Κυρτό κόντρα πλακέ με την βοήθεια 3D εκτυπωτή

0
κυρτό κόντρα πλακέ με 3d εκτυπωτή

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνουμε κυρτό ένα κομμάτι κόντρα πλακέ. Ένας νεαρός Ιάπωνας φοιτητής προσέθεσε ακόμα ένα τρόπο σε αυτή τη λίστα, κόντρα πλακέ με την βοήθεια 3D εκτυπωτή. Σε αυτή την διαδικασία δεν ακολουθείται η μέθοδος της άτμισης, αλλά το κόντρα πλακέ κολλιέται φύλο φύλο πάνω στο καλούπι.

Η ιδέα είναι αρκετά έξυπνη. Αντί να δημιουργήσει όλο το καλούπι κομμάτι κομμάτι – το οποίο θα έπαιρνε αρκετές ώρες- κατασκεύασε μερικές ρυθμιζόμενου, πλαστικούς συνδέσμους. Οι σύνδεσμοι αυτοί στερεώνονται πάνω σε σανίδες ξύλου και έτσι ρυθμίζοντας τη κάθε γωνία μπορεί να αποκτήσει ότι σχήμα θέλουμε.

Με την κλασσική μέθοδο θα έπρεπε να κατασκευάζουμε ένα διαφορετικό καλούπι, κάθε φορά που θα θέλαμε να αλλάξουμε έστω και ελαφρά το σχήμα. Αντίθετα, με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αλλάζουμε, ελαφρά, τη γωνία στους συνδέσμους όποτε θέλουμε.

Για να πετύχει την καμπυλότητα και να μην τσακίσει ο καπλαμάς, χρησιμοποίησε μία εύκαμπτη πλαστική μεμβράνη ως πρώτο φύλλο. Στην συνέχεια όλα τα φύλλα του καπλαμά κολλήθηκαν ένα ένα.

Μπορείτε να δείτε την εφαρμογή αυτής της διαδικασία στο παρακάτω βίντεο ενώ αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να πατήσετε εδώ για να μεταφερθείτε στην αρχική δημοσίευση στο Instructables (υπάρχουν και σχέδια για τον 3d εκτυπωτή).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Tanix TX3, ένα πολύ οικονομικό TvBox
Επόμενο άρθροΜία διαφορετική πατέντα για κόψιμο κλαδιών με το αλυσοπρίονο (video)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια