Review: Ψεκαστήρα πλάτης 16L με μπαταρία NAKAYAMA NS1616

0
ψεκαστήρα nakayama ns1616

Η Nakayama NS1616 είναι μία από τις πιο οικονομικές ψεκαστήρες με μπαταρία της αγοράς. Δεν έχει αποσπώμενη μπαταρία, αλλά την κλασσική παλαιού τύπου 12V. Σίγουρα δεν είναι ο πιο ποιοτικός ψεκαστήρας πλάτης που υπάρχει στο εμπόριο και δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες, αλλά σε ερασιτέχνες που θέλουν κάτι οικονομικό. Στα 55 ευρώ που κοστίζει είναι σίγουρα μία καλή επιλογή για όποιον θέλει κάτι για περιστασιακή χρήση. Από άποψη ευκολίας έχει τεράστια διαφορά με τις ψεκαστήρες προπίεσης.

ΕταιρίαNAKAYAMA
ΜοντέλοNS1616
ΤύποςΨεκαστήρας μπαταρίας
Χώρα κατασκευήςΚίνα
Τιμή55 ευρώ
Τύπος μπαταρίαςΜολύβδου μη αποσπώμενη
Χωρητικότητα μπαταρίας8Ah
Τάση μπαταρίας12VDC
Μέγιστη πίεση4bar
Χωρητικότητα τεπόζιτου16 λίτρα
Ροή νερού2.5-3.1 λτρ/λπτ
Αυτονομία μπαταρίαςΕξαρτάται τη χρήση αλλά περίπου 4 ώρες
Ρύθμιση πίεσηςΌχι
ΒάροςΓεμάτη λίγο πάνω από 21 κιλά

Τι υπάρχει στη συσκευασία

Στη συσκευασία υπάρχει η ψεκαστήρα μη συναρμολογημένη. Μέσα στο κουτί αλλά και το τεπόζιτο θα βρείτε το λάστιχο, τη σκανδάλη, το τηλεσκοπικό κοντάρι, τους ιμάντες και τα μπεκάκια. Μέσα στο σακουλάκι με τα μπεκάκια είναι και ένας περιστροφικός μοχλός για τη φωτεινότητα της τάσης.

Εντυπώσεις από Nakayama NS1616

nakayama ψεκαστήρα πλάτης

H Nakayama NS1616 είναι μία οικονομική ψεκαστήρα μπαταρίας. Αυτό είναι εμφανές από τη πρώτη στιγμή που ανοίγεις τη συσκευασία. Οτιδήποτε περιφερειακό είναι -ας το πούμε όσο πιο ευγενικά γίνεται- Κινεζιά. Ιμάντες, μπεκ, σκανδάλη είναι φθηνιάρικα. Βέβαια με 55 ευρώ δεν περιμένεις κάποια τρομερή ποιότητα. Οι καλές χειροκίνητες ψεκαστήρες πλάτης έχουν περισσότερο από αυτό και αυτό έχει και αντλία και μπαταρία, οπότε είναι αναμενόμενο να μην είναι και τρομερή ποιότητα. Αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικό. Το σημαντικό είναι να ειναι καλή η αντλία και να αντέξει. Τα παρελκόμενα αλλάζουν εύκολα, αν χαλάσει η αντλία τη πετάτε.

Δυνατή αντλία, 4bar πίεση

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι η αντλία είναι δυνατή. Δεν μπορεί να δώσει τρομερή πίεση, μόνο 4 bar και μάλιστα μη ρυθμιζόμενο. Όμως η παροχή είναι αρκετή και δεν φαίνεται να κόβει με τη χρήση. Σίγουρα δείχνει λίγο καλύτερη από ότι άλλα οικονομικά μοντέλα. Τώρα αν θα κρατήσει σε βάθος χρόνου, ο θεός και η ψυχή της. Αλλά στις πρώτες εβδομάδες χρήσης φαίνεται οκ.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην αφήνετε ποτέ ανοιχτή την αντλία όταν την αποθηκεύετε. Αυτό είναι που καίει αυτές τις αντλίες γιατί έστω και μία μικροδιαρροή να έχει θα δουλεύει.

Μπαταρία 8Ah μολύβδου

βολτομετρο νακαγιαμα

Η μπαταρία που έχει είναι ενσωματωμένη και είναι η παλαιού τύπου μοβύβδου (αυτές που έχουν και τα UPS). Είναι γενικά αξιόπιστες μπαταρίες, αλλά σίγουρα έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από τις μπαταρίες λιθίου και έχουν και φαινόμενα αποφόρτισης. Η χωρητικότητα είναι 8Ah και κρατάει αρκετά, άνετα πάνω από 4 ώρες αν είναι γεμάτη και καινούργια (όσο παλιώνει θα πέφτει η χωρητικότητα).

Το κακό είναι ότι όταν χαλάσει συνήθως το κόστος αντικατάστασης δεν αξίζει, εκτός και αν μπορείτε να κάνετε την αλλαγή μόνοι σας. Βέβαια ας κρατήσει η αντλία όσο η μπαταρία και μετά το κοιτάτε. Με φυσιολογική χρήση και αν δεν κάνετε κάτι λάθος η μπαταρία θα κρατήσει μερικά χρόνια.

Στο μπροστινό μέρος υπάρχει ένας μετρητής τάσης που δείχνει στο περίπου πόσο φορτισμένη είναι η μπαταρία. Ο μετρητής είναι φωτιζόμενος και μπαίνει σε λειτουργία με το περιστροφικό διακόπτη δίπλα από το κουμπί on/off

Φθηνιάρικα παρελκόμενα

Παρότι η ίδια η ψεκαστήρα δεν δείχνει κακή κατασκευή, οτιδήποτε άλλο είναι φθηνιάρικο. Ειδικά ιμάντες και σκανδάλη είναι σίγουρο ότι δεν θα κρατήσουν καιρό. Το καλό είναι ότι αυτά τα βρίσκετε εύκολα στο εμπόριο και ταιριάζουν και από άλλα μοντέλα, οπότε αλλάζουν εύκολα και με μικρό κόστος. Αλλά καλύτερα θα ήταν να κόστιζε 5-10 ευρώ παραπάνω και να είχε όχι καλά, αλλά καλούτσικα παρελκόμενα.

Το μόνο που δείχνει κάπως καλό είναι ο μεταλλικός τηλεσκοπικός σωλήνας που πάει μετά την σκανδάλη.

Τεπόζιτο 16 λίτρων

Το τέποζιτο είναι 16 λίτρων, δηλαδή μικρό για ψεκαστήρα πλάτης. Αυτό βολεύει όποιον δεν θέλει να κουβαλάει πολλά κιλά, αλλά υπάρχουν μοντέλα με 20 ή και παραπάνω λίτρα. Η ποιότητα κατασκευής του τεπόζιτου δεν είναι και αυτή τρομερή. Το πλαστικό δεν είναι σκληρό και σίγουρα μπορεί να σπάσει αν σας πέσει ή χτυπήσει. Επίσης και η πλάτη δεν με μαλακή επένδυση ή κάποιο άλλο καλό σύστημα, αλλά έχει ένα υποτυπώδες ανάγλυφο πλαστικό που μπορεί να μην ποτίζει αν βραχεί, αλλά δεν δείχνει ότι θα αντέξει. Επίσης δεν είναι καλό το φίλτρο στο καπάκι που δεν είναι για πολλά, ούτε πατάει πολύ καλά στη βάση (δηλαδή μπορεί να φύγει αν ρίξετε νερό με το λάστιχο και έχει λίγο πίεση).

Ο διακόπτης λειτουργίας είναι στο πλάι και φαίνεται προστατευμένος από υγρασία. Το ίδιο ισχύει και τη πρίζα φόρτισης. Υπάρχει και ένας περιστροφικός διακόπτης για τη φωτεινότητα στο μετρητή τάσης που υπάρχει στο μπροστινό μέρος. Δεν ξέρω πόσο χρήσιμο είναι, αλλά υπάρχει. Προσέξτε μόνο μην το αφήσετε ανοιχτό και σας αδειάσει τη μπαταρία.

Τι θα πρέπει να προσέξετε για να κρατήσει όσο πιο πολύ γίνεται

 • Να μην αφήνετε ποτέ ανοιχτό το διακόπτη όταν την αποθηκεύετε, στην καλύτερη θα αδειάσετε τη μπαταρία, στη χειρότερη θα κάψετε την αντλία αν την αφήσετε για καιρό
 • Μην ξεχάσετε ποτέ ανοιχτό το φωτισμό
 • Να σφίγγετε πολύ καλά όλα τα βιδωτά μέρη πριν τη βάλετε στη πλάτη. Με τη χρήση ξεσφίγγουν και είναι πολύ πιθανό να έχει διαρροή
 • Μην την αφήνετε στον ήλιο, με τον καιρό θα διαλυθούν τα πλαστικά
 • Κάντε καλό ξέπλυμα μετά από χρήση, ειδικά με χαλκούς ή γενικότερα οτιδήποτε αφήνει ιζήματα
 • Ελέγξτε τα φίλτρα ανά διαστήματα, καλό θα ήταν να βρείτε και ένα μπεκ με φίλτρο
 • Καλό είναι να βάλετε μερικά o-rings στις συνδέσεις για να μην υπάρχουν διαρροές (δεν έχει στη συσκευασία)
 • Κάθε 2-3 μήνες καλό είναι να τη φορτίζετε

Προβλήματα/Ελαττώματα

Μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα, αλλά είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί στους ιμάντες ή τη σκανδάλη.

Ελαττώματα δεν μπορείς να πεις ότι έχει κάποιο χτυπητό, εκτός φυσικά από την ποιότητα κατασκευής που αναφέρθηκε. Τα άλλα είναι αναμενόμενα.

Θα μπορούσε να έχει κάποια ρύθμιση πίεσης όπως έχουν κάποια καλύτερα μοντέλα (υπάρχει και μοντέλο Nakayama με λίγα παραπάνω χρήματα με ρύθμιση πίεσης) ή να ήταν διάφανο σε κάποιο σημείο για να έβλεπες το ύψος του υγρού χωρίς να ανοίξεις καπάκι. Επίσης θα μπορούσε να έχει λίγο καλύτερη πλάτη αν και αυτό είναι το τελευταίο. Τέλος δεν θα χρεοκοπούσε ο Κινέζος βιομήχανος αν έκανε το καλώδιο μισό μέτρο πιο μακρύ. Είναι αρκετά κοντό και πρακτικά θέλει μπαλαντέζα για να φορτίσει.

Σύνοψη: Δεν τη λες καλή, αλλά για 55 ευρώ δεν μπορείς να έχει κάποιος μεγαλύτερες απαιτήσεις

Η ψεκαστήρα Nakayama NS1616 δεν είναι μία καλή ψεκαστήρα μπαταρίας. Όμως είναι φθηνή και τη δουλειά της την κάνει και λογικά θα συνεχίσει να την κάνει αν είστε προσεκτικοί. Σίγουρα δεν είναι για επαγγελματική χρήση, ούτε για κάποιον που θέλει να ψεκάζει κάθε μέρα. Με τα ίδια ή λίγο παραπάνω χρήματα παίρνετε μία καλή χειροκίνητη Bellota που θα την έχουν και τα παιδιά σας, όμως αν κάποιος θέλει οικονομική ψεκαστήρα μπαταρίας είναι σίγουρα από τις καλύτερες επιλογές. Το βασικό της προτέρημα είναι ότι είναι πολύ πιο ξεκούραστη από τις ψεκαστήρες προπίεσης και μπορούν να δουλευτούν και από άτομα με κινητικές δυσκολίες στο ένα χέρι, γιατί πρακτικά το μόνο που χρειάζεται είναι ένα χέρι για το ψέκασμα.

Για να πάρετε κάτι που είναι αισθητά καλύτερο μαζί με μπαταρία/φορτιστή θέλετε κοντά στα 100 ευρώ. Και αν θέλετε κάτι επώνυμο για πιο επαγγελματική χρήση από 150+. Επομένως ότι δίνεις παίρνεις. Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα να πάτε σε κάτι καλύτερο ή αν θέλετε κάτι που να το έχετε για πολλά χρόνια υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές στην αγορά από την NAKAYAMA NS1616.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν και άλλες Κινέζικες πανομοιότυπες. Προφανώς είναι από το ίδιο Κινέζικο εργοστάσιο και απλώς αλλάζει το όνομα. Απλά τα Nakayama είναι ας το πούμε πιο “επώνυμα”, και ο Έλληνας εισαγωγέας είναι πιο αξιόπιστος από τις περισσότερες άλλες. Αν θέλετε να μία λίγο πιο καλή ποιοτικά υπάρχει και η BORMANN Pro BBP4015 με αποσπώμενη μπαταρία. Είναι από τον ίδιο εισαγωγέα και ποιοτικά είναι πολύ καλύτερη από την συγκεκριμένη NAKAYAMA. Απλώς έχει αποσπώμενη μπαταρία και με μπαταρία και φορτιστή πλησιάζει τα 90 ευρώ.

 • Φθηνή για αυτά που προσφέρει
 • Ικανοποιητική πίεση και ροή
 • Αρκετά μπεκ
 • Τηλεσκοπικός μεταλλικός σωλήνας
 • Φωτεινή ένδειξη τάσης
 • Μεγάλη μπαταρία και καλή αυτονομία
 • Πολύ πιο ξεκούραστη από τις ψεκαστήρες προπίεσης
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άτομα με κινητικές δυσκολίες (μόνιμες ή προσωρινές) στο ένα χέρι
 • Φθηνιάρικα παρελκόμενα που δεν θα αντέξουν
 • Μαλακά πλαστικά που θέλουν προσοχή
 • Δεν έχει πλάτη με μαλακή επένδυση
 • Δεν υπάρχει ένδειξη πληρότητας τεπόζιτου
 • Η μπαταρία είναι παλαιού τύπου και αποφορτίζεται
 • To καλώδιο φόρτισης είναι πολύ κοντό
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑπάτες με αγγελίες αυτοκινήτων
Επόμενο άρθροDIY οδηγός για ευθείες κοπές με γωνιακό τροχό
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια