To PARKSIDE PAT 4 είναι το πρώτο επαναφορτιζόμενο καρφωτικό που βγάζει η PARKSIDE. Μπορεί εδώ και αρκετά χρόνια να είχε ηλεκτρικά, αέρος και χειρός, όμως μέχρι πρόσφατα δεν είχε κυκλοφορήσει επαναφορτιζόμενο στην Ελληνική αγορά (στο εξωτερικό έχει κυκλοφορήσει μεγάλο 20V). Πρόκειται για ένα μικρό καρφωτικό που μπορεί να πάρει 3 διαφορετικούς τύπους συνδετήρα. Δεν κάνει για ξυλουργούς, αλλά απευθύνεται περισσότερο σε όσους ασχολούνται με καλλιτεχνίες και αφισοκολλητές.

Χαρακτηριστικά PARKSIDE PAT 4 C3

ΜοντέλοPAT 4
ΈκδοσηC3
ΕταιρίαPARKSIDE
ΕισαγωγέαςOWIM GmbH
Τιμή19.99@LIDL
Εγγύηση3 χρόνια
ΤΕΧΝΙΚΑ
Τύπος μπαταρίαςΙόντων λιθίου 18650
Χωρητικότητα1500mAh
Τάση μπαταρίας3.7V
Μέγιστη ταχύτητα30 καρφιά το λεπτό 
Χωρητικότητα γεμιστήρα100 συνδετήρες ή 50 καρφιά
Συμβατοί συνδετήρεςType 53: 4 έως 10 χιλιοστά μήκος
Συμβατά καρφιάType 47: 6 έως 10 χιλιοστά μήκος
ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ
Τάση λειτουργίας100 έως 240VAC
Ρεύμα μέτρησης0.2 αμπέρ
Τύπος βύσματοςMicro USB
Τάση εξόδου5VDC
Ρεύμα εξόδου0.6 αμπέρ
Ισχύς εξόδου3 Watt
Διάρκεια φόρτισηςπερίπου 3 ώρες
ΒΑΡΟΣ / ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Βάρος730 γραμμάρια

 

Τι περιέχεται στην συσκευασία

Στην συσκευασία υπάρχει

  • το καρφωτικό
  • το τροφοδοτικό
  • ένα καλώδιο micro USB
  • το εγχειρίδιο χρήσης 
  • 2 κουτιά με 2500 συνδετήρες.

Χαρακτηριστικά REVIEW

Κατάσταση προϊόντοςΚαινούργιο
Διάρκεια δοκιμήςΠερίπου 1 μήνας
Δοκιμάστηκε

Με 8αρη Τ53 σε δοκάρια, σε κολόνα της ΔΕΗ, MDF, κόντρα πλακέ 15αρη

Δεν δοκιμάστηκεΜε T53 10 χιλιοστών

 

Εντυπώσεις από καρφωτικό PARKSIDE PAT 4 C3


Η αλήθεια είναι ότι το μικρό επαναφορτιζόμενο της PARKSIDE δεν σου γεμίζει το μάτι. Όταν το είδα ανοιγμένο στο ράφι των LIDL φαινόταν περισσότερο για παιδικό παιχνίδι, παρά για εργαλείο.

Περίπου σαν καρφωτικό χειρός

Τα χαρακτηριστικά του πλησιάζουν περισσότερο τα καρφωτικά χειρός και όχι τόσο τα ηλεκτρικά, οπότε δεν πρέπει να συγκριθεί με αυτά. Δηλαδή δεν μπορεί να πάρει μεγάλους συνδετήρες ή καρφιά. Το μέγιστο μήκος είναι μόλις 10 χιλιοστά, πολύ μικρότερο από τα 25-50 χιλιοστά που έχουν τα περισσότερα ηλεκτρικά.

Οπότε η πρώτη ερώτηση είναι γιατί να αγοράσει κάποιος ένα επαναφορτιζόμενο που έχει περίπου τις ίδιες δυνατότητες με ένα καρφωτικό χειρός, το οποίο δεν χρειάζεται και φόρτιση; Η απάντηση είναι ότι το μικρό της PARKSIDE είναι πολύ πιο βολικό. Αντί να πιέζετε δυνατά την λαβή, απλώς πατάτε το κουμπί και το καρφωτικό κάνει την δουλειά. Διαθέτει μαλακή λαβή για άνετο κράτημα και το βάρος του είναι μόλις 730 γραμμάρια, ελάχιστα πιο πολύ από ότι ένα χειρός.

Αυτό επιτρέπει να το χρησιμοποιείτε και εκεί που ένα χειρός δεν είναι και τόσο βολικό.

Πως λειτουργεί

Η λειτουργία του είναι πολύ απλή. Διαθέτει απλά ένα διακόπτη on/off και μία σκανδάλη. Πιέζοντας το εργαλείο προς την επιφάνεια εργασίας, αλλά και την σκανδάλη το καρφωτικό καρφώνει τον συνδετήρα σε μία διαδικασία που κρατάει 2-3 δεύτερα. 

Για λόγους ασφαλείας, αν το εργαλείο δεν πιέζεται προς την επιφάνεια δεν λειτουργεί ο μηχανισμός. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ρύθμιση όσον αφορά την δύναμη κρούσης.  

parkside καρφωτικό επαναφορτιζόμενο

Οι συνδετήρες μπαίνουν από το κάτω μέρος, τραβώντας προς τα πίσω την κόκκινη λαβή του γεμιστήρα. Χωράει περίπου 100 συνδετήρες ή 50 καρφιά. Τα καρφιά μπαίνουν μόνο δεξιά.

Τι συνδετήρες παίρνει

συνδετήρες για καρφωτικό

Το PARKSIDE PAT 4 C3 παίρνει 2 τύπους συνδετήρα. Τον κλασσικό Τ53, που έχει πλάτος 11.4 χιλιοστά και τον τύπο 47 που είναι καρφί με πλάτος κεφαλιού 1.2 χιλιοστά. Στην περίπτωση του T53 το εύρος στο μήκος είναι 4 έως 10 χιλιοστά, ενώ στο καρφί 6 έως 10 χιλιοστά. 

Και οι δύο είναι δημοφιλείς τύποι και τους βρίσκετε εύκολα. Ειδικά ο T53 υπάρχει σε όλα τα βιβλιοπωλεία και τα φωτοτυπάδικα.

 

Τι επιφάνειες μπορεί να καρφώσει

Πάμε τώρα στο δεύτερο πιο σημαντικό κομμάτι, αυτό της δύναμης. Τι μπορεί και τι δεν μπορεί να καρφώσει αυτό το μικρό καρφωτικό. Όσο και να ακούγεται παράξενο, μπορεί να καρφώσει σχεδόν τα πάντα, τουλάχιστον με τους συνδετήρες που είχε στην συσκευασία.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας το 8αρι συνδετήρα καρφώθηκε σε MDF, νοβοπάν, OSB, δοκάρι ελάτης, σε σανίδα καρυδιάς, ξερό κορμό ελιάς, σύνθετη πλάκα από οξιά, σε 15αρη κόντρα πλακέ θαλάσσης, ακόμα και σε ξύλινη κολόνα της ΔΕΗ. Στο μόνο υλικό που δοκιμάστηκε και δεν διείσδυσε 100% ήταν η μελαμίνη. 

Οπότε σε αυτόν τον τομέα ίσως υπερισχύει των απλών καρφωτικών χειρός. Για παράδειγμα ένα απλό καρφωτικό  STANLEY δεν μπορεί να καρφώσει καλά 8αρη συνδετήρα σε 15αρη κόντρα πλακέ θαλάσσης. 

Φόρτιση και πόσο κρατάει η μπαταρία

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του επαναφορτιζόμενου εργαλείου είναι ότι μπορείτε να το φορτίσετε ακόμα και από τον υπολογιστή. Αυτό γιατί διαθέτει το κλασσικό micro usb βύσμα που έχουν τα κινητά/τάμπλετ, οπότε ακόμα και αν χάσετε το φορτιστή ή αν χαλάσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιον οποιαδήποτε θύρα USΒ ή φορτιστή για κινητά. 

φορτιστής parkside

Ο φορτιστής που έχει στην συσκευασία δεν είναι μονοκόμματος, αλλά το καλώδιο είναι αποσπώμενο. Δυστυχώς δεν είναι ταχυφορτιστής, αλλά δίνει μόνο 0.6 αμπέρ, οπότε χρειάζεται περίπου 3 ώρες για να φορτίσει πλήρως τη μπαταρία του εργαλείου. Όμως ακόμα και αν χρησιμοποιήσετε ένα μεγαλύτερο φορτιστή από κινητό (πχ 2 αμπέρ), δεν θα καταφέρετε κάτι πολύ καλύτερο. Από τη δοκιμή που έγινε με μεγαλύτερο φορτιστή και μετρητή, φαίνεται ότι το μέγιστο που μπορεί να “τραβήξει” είναι 0.7 αμπέρ.

Τώρα πάμε στη διάρκεια. Προφανώς είναι λίγο δύσκολο να μετρηθεί ακριβώς. Σίγουρα κρατάει πάνω από 100 χτυπήματα, ίσως και πολύ παραπάνω.

Προβλήματα / Ελαττώματα

Μέχρι στιγμής δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα.

Ελαττώματα έχει μερικά. Σίγουρα το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχει ρύθμιση στην δύναμη της κρούσης. Έτσι δεν είναι κατάλληλο για εργασίες σε πολύ μαλακά υλικά, καθώς αφήνει σημάδι από το χτύπημα.

Επίσης η αργή φόρτιση δεν είναι και ότι καλύτερο. Τέλος η μπαταρία είναι ενσωματωμένη, οπότε όταν τα “φτύσει” θα πρέπει να απευθυνθείτε στο σέρβις/τεχνικό ή να έχετε κάποιες βασικές γνώσεις ηλεκτροκινής ώστε να την αλλάξετε μόνος σας.

Πόσο κοστίζει και που μπορείτε να το βρείτε

Όπως και όλα τα εργαλεία PARKSIDE, ο μόνος τρόπος για να τα βρείτε επίσημα είναι μέσω των καταστημάτων LIDL. Δεν πωλούνται -επίσημα τουλάχιστον- σε τρίτα καταστήματα. Μπορείτε να τα βρείτε και από έμπορους στο ebay ή σε άλλες σελίδες δημοπρασιών, αλλά η 3ετής εγγύηση ισχύει μόνο από την ημερομηνία αγοράς από τα LIDL. 

To κόστος του ήταν λίγο κάτω από τα 20 ευρώ.

Σύνοψη: Δεν γεμίζει το μάτι, αλλά είναι αρκετά χρήσιμο για απλές εργασίες

To PARKSIDE PAT 4 C3 δεν γεμίζει το μάτι. Αυτό είναι αλήθεια. Όμως στην πραγματικότητα είναι αρκετά χρήσιμο. Mπορεί να αντικαταστήσει τα κουραστικά καρφωτικά χειρός, αφού κάνει -λίγο πιο ξεκούραστα- ότι και ένα απλό καρφωτικό. Δεν έχει την δύναμη ούτε τις δυνατότητες να χρησιμοποιηθεί για ξυλουργικές εργασίες, αλλά για ταπετσαρίες, αφίσες, υφάσματα είναι ότι πρέπει. Σίγουρα αξίζει τα λεφτά του.

parkside pat review συνοψη

Ποια είναι τα στοιχεία του σέρβις;

Μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία του σέρβις, στην τελευταία σελίδα του εγχειριδίου χρήσης. Την στιγμή που γραφόταν το review τα στοιχεία ήταν
Για Ελλάδα
-Τηλ: 801 5000 019
-Email: owim@lidl.gr
Για Κύπρο
-Τηλ: 8009 4409
-Email: owim@lidl.com.cy

Έχω χάσει το εγχειρίδιο χρήσης, που μπορώ να το βρω;

Όλα τα εγχειρίδια χρήσης για τα PARKSIDE είναι ανεβασμένα στην επίσημη ιστοσελίδα της LIDL. Το συγκεκριμένο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Έχετε καμία σχέση με την LIDL ή τα PARKSIDE;

Όχι, καμία απολύτως!

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Έξυπνο φωτιστικό οροφής UTORCH UT30 (PZE-911)
Επόμενο άρθροΑυτή η καρέκλα έγινε με 3D εκτυπωτή
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια