Κυρτό κόντρα πλακέ με την βοήθεια 3D εκτυπωτή

0
κυρτό κόντρα πλακέ με 3d εκτυπωτή

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνουμε κυρτό ένα κομμάτι κόντρα πλακέ. Ένας νεαρός Ιάπωνας φοιτητής προσέθεσε ακόμα ένα τρόπο σε αυτή τη λίστα, κόντρα πλακέ με την βοήθεια 3D εκτυπωτή. Σε αυτή την διαδικασία δεν ακολουθείται η μέθοδος της άτμισης, αλλά το κόντρα πλακέ κολλιέται φύλο φύλο πάνω στο καλούπι.

Η ιδέα είναι αρκετά έξυπνη. Αντί να δημιουργήσει όλο το καλούπι κομμάτι κομμάτι – το οποίο θα έπαιρνε αρκετές ώρες- κατασκεύασε μερικές ρυθμιζόμενου, πλαστικούς συνδέσμους. Οι σύνδεσμοι αυτοί στερεώνονται πάνω σε σανίδες ξύλου και έτσι ρυθμίζοντας τη κάθε γωνία μπορεί να αποκτήσει ότι σχήμα θέλουμε.

Με την κλασσική μέθοδο θα έπρεπε να κατασκευάζουμε ένα διαφορετικό καλούπι, κάθε φορά που θα θέλαμε να αλλάξουμε έστω και ελαφρά το σχήμα. Αντίθετα, με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αλλάζουμε, ελαφρά, τη γωνία στους συνδέσμους όποτε θέλουμε.

Για να πετύχει την καμπυλότητα και να μην τσακίσει ο καπλαμάς, χρησιμοποίησε μία εύκαμπτη πλαστική μεμβράνη ως πρώτο φύλλο. Στην συνέχεια όλα τα φύλλα του καπλαμά κολλήθηκαν ένα ένα.

Μπορείτε να δείτε την εφαρμογή αυτής της διαδικασία στο παρακάτω βίντεο ενώ αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να πατήσετε εδώ για να μεταφερθείτε στην αρχική δημοσίευση στο Instructables (υπάρχουν και σχέδια για τον 3d εκτυπωτή).

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά σχόλια ή spam δεν δημοσιεύονται!

avatar
5000
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση από