Ο κουρμπαδόρος λαμαρίνας είναι ένα εργαλείο το οποίος σας επιτρέπει να λυγίζετε λαμαρίνα. Για λεπτή λαμαρίνα είναι συνήθως χειροκίνητοι και δεν είναι ιδιαίτερα ακριβοί. Όμως δεν είναι και τόσο δύσκολο να φτιάξετε έναν μόνοι σας. Η Laura Kampf, μία Γερμανίδα youtuber που την έχουμε ξαναδεί αρκετές φορές, μας δείχνει τον τρόπο σε ένα πολύ όμορφο βίντεο.

diy κουρμπαδόρος λαμαρίνας

O κουρμπαδόρος που έφτιαξε είναι επιτραπέζιος και είναι σχετικά εύκολος στην κατασκευή. Ακολουθεί το κλασσικό σχέδιο που έχουν οι επαγγελματικοί κουρμπαδόροι, χρησιμοποιώντας 3 παράλληλους κυλίνδρους με ρυθμιζόμενη θέση.

Οι κύλινδροι είναι από χοντρή ατσάλινη σωλήνα, ενώ για την περιστροφή χρησιμοποιεί ροδάκια από πατίνια. Τα ροδάκια μπαίνουν χωνευτά μέσα στις σωλήνες και ίσως αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, δηλαδή να βρείτε ροδάκια τα οποία χωράνε ίσα ίσα μέσα στην σωλήνα.

diy κουρμπαδόρος

Ένα από τα πλεονεκτήματα του κουρμπαδόρους της Laura Kampf είναι το πόσο εύκολα – και χωρίς κάποιον περίπλοκο ή πανάκριβο μηχανισμό- μπορεί να ρυθμιστεί η καμπυλότητα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σφίξετε δύο βίδες που υπάρχουν εκατέρωθεν του κουρμπαδόρου, οι οποίες είναι στερεωμένες στον πάνω κύλινδρο. 

Και οι σωλήνες και οι λαμαρίνες του σκελετού είναι από σχετικά χοντρό ατσάλι (4 χιλ), οπότε δεν είναι τόσο φθηνή κατασκευή. Ίσως να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεπτότερο ατσάλι, αφού έτσι και αλλιώς είναι χειροκίνητος και δεν μπορεί να λυγίσει χοντρή λαμαρίνα ούτως ή άλλως.

Αν δεν θέλετε να λυγίζετε μόνο λεπτή λαμαρίνα αλλά θέλετε έναν λίγο πιο heavy duty κουρμπαδόρο, τότε καλό είναι να δείτε τους δύο κουρμπαδόρους που έχουν παρουσιάσει οι Κύπριοι youtubers από το κανάλι Make it Extreme

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλη τη διαδικασία κατασκευής για τον κουρμπαδόρο της Laura Kampf στο παρακάτω βίντεο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως αποκλείουμε την πρόσβαση στο ίντερνετ σε συγκεκριμένες συσκευές στο Speedport Entry 2i (ρούτερ OTE)
Επόμενο άρθροΈνα RASPBERRY PI Laptop από κόντρα πλακέ
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια