Νέα τεχνολογία υπόσχεται έως και 10 φορές ταχύτερη 3D εκτυπώση

0
νέα τεχνολογία με ταχύτερη 3d εκτύπωση

Οι 3D εκτυπωτές είναι ένα πολύ χρήσιμο gadget με το οποίο μπορείς να δημιουργήσεις πολύ χρήσιμα αντικείμενα. Παρότι κάποτε ήταν όνειρο θερινής νυχτός για το μέσο Έλληνα, πλέον μπορεί κάποιος να βρει Κινέζικους FDM 3D εκτυπωτές ακόμα και με 100-200 ευρώ. Όμως όλοι οι οικιακοί 3D εκτυπωτές έχουν ένα σημαντικό πρόβλημα, αυτό της ταχύτητας. Για να εκτυπώσει κάποιος ένα συμπαγές αντικείμενο μερικών εκατοστών μπορεί να χρειαστούν ακόμα και μέρες.

Ένα απλό παράδειγμα για όσους δεν είναι και τόσο σχετικοί με τις 3D εκτυπώσεις. Η μολυβοθήκη που βλέπεται, με διαστάσεις 153 χ 164 χ 87 χιλιοστά, χρειάζεται 27 ώρες σε έναν φυσιολογικό 3D εκτυπωτή.

Μία νέα έρευνα από το Αμερικανικό πανεπιστήμιο του ΜΙΤ μπορεί να αλλάξει δραματικά την ταχύτητα εκτύπωσης, ίσως και 10χ φορές από την σημερινή. Αν και υπάρχουν αρκετές καινοτομίες σε αυτή τη νέα τεχνολογία, η πιο σημαντική από αυτές είναι η χρήση λέιζερ για το λιώσιμο του πλαστικού νήματος και ένα διαφορετικό σύστημα τροφοδοσίας του νήματος με βίδα. Μέχρι σήμερα, σχεδόν όλοι οι 3D εκτυπωτές με FDM τεχνολογία, χρησιμοποιούσαν κοινές αντιστάσεις με θερμοστάτη ενώ για την τροφοδοσία είχαν ένα σύστημα με ένα ράουλο που πίεζε το νήμα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σε πολύ μεγάλες ταχύτητες το λιώσιμο του νήματος να μην είναι σταθερό και έτσι να μην βγαίνει όπως θα έπρεπε.

Όμως με το λέιζερ και με την βίδα μπορεί να επιταχυνθεί αρκετά η όλη διαδικασία , χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα η ποιότητα της εκτύπωσης. Δυστυχώς αυτή η τεχνολογία βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, αλλά όπως δήλωσε και ο υπεύθυνος καθηγητής σε μία συνέντευξη, ίσως στο σύντομο μέλλον συνεργαστούν με μία εταιρία 3D εκτυπωτών ώστε να κυκλοφορήσει εμπορικά.

Δείτε στο παραπάνω βίντεο την εντυπωσιακή ταχύτητα εκτύπωσης σε πραγματικό χρόνο. Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για αυτήν την έρευνα, τότε μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: : Xiaomi Wiha, ίσως το καλύτερο κατσαβίδι ακριβείας στην αγορά
Επόμενο άρθροΈνα τάμπλετ γίνεται monitor σε πάγκο εργασίας
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια