Ένα σκαμπό φτιαγμένο από ρετάλια και ρητίνη

0
σκαμπό φτιαγμένο απο ρετάλια και ρητίνη 
Το σκαμπό είναι, ίσως, το πιο απλό ξύλινο έπιπλο που μπορεί να φτιάξει κάποιος. Τρία ή τέσσερα πόδια και ένα απλό κάθισμα και είναι έτοιμο. 
 
‘Ενα μειονέκτημα που έχει το σκαμπό (και όλα τα παρεμφερή έπιπλα) είναι ότι αφήνει πολλά ρετάλια κατά την δημιουργία του (πχ το περίσσευμα του κυκλικού καθίσματος). Κάτι το οποίο σίγουρα δεν είναι και το ιδανικότερο. 
 
 Hattern-Zero-Per-Stool-9
Ένα Νότιο-Κορεάτικο στούντιο σχεδίασης, το Hattern, δημιούργησε ένα σκαμπό το οποίο χρησιμοποιεί, σχεδόν, το 100% της ξυλείας που απαιτήθηκε για την κατασκευή του. Ο τρόπος που το κάνει αυτό είναι αρκετά έξυπνος και πρωτότυπος.
ca5cb237232149.574566ebefd65
 
Χρησιμοποιεί τα κομμάτια που έμειναν από το κόψιμο των ποδιών του σκαμπό, για την δημιουργία του καθίσματος του σκαμπό. Για να “δέσουν” μαζί τα κομμάτια, είναι απαραίτητη μια ειδική ρητίνη, η οποία αφού στερεοποιηθεί, είναι αρκετά ανθεκτική.
 
 
2348c737232149.574566ebf0eb8 
Μπορείτε να δείτε περισσότερα για αυτό το σκαμπό, στη σελίδα των δημιουργών στο Behance.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ kanenas@gmail.com) και επιλέξτε το κουτάκι «I'd rather post as a guest».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέρχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.