Ένα διώροφο τροχόσπιτο με ρυθμιζόμενο ύψος

0

Ένα μεγάλο πρόβλημα που έχουν τα τροχόσπιτα είναι ότι για να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους, χρειάζεται να περιορίσουν ένα ολόκληρο σπίτι μέσα σε συγκεκριμένες διαστάσεις. Και αν και στο μήκος υπάρχει κάποια ελευθερία, το πλάτος και το ύψος πρέπει να είναι πάντα εντός συγκεκριμένων ορίων, αλλιώς δεν θα μπορεί να στρίβει ή να περνάει από γέφυρες και τούνελ. Όμως μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση από την Νέα Υόρκη βρήκε ένα πολύ έξυπνο τρόπο για να “κλέψει” λίγο στο ύψος.

διώροφο τροχόσπιτο
Όπως φαίνεται και από την φωτογραφία, ο δεύτερος όροφος μπορεί να κατέβει για παραπάνω από 1 μέτρο

Κατασκεύασε ένα διώροφο τροχόσπιτο που όταν κινείται έχει κανονικό ύψος τα 3.81 μέτρα, δηλαδή μέσα στα επιτρεπτά όρια για να περάσει από τις περισσότερες γέφυρες και τούνελ. Όμως, αυτό το πολύ πρωτότυπο τροχόσπιτο έχει ένα κρυφό μηχανισμό που του επιτρέπει όταν είναι σταθμευμένο να ψηλώνει αρκετά, φθάνοντας τα 5.1 μέτρα! Έτσι στις ίδιες διαστάσεις έχει διπλάσιο εμβαδόν. Για την ακρίβεια, παρότι το μήκος είναι μόνο 7 μέτρα, το συνολικό εμβαδόν φθάνει τα 30 τετραγωνικά μέτρα.

τροχόσπιτο

Δυστυχώς δεν αναφέρονται πολλά για τον μηχανισμό ανύψωσης, παρά μόνο ότι λειτουργεί με μία κλασσική 12V μπαταρία αυτοκινήτου. Όμως μπορούμε να διακρίνουμε κάποια χαρακτηριστικά, όπως πχ όλα τα κρεμαστά έπιπλα του ισογείου δεν είναι στερεωμένα στον τοίχο, αλλά στο ταβάνι.

https://www.youtube.com/watch?v=rqKFPKm_kjU?rel=0

Στο παραπάνω σύντομο βίντεο φαίνεται πως δουλεύει ο μηχανισμός. Αν θέλετε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στην σελίδα του κατασκευαστή.

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: KRAFT 691037, ένα ισχυρό Κινέζικο χορτοκοπτικό με διαιρούμενο άξονα
Επόμενο άρθροΠως μπορείτε να φτιάξετε ένα κυρτό σκαρπέλο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια