Μία διαφορετική πατέντα για κόψιμο κλαδιών με το αλυσοπρίονο (video)

0
πατέντα αλυσοπρίονο

Οι περισσότεροι κάπου θα έχετε δει την πατέντα με το συρματόσχοινο και το αλυσοπρίονο. Είναι ένας εύκολος τρόπος  για να κόβουμε λεπτά κλαδιά με το αλυσοπρίονο. Παρότι είναι πράγματι πολύ βολικό, έχει μερικά ζητήματα ασφαλείας που κάνουν το σύστημα λίγο επικίνδυνο, ειδικά για αρχάριους.

Όμως υπάρχει και ένας παρόμοιος τρόπος, που είναι αρκετά πιο ασφαλής. Τον τρόπος τον παρουσίασε ο youtuber Sergio Acuña Padin . H δική του προσέγγιση χρησιμοποιεί το αλυσοπρίονο σαν φαλτσοπρίονο πάγκου. Δηλαδή η λάμα του αλυσοπρίονου στερεώνεται πάνω σε ένα ξύλινο τραπέζι και το αλυσοπρίονο κινείται κάθετα κόβοντας τα κλαδιά

Αυτό που κάνει τον δικό του τρόπο λίγο πιο ασφαλή είναι ότι καταρχάς αντί για βενζινοκίνητο αλυσοπρίονο, χρησιμοποιεί ηλεκτρικό. Τα ηλεκτρικά αλυσοπρίονα μπορεί να έχουν λιγότερη δύναμη από τα βενζινοκίνητα, όμως έχουν αυτόματο ηλεκτρικό φρένο, το οποίο σταματάει αυτόματα την αλυσίδα με το που αφήνετε τον διακόπτη.

πατέντα αλυσοπρίονο για κόψιμο ξύλων
Σε αυτό το σύστημα το αλυσοπρίονο μπορεί να αποσυναρμολογηθεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι δεν μπορεί να κλοτσήσει το ξύλο και να μας τραυματίσει. Το κλαδί πάντα θα βρίσκεται κάτω από την λάμα, με φορά της λάμας προς το εσωτερικό. Έτσι το ξύλο θα κινείται πάντα προς την κάθετη γωνία.Η κατασκευή είναι πάρα πολύ απλή και μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες ώρες από τον καθένα. Βέβαια με αυτό το σχέδιο χρειάζονται δύο άτομα για να δουλέψει σωστά, αλλά ίσως μπορεί να φτιαχτεί ένας μοχλός με απομακρυσμένο διακόπτη (άλλο ένα σημείο που βολεύει το ηλεκτρικό έναντι του βενζινοκίνητου), ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια και από ένα άτομο. 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚυρτό κόντρα πλακέ με την βοήθεια 3D εκτυπωτή
Επόμενο άρθροTritium, ένας ακόμη Raspberry-κλώνος

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια