Ένα DIY αστικό θερμοκήπιο από την IKEA

0
Growroom, ένα αστικό θερμοκήπιο σε σχήμα σφαίρας

H IKEA είναι η εταιρία που έκανε αρκετούς -θέλοντας και μη- να αγαπήσουν τις DIY κατασκευές. Τα περισσότερα από τα μικρότερα έπιπλα που πωλεί στις flatpack συσκευασίες, είναι DIY έπιπλα, ενώ ακόμα και μερικές μεγάλες κατασκευές, όπως αυτή η σκηνή που είδαμε πρόσφατα, έχει ακριβώς την ίδια λογική. Αυτή τη φορά, η ΙΚΕΑ κάνει κάτι διαφορετικό, αφού μέσω του Space10, ενός εργαστηρίου το οποίο χρηματοδοτεί, σχεδίασε και δημιούργησε το Growroom, ένα DIY αστικό θερμοκήπιο σε σχήμα σφαίρας, το οποίο μπορεί να φτιάξει ο καθένας μόνος του.

Το Growroom είναι φτιαγμένο από κομμάτια κόντρα πλακέ, τα οποία έχουν κοπεί κατάλληλα σε CNC μηχάνημα (παντογράφο). Αυτό που κάνει αυτή τη κατασκευή να ξεχωρίζει, είναι ότι παρόλο που δείχνει εξαιρετικά δύσκολη, η συναρμολόγηση είναι αρκετά απλή -τουλάχιστον όσο απλή είναι η συναρμολόγηση επίπλων IKEA- και δεν απαιτεί κάποιο ιδιαίτερο εργαλείο.

Growroom, ένα αστικό θερμοκήπιο σε σχήμα σφαίραςΤα ακριβή σχέδια για τα κομμάτια που απαιτούνται για να φτιάξει κάποιος το Growroom, είναι open source και διαθέσιμα εντελώς δωρεάν για τον καθένα. Οπότε οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση σε CNC, μπορεί να τα κόψει πολύ εύκολα, χωρίς κανένα απολύτως κόπο. 

Growroom, ένα αστικό θερμοκήπιο σε σχήμα σφαίραςΒέβαια, επειδή είναι εντελώς δωρεάν τα σχέδια, δεν σημαίνει ότι αυτή η κατασκευή είναι οικονομική, καθώς απαιτεί 13 φύλλα 18αρι κόντρα πλακέ και 3 φύλλα 4αρι. Οπότε αν υπολογίσετε ότι το κάθε φύλλο κοστίζει 50-100 ευρώ, καταλαβαίνετε ότι το κόστος ανεβαίνει αρκετά.

Growroom, ένα αστικό θερμοκήπιο σε σχήμα σφαίραςΠαρόλα αυτά, αυτό το ξύλινο αστικό θερμοκήπιο είναι ένα πολύ ενδιαφέρον project το οποίο μπορεί να βοηθήσει αρκετούς να δημιουργήσουν κάτι ανάλογο πολύ εύκολα, ακόμα και σε μικρότερη κλίμακα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Growroom καθώς και τα δωρεάν σχέδια μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Xiaomi Smart 1080P WiFi IP Camera, μία οικονομική κάμερα παρακολούθησης
Επόμενο άρθροΜία steadicam χειρός για να τραβάτε επαγγελματικά βίντεο με το κινητό σας
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια