Αν θέλετε να δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε μαχαίρια από μερικά πολύ πρωτότυπα υλικά, τότε το κανάλι του kiwami japan είναι αυτό που ψάχνετε. Ο τύπος πραγματικά μπορεί να φτιάξει λειτουργικά μαχαίρια ακόμα και με τα πιο απίστευτα υλικά. Πριν λίγο καιρό είχαμε δει πως είχε κατασκευάσει ένα ξύλινο μαχαίρι σεφ, σήμερα θα δούμε πως -ο αθεόφοβος- κατασκεύασε ένα μαχαίρι από αλουμινόχαρτο μαγειρικής, ναι αυτό που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ με 2-3 ευρώ.

μαχαίρι από αλουμινόχαρτο

To αλουμινόχαρτο δεν είναι κάτι άλλο από κοινό αλουμίνιο κομμένο σε πολύ λεπτά φύλλα (συνήθως λεπτότερα από 0.2 χιλιοστά). Έτσι το μαχαίρι που έφτιαξε είναι πρακτικά ένα μαχαίρι από 100% αλουμίνιο. Όπως όλοι γνωρίζουμε, το αλουμίνιο είναι σχετικά μαλακό μέταλλο, οπότε δεν είναι και το καταλληλότερο υλικό για κατασκευή μαχαιριών. Όμως αυτή η κατασκευή δεν είναι οδηγός για το πως να φτιάξετε το καλύτερο μαχαίρι στο κόσμο, αλλά κάτι που μας δείχνει ότι με λίγο φαντασία μπορούμε να φτιάξουμε λειτουργικά εργαλεία από οτιδήποτε.

Θεωρητικά θα μπορούσε να θεωρηθεί και lifehack, καθώς με μόνη εξαίρεση τις πλάκες ακονίσματος τα υπόλοιπα εργαλεία που χρησιμοποίησε ο Ιάπωνας δημιουργός είναι σχετικά απλά. Οπότε ναι, αν χρειάζεστε ένα μαχαίρι και το μόνο που έχετε ένα είναι αλουμινόχαρτο, ένα σφυρί και ένα ακονιστήρι, μπορείτε να φτιάξετε ένα λειτουργικό μαχαίρι.

Δείτε αναλυτικά όλη τη διαδικασία κατασκευής στο παρακάτω βίντεο.

Διαφήμιση
ΠΗΓΗkiwami japan
Προηγούμενο άρθροΜία πρωτότυπη ταΐστρα για σκύλους από σωλήνα PVC
Επόμενο άρθροΠως μπορούμε να φτιάξουμε ένα πέτρινο πάγκακι
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια