Φορητό CNC; Και όμως υπάρχει και δεν λέμε μόνο για το Shaper Origin, το καινοτόμο ρούτερ με ΑΙ, αλλά για ένα κλασσικό CNC ρούτερ σε πάγκο. Από ότι φαίνεται υπάρχουν μερικές παραλλαγές στο εμπόριο, αλλά αυτό που φαίνεται να ξεχωρίζει είναι το βρεταννικό Yeti Smartbench

yeti cnc

Πρόκειται για ένα φορητό CNC, ειδικά σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να μεταφερθεί με ένα κλασσικό επαγγελματικό βανάκι. Το εντυπωσιακό είναι ότι -παρότι φορητό- η επιφάνεια εργασίας είναι 4′ χ 8′ , δηλαδή 122 χ 244 εκατοστά, όσο και μία σύνθετη πλάκα ξυλείας (πχ κόντρα πλακέ, OSB, MDF…). To βάθος κοπής είναι μέχρι 104 χιλιοστά και η ακρίβεια +/-0.125 χιλιοστά.

Πως είναι το Yeti Smartbench κατά την μεταφορά.

Το Yeti αποτελείται από δύο ξεχωριστά κομμάτια. Ένα αναδιπλούμενο πάγκο αλουμινίου και το σύστημα του CNC με το ρούτερ. Το σύστημα του CNC κινείται αυτόματα, πάνω σε ράγες που υπάρχουν πάνω στον αλουμινένιο πάγκο,οπότε δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα. 

Θα περίμενα κανείς η τιμή του να είναι εξωφρενικά μεγάλη, αλλά το κόστος του είναι περίπου όσο και ένα κανονικό CNC. Για την ακρίβεια πωλείται προς 3500 Αγγλικές στερλίνες, δηλαδή περίπου 4000 ευρώ. Η τιμή αυτή είναι χωρίς ΦΠΑ και μεταφορικά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, αποστέλλουν το Yeti Smartbench σε όλη την Ευρώπη με κούριερ, με τον χρόνο μεταφοράς να είναι 2-4 ημέρες. Για όσους δεν γνωρίζουν, η αγορά προϊόντων από Βρετανία είναι ελεύθερη (τουλάχιστον όσο ακόμα είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση) και δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο.

Μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα της εταιρίας πατώντας εδώ.

Διαφήμιση
  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • CNC
Προηγούμενο άρθροΈνα ακόμα παιχνίδι που μαθαίνει τα παιδιά ρομποτική και προγραμματισμό
Επόμενο άρθροReview: Huawei Honor Band 3, ένα εξαιρετικό smartband

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια