περισσότερα είναι για επαγγελματική χρήση. Έτσι όσοι θέλουν μία οικονομική λύση για το σπίτι, συνήθως καταλήγουν σε κάποια αυτοσχέδια λύση. Στο instructables ανέβηκε πρόσφατα ένα πολύ απλό DIY καπνιστήριο κρεάτων που μπορείτε να φτιάξετε είναι μέσα σε λίγες ώρες.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία μετατροπή μίας απλής ψησταριάς μπάρμπεκιου που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο με λιγότερο από 30-40 ευρώ. Το μόνο που θα χρειαστεί να προσθέσετε είναι ο θάλαμος καπνίσματος, που στην προκειμένη περίπτωση είναι μία βαθιά κατσαρόλα αλουμινίου (μαρμίτα). Η μετατροπή είναι σχετικά απλή, με το μόνο δύσκολο κομμάτι το κόψιμο του πάτου της κατσαρόλας. Επειδή όμως το αλουμίνιο είναι αρκετά μαλακό μέταλλο, κόβετε εύκολα με μία ηλεκτρική σέγα.

Προφανώς εκτός από κρέατα ή αλλαντικά μπορείτε να καπνίσετε ότι επιθυμείτε, ενώ κάτι αρκετά σημαντικό είναι ότι δεν γίνεται κάποια μετατροπή στην ίδια την ψησταριά. Επομένως αν αφαιρέσετε την κατσαρόλα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και πάλι ως κοινή ψησταριά BBQ.

Αναλυτικές οδηγίες για αυτό το DIY καπνιστήριο κρεάτων θα βρείτε στην αρχική δημοσίευση στο instructables. Αν όμως έχετε όρεξη και μεράκι υπάρχουν και αρκετοί οδηγοί για πιο “επαγγελματικά” καπνιστήρια, κάποια από τα οποία είναι πλήρως αυτοματοποιημένα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα μίνι CNC plotter που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας
Επόμενο άρθροΈνα σφυρί φτιαγμένο από ένα βιβλίο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια