Μοναδικά σκαλιστά έργα από κόντρα πλακέ

0
σκαλιστό έπιπλο από κόντρα πλακέ

Το κόντρα πλακέ είναι ένας είδος σύνθετης ξυλείας, το οποίο έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Διατηρεί τα «νερά» του ξύλου, έχει εξαιρετική αντοχή και βγαίνει σε διαστάσεις που θα ήταν αδύνατο να βρει κάποιος μασίφ ξυλεία. Έτσι, χρησιμοποιείται ευρέως σε κάθε είδους κατασκευή. Μία -όχι και τόσο διαδεδομένη- χρήση του, είναι για την δημιουργία σκαλιστών επίπλων. Ίσως ένας από τους καλύτερους τεχνίτες που ασχολούνται με αυτή τη μορφή τέχνης, είναι ο David Knopp.

Τα έργα του είναι τόσο όμορφα και τόσο καλοσχεδιασμένα, που δύσκολα διακρίνει κάποιος ότι το υλικό που χρησιμοποιήθηκε είναι κόντρα πλακέ. Φυσικά το σκάλισμα στα έργα δεν γίνεται με το χέρι, αλλά με την μέθοδο του powercarving (χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά εργαλεία).

Μπορείτε να δείτε ένα μικρό μέρος από την διαδικασία κατασκευής στο παρακάτω βίντεο.

 

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.