Στο εμπόριο κυκλοφορούν αρκετές αυτόματες ταΐστρες σκύλων. Κάποιες είναι πολύ απλές και χρησιμοποιούν απλά δύο συγκοινωνούντα δοχεία και κάποιες είναι εντελώς αυτόματες με προγραμματισμό. O youtuber David Picciuto από το κανάλι Make Something, ήρθε να προσθέσει ένα ακόμα σχέδιο αυτόματης ταΐστρας, αυτή τη φορά DIY.

Η δική του εκδοχή χρησιμοποιεί έναν πλαστικό σωλήνα PVC και έναν μεταφορικό κοχλία. Έτσι η τροφή είναι αποθηκευμένη μέσα στην σωλήνα και με μία απλή περιστροφή ελευθερώνεται στο μπολάκι του σκύλου. 

diy ταΐστρα σκύλου

Το σχέδιο αυτή τη στιγμή δεν έχει τελειοποιηθεί και ο ίδιος ο δημιουργός προσπαθεί να κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμα και έτσι δείχνει αρκετά χρηστικό και σίγουρα πολύ πιο όμορφο από τις πλαστικούρες του εμπορίου.

Σαν κατασκευή δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, όμως μερικά από τα υλικά κατασκευής είναι λίγο δύσκολο να βρεθούν. Συγκεκριμένα, ο μεταφορικός κοχλίας, ο οποίος είναι πλαστικός από HDPE. Στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε πολύ εύκολα μεταλλικούς μεταφορικούς κοχλίες, αλλά όχι πλαστικούς. Θεωρητικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ανοξείδωτο, αλλά σίγουρα το κόστος ανεβαίνει αρκετά (ο πλαστικός που χρησιμοποίησε ο δημιουργός του βίντεο κοστίζει μόνο 10 ευρώ στην Αμερική). Αν βρεθεί κάποιο Ελληνικό κατάστημα που πουλάει ή κατασκευάσει -σε λογική τιμή- πλαστικούς κοχλίες θα προστεθεί link (επίσης αν γνωρίζει κάποιος αναγνώστης κάποιο, μπορεί να το προσθέσει στα σχόλια).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε αναλυτικά την κατασκευή στο παρακάτω βίντεο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα φωτιστικό που το συναρμολογείτε όπως θέλετε
Επόμενο άρθροΑλουμινόχαρτο κουζίνας μετατρέπεται σε κανονικό μαχαίρι σεφ
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια