Μοντέρνο DIY σπίτι από κοντέινερ

Ένα μοντέρνο σπίτι από κοντέινερ που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα κανονικά.

0
σπίτι από κοντέινερ πως να το φτιάξετε

Τα μεταφορικά κοντέινερ ήταν ανέκαθεν μία καλή λύση για λυόμενη αποθήκη. Όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που τα χρησιμοποιούν και για μικρά γραφεία ή ακόμα και σπίτια. Στο διαδίκτυο θα βρείτε αρκετές ιδέες για DIY σπίτια από κοντέινερ (πχ μία μεζονέτα από 9 διαφορετικά κοντέινερ), όμως δεν υπάρχουν και τόσοι οδηγοί για το πως μπορείς να φτιάξεις ένας πλήρες σπίτι από κοντέινερ, ξεκινώντας από το μηδέν.

Εδώ έρχεται ο Ben Uyeda, ο δημιουργός του Homemade Modern, ένα από τα πιο δημοφιλή κανάλια στο Youtube με DIY κατασκευές. Σε ένα νέο κανάλι που δημιούργησε, το The Modern Home Project, δείχνει πως μπορεί κάποιος να φτιάξει μοντέρνα σπίτια χωρίς μεγάλο κόστος. Και το πρώτο project είναι ένα σπίτι από κοντέινερ.

Το πρώτο από τα 4 βίντεο της σειράς

Σε 4 πολύ αναλυτικά βίντεο παρουσιάζει βήμα βήμα όσα χρειάστηκαν για την ολοκλήρωση του project, από τις απαραίτητες οικοδομικές άδειες -φυσικά αφορούν τις ΗΠΑ, αλλά κάτι παρόμοιο χρειάζεται και στην Ελλάδα- μέχρι την επένδυση και την διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων.

σπίτι από κοντέινερ, σχέδιο
Το δικό του σχέδιο περιλαμβάνει 3 διαφορετικά κοντέινερ, 2 μεγάλα και ένα μικρό

Αν θέλετε, μπορείτε να προμηθευτείτε και τα αναλυτικά σχέδια για όλη την κατασκευή. Δυστυχώς αυτά δεν είναι δωρεάν, αλλά κοστίζουν 100 δολάρια (περίπου 90 ευρώ). Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του project και στο αντίστοιχο κανάλι στο Youtube.

Ένα μεταχειρισμένο κοντέινερ κοστίζει περίπου 1500-2000 ευρώ, χωρίς τα έξοδα μεταφοράς.

Αν σας είναι δύσκολο να κάνετε την διαμόρφωση για τις πόρτες και τα παράθυρα, στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε έτοιμα κοντέινερ με πόρτες και παράθυρα, που προορίζονται κυρίως για γραφεία εργοταξίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροPineTab, ένα οικονομικό tablet που τρέχει LINUX
Επόμενο άρθροΚυκλοφόρησε το νέο Raspberry Pi 4
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια