Πως φτιάχνεται ένα παραδοσιακό Ιαπωνικό τραπέζι χωρίς βίδες ή κόλλα

1
Kigumi_table_v1

Η παραδοσιακή Ιαπωνική ξυλουργική είναι διάσημη για τις κατασκευές χωρίς κανένα μεταλλικό σύνδεσμο. Ακόμα και πολυόροφες παγόδες, δεν έχουν καμία απολύτως πρόκα ή βίδα. Όλες οι ενώσεις γίνονται είτε με καβίλιες είτε με σφήνες ή απλώς με τέλειο ταίριασμα. Πριν λίγο καιρό είχαμε δει σε αυτό το άρθρο, μερικές από αυτές τις παραδοσιακές Ιαπωνικές μεθόδους σύνδεσης. Τώρα θα δούμε, την πρακτική εφαρμογή αυτών των μεθόδων για την δημιουργία ενός παραδοσιακού ξύλινου τραπεζιού, το οποίο ονομάζεται Kigumi.  

Παραδοσιακό Ιαπωνικό τραπέζι Kigumi

Στο τραπέζι αυτό,  αν και χρησιμοποιούνται αρκετές παραδοσιακές τεχνικές σύνδεσης, η δημιουργία τους γίνεται με λίγο πιο μοντέρνο τρόπο. Έτσι, ενώ οι περισσότερες από αυτές παραδοσιακά γίνονται με σκαρπέλα και Ιαπωνικά πριόνια, εδώ γίνονται με πιο σύγχρονα εργαλεία, όπως δισκοπρίονο και ρούτερ.

Η παρουσίαση αυτής της κατασκευής γίνεται από το πάρα πολύ καλό Ιαπωνικό κανάλι ISHITANI FURNITURE στο youtube, το οποίο αξίζει να ακολουθήσετε αν σας ενδιαφέρουν οι ξυλοκατασκευές.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

  • Iasonas Kolaklidis

    Ishitani επιπλαρες