Πως φτιάχνεται ένα παραδοσιακό Ιαπωνικό τραπέζι χωρίς βίδες ή κόλλα

1
Kigumi_table_v1

Η παραδοσιακή Ιαπωνική ξυλουργική είναι διάσημη για τις κατασκευές χωρίς κανένα μεταλλικό σύνδεσμο. Ακόμα και πολυόροφες παγόδες, δεν έχουν καμία απολύτως πρόκα ή βίδα. Όλες οι ενώσεις γίνονται είτε με καβίλιες είτε με σφήνες ή απλώς με τέλειο ταίριασμα. Πριν λίγο καιρό είχαμε δει σε αυτό το άρθρο, μερικές από αυτές τις παραδοσιακές Ιαπωνικές μεθόδους σύνδεσης. Τώρα θα δούμε, την πρακτική εφαρμογή αυτών των μεθόδων για την δημιουργία ενός παραδοσιακού ξύλινου τραπεζιού, το οποίο ονομάζεται Kigumi.  

Παραδοσιακό Ιαπωνικό τραπέζι Kigumi

Στο τραπέζι αυτό,  αν και χρησιμοποιούνται αρκετές παραδοσιακές τεχνικές σύνδεσης, η δημιουργία τους γίνεται με λίγο πιο μοντέρνο τρόπο. Έτσι, ενώ οι περισσότερες από αυτές παραδοσιακά γίνονται με σκαρπέλα και Ιαπωνικά πριόνια, εδώ γίνονται με πιο σύγχρονα εργαλεία, όπως δισκοπρίονο και ρούτερ.

Η παρουσίαση αυτής της κατασκευής γίνεται από το πάρα πολύ καλό Ιαπωνικό κανάλι ISHITANI FURNITURE στο youtube, το οποίο αξίζει να ακολουθήσετε αν σας ενδιαφέρουν οι ξυλοκατασκευές.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜοναδικά σκαλιστά έργα από κόντρα πλακέ
Επόμενο άρθρο3 σε 1 : 3D εκτυπωτής, CNC χαράκτης και λέιζερ, μαζί σε ένα μηχάνημα
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
1 Σχόλιο
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια