Όμορφα φωτιστικά από νεροκολοκύθες

0
φωτιστικά από νεροκολοκύθες 
 
Η νεροκολοκύθα είναι ένα είδος αναρριχώμενης κολοκυθιάς, πού από τα αρχαία χρόνια είχε αρκετές χρήσεις. Το κύριο προτέρημα της, είναι το σχήμα της αλλά και η δυνατότητα να διατηρηθεί για αρκετά χρόνια, αν επεξεργαστεί σωστά.
Olimpus-20 
Η πιο συχνή χρήση της, ήταν ως δοχείο μεταφοράς ή διακοσμητικό αντικείμενο. Αρκετοί πολιτισμοί την χρησιμοποιούσαν ακόμα και για κατασκευή μουσικών οργάνων (κυρίως πνευστών και κρουστών).
 
 pinpilinpauxaDOBLE5-1
Ένα μικρό εργαστήρι από την Ισπανία, ήρθε να δώσει άλλη μια χρήση για τις νεροκολοκύθες, μετατρέποντας τες σε  όμορφα φωτιστικά. 
 
 Korua-21
Οι νεροκολοκύθες (και γενικά όλες οι κολοκύθες) για να διατηρηθούν πρέπει να ακολουθηθεί ειδική διαδικασία, αλλιώς θα αρχίσουν να σαπίζουν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Υπάρχουν διάφορα στάδια σε αυτή την διαδικασία, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ (αν γνωρίζετε αγγλικά). Εν συντομία, για να διατηρηθεί μια κολοκύθα θα πρέπει να αφήσετε μερικά εκατοστά το κοτσάνι όταν την κόψετε (είναι ιδιαίτερα σημαντικό,καθώς απο εκεί θα φύγει η υγρασία)  και να την πλύνετε καλά εξωτερικά με σαπουνάδα και κάποιο ήπιο απολυμαντικό και την σκουπίζετε καλά στο τέλος. Στην συνέχεια απλώς την αφήνετε να στεγνώσει σε σκιερό και ξηρό μέρος για λίγες εβδομάδες.
 DSC01507
 
Όλες οι νεροκολοκύθες είναι σκαλιστές στο χέρι και υπάρχουν αρκετά μοντέλα που περιλαμβάνουν φωτιστικά δαπέδου, γραφείου ή ακόμα και κρεμαστά. Μερικά από αυτά, προσφέρονται και για αγορά μέσω του e-shop που υπάρχει στην ιστοσελίδα τους.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα σκαμπό φτιαγμένο από ρετάλια και ρητίνη
Επόμενο άρθροΜια μικρή πόλη φτιαγμένη από οδοντογλυφίδες
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια