Ένα διώροφο τροχόσπιτο με ρυθμιζόμενο ύψος

0

Ένα μεγάλο πρόβλημα που έχουν τα τροχόσπιτα είναι ότι για να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους, χρειάζεται να περιορίσουν ένα ολόκληρο σπίτι μέσα σε συγκεκριμένες διαστάσεις. Και αν και στο μήκος υπάρχει κάποια ελευθερία, το πλάτος και το ύψος πρέπει να είναι πάντα εντός συγκεκριμένων ορίων, αλλιώς δεν θα μπορεί να στρίβει ή να περνάει από γέφυρες και τούνελ. Όμως μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση από την Νέα Υόρκη βρήκε ένα πολύ έξυπνο τρόπο για να “κλέψει” λίγο στο ύψος.

διώροφο τροχόσπιτο
Όπως φαίνεται και από την φωτογραφία, ο δεύτερος όροφος μπορεί να κατέβει για παραπάνω από 1 μέτρο

Κατασκεύασε ένα διώροφο τροχόσπιτο που όταν κινείται έχει κανονικό ύψος τα 3.81 μέτρα, δηλαδή μέσα στα επιτρεπτά όρια για να περάσει από τις περισσότερες γέφυρες και τούνελ. Όμως, αυτό το πολύ πρωτότυπο τροχόσπιτο έχει ένα κρυφό μηχανισμό που του επιτρέπει όταν είναι σταθμευμένο να ψηλώνει αρκετά, φθάνοντας τα 5.1 μέτρα! Έτσι στις ίδιες διαστάσεις έχει διπλάσιο εμβαδόν. Για την ακρίβεια, παρότι το μήκος είναι μόνο 7 μέτρα, το συνολικό εμβαδόν φθάνει τα 30 τετραγωνικά μέτρα.

τροχόσπιτο

Δυστυχώς δεν αναφέρονται πολλά για τον μηχανισμό ανύψωσης, παρά μόνο ότι λειτουργεί με μία κλασσική 12V μπαταρία αυτοκινήτου. Όμως μπορούμε να διακρίνουμε κάποια χαρακτηριστικά, όπως πχ όλα τα κρεμαστά έπιπλα του ισογείου δεν είναι στερεωμένα στον τοίχο, αλλά στο ταβάνι.

https://www.youtube.com/watch?v=rqKFPKm_kjU?rel=0

Στο παραπάνω σύντομο βίντεο φαίνεται πως δουλεύει ο μηχανισμός. Αν θέλετε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στην σελίδα του κατασκευαστή.

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: KRAFT 691037, ένα ισχυρό Κινέζικο χορτοκοπτικό με διαιρούμενο άξονα
Επόμενο άρθροΠως μπορείτε να φτιάξετε ένα κυρτό σκαρπέλο

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια