Πως φτιάχνεται ένα παραδοσιακό Ιαπωνικό τραπέζι χωρίς βίδες ή κόλλα

1
Kigumi_table_v1

Η παραδοσιακή Ιαπωνική ξυλουργική είναι διάσημη για τις κατασκευές χωρίς κανένα μεταλλικό σύνδεσμο. Ακόμα και πολυόροφες παγόδες, δεν έχουν καμία απολύτως πρόκα ή βίδα. Όλες οι ενώσεις γίνονται είτε με καβίλιες είτε με σφήνες ή απλώς με τέλειο ταίριασμα. Πριν λίγο καιρό είχαμε δει σε αυτό το άρθρο, μερικές από αυτές τις παραδοσιακές Ιαπωνικές μεθόδους σύνδεσης. Τώρα θα δούμε, την πρακτική εφαρμογή αυτών των μεθόδων για την δημιουργία ενός παραδοσιακού ξύλινου τραπεζιού, το οποίο ονομάζεται Kigumi.  

Παραδοσιακό Ιαπωνικό τραπέζι Kigumi

Στο τραπέζι αυτό,  αν και χρησιμοποιούνται αρκετές παραδοσιακές τεχνικές σύνδεσης, η δημιουργία τους γίνεται με λίγο πιο μοντέρνο τρόπο. Έτσι, ενώ οι περισσότερες από αυτές παραδοσιακά γίνονται με σκαρπέλα και Ιαπωνικά πριόνια, εδώ γίνονται με πιο σύγχρονα εργαλεία, όπως δισκοπρίονο και ρούτερ.

Η παρουσίαση αυτής της κατασκευής γίνεται από το πάρα πολύ καλό Ιαπωνικό κανάλι ISHITANI FURNITURE στο youtube, το οποίο αξίζει να ακολουθήσετε αν σας ενδιαφέρουν οι ξυλοκατασκευές.

1
Αφήστε ένα σχόλιο

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

avatar
5000
1 Comment threads
0 Απαντήσεις νήματος
0 Ακόλουθοι
 
Σχόλιο με περισσότερες αντιδράσεις
Hottest comment thread
1 Σχολιαστές
Iasonas Kolaklidis Πρόσφατοι σχολιαστές
  Εγγραφείτε  
νεότερο παλαιότερο πιο δημοφιλές
Ειδοποίηση από
Iasonas Kolaklidis
Επισκέπτης
Iasonas Kolaklidis

Ishitani επιπλαρες