Έπιπλα ενωμένα με πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικών

0
 
 Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ενώσει κάποιος δύο κομμάτια ξύλο. Κόλλα, βίδες, πρόκες, σύνδεσμοι, καβίλιες είναι μόνο κάποιοι από αυτούς. Η τελειόφοιτη φοιτήτρια του Royal College of Arts, Micaella Pedros, ήρθε να προσθέσει έναν ακόμα, το θερμοσυστελλόμενο πλαστικό.
 
 joining-bottles-royal-college-of-art-graduate-micaella-pedros-furniture-plastic-wood-london_dezeen_936_4
Όλα τα πλαστικά έχουν την ιδιότητα να συστέλλονται, αν θερμανθούν πάνω από μια συγκεκριμένη θερμοκρασία. Μερικά μάλιστα (όπως τα θερμοσυστελλόμενα “μακαρόνια” στα ηλεκτρολογικά) έχουν δημιουργηθεί ακριβώς για αυτό τον σκοπό.
 
 joining-bottles-royal-college-of-art-graduate-micaella-pedros-furniture-plastic-wood-london_dezeen_936_18-e1467282539200
Έτσι η ιδέα να χρησιμοποιηθεί θερμοσυστελλόμενο πλαστικό, για να ενωθούν δύο διαφορετικά κομμάτια δεν είναι κάτι καινούργιο. Όμως είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο χρησιμοποιήθηκε, για την δημιουργία επίπλων. Και μάλιστα με απλά πλαστικά, όπως πλαστικά μπουκάλια νερού.
 joining-bottles-royal-college-of-art-graduate-micaella-pedros-furniture-plastic-wood-london_dezeen_936_19
 
 
Οι ενώσεις, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, φαίνονται αρκετά ισχυρές, ικανές να συγκρατήσουν αρκετή πίεση. Κάτι που βελτιώνει σίγουρα την ένωση είναι και οι εγκοπές που θα δείτε ότι έχουν αρκετά κομμάτια στις ενώσεις. Έτσι το πλαστικό δεν γλιστράει πάνω στο ξύλο.
 

Σίγουρα το πλαστικό δεν είναι τόσο ανθεκτικό υλικό, όσο ένας μεταλλικός σύνδεσμος ή μια βίδα, αλλά είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα μέθοδος, ειδικά ως λύση πατέντα/έκτακτης ανάγκης. Περισσότερα σχετικά με αυτή την παρουσίαση, μπορείτε να δείτε στην δημοσίευση του Dezeen.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκπληκτικά έργα τέχνης από μία κόλλα χαρτί
Επόμενο άρθροΈνα σκαμπό φτιαγμένο από ρετάλια και ρητίνη

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια