Ένα αναδιπλούμενο κανό που θυμίζει origami

0

Όλοι γνωρίζουμε την τεχνική του Origami, μία Ιαπωνική παραδοσιακή τέχνη, με την οποία μπορούν να δημιουργηθούν πολύ εντυπωσιακά σχέδια από μία κόλλα χαρτί. Μπορεί να χρησιμοποιείται κυρίως για παιδικές κατασκευές, όμως η τεχνική του Origami έχει εμπνεύσει και μερικές πιο μεγάλες κατασκευές. Μία από αυτές είναι και το Onak, ένα -άκρως λειτουργικό- αναδιπλούμενο κανό. 

Το Onak είχε πρώτο-κυκλοφορήσει μερικούς μήνες πριν και κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις ανάμεσα στους λάτρεις των extreme sport. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί η 2η έκδοση, το Onak 2.0, το οποίο έχει μερικές σημαντικές βελτιώσεις.

Έτσι είναι πιο ελαφρύ (ζυγίζει μόνο 15 κιλά), έχει δυνατότητα για μεγαλύτερο φορτίο (200 έως 250 κιλά), ενώ παρότι αν αναπτυχθεί έχει διαστάσεις 465χ85 εκατοστά, όταν είναι αναδιπλωμένο δεν ξεπερνάει το μέγεθος μίας μεγάλης βαλίτσας. Οπότε μπορεί να χωρέσει ακόμα και σε ένα πορτ μπαγκάζ. 

Το μόνο αρνητικό είναι η τιμή του. Αυτή τη στιγμή προσφέρεται από το Kickstarter στα 1500 ευρώ, ενώ όταν κυκλοφορήσει επίσημα η λιανική τιμή αναμένεται να είναι κοντά στα 1700 ευρώ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY φωτιστικό Infinity Mirror Cube
Επόμενο άρθροΕξάγωνα ράφια με DIY συνδέσμους από 3D εκτυπωτή
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια