Το Qdee δεν είναι το πρώτο παιχνίδι που θέλει να κάνει τα μικρά παιδιά να αγαπήσουν την ρομποτική και τον προγραμματισμό. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν δεκάδες ανάλογες προσπάθειες. Όμως αυτό είναι λίγο διαφορετικό από τα περισσότερα.

ρομποτική παιχνιδι
Τα κομμάτια που περιλαμβάνονται στο standard kit

Πρόκειται για ένα DIY σύστημα ρομπότ, βασισμένο στο micro:bit, ένα μικρό ενσωματωμένο σύστημα ανοιχτού κώδικα σχεδιασμένο από το Βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Το πλεονέκτημα του Qdee είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε το ρομποτάκι όπως θέλετε. Διαθέτει διάφορα κομμάτια που όλα κουμπώνουν περίπου όπως και τα LEGO. Έτσι χωρίς καμία γνώση ηλεκτρονικής, μπορούν ακόμα και μικρά παιδιά να το σχεδιάσουν όπως επιθυμούν. Μάλιστα, είναι συμβατό και με τα ίδια τα LEGO, οπότε αν υπάρχει φαντασία μπορείτε να φτιάξετε τα πάντα.

παιχνίδια για μικρά παιδιά
Χειρισμός του Qdee μέσω χειριστηρίου φτιαγμένο με LEGO

O έλεγχος μπορεί να γίνει είτε με τηλεχειριστήριο ή με ειδική εφαρμογή από κινητό ή tablet. H γλώσσα προγραμματισμού στην οποία βασίζεται το micro:bit είναι ειδικά σχεδιασμένη για μικρά παιδιά και είναι πολύ εύκολη στην εκμάθηση.

αισθητήρες qdee
Μερικοί από τους αισθητήρες που έχει το Qdee

Κάτι αρκετά σημαντικό είναι ότι έχει και ΙοΤ δυνατότητες. Έτσι μπορούν τα μικρά παιδιά να το χρησιμοποιούν για να ελέγχουν διάφορες συσκευές με υπέρυθρες, bluetooth ή WiFi. 

Αυτή τη στιγμή μπορείτε να παραγγείλετε το Qdee μέσω του Kickstarter. Η τιμή για το απλό σετ ξεκινάει από τα 379 δολάρια Χονγκ Κονγκ, και παρότι ακούγεται ακριβό δεν είναι. Η ισοτιμία Ευρώ/Δολαρίου Χονγκ Κονγκ είναι 1/9, οπότε αυτό σημαίνει ότι κοστίζει περίπου 42 ευρώ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα ρομπότ θέλει να γίνει το το δεξί χέρι κάθε μαραγκού
Επόμενο άρθροΈνα φορητό CNC που στήνεται μέσα σε 5 λεπτά
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια