Πως μπορείτε να φτιάξετε ένα κυρτό σκαρπέλο

0
diy κυρτό σκαρπέλο

Στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετοί οδηγοί για DIY ξυλουργικά σκαρπέλα. Οι περισσότεροι εξ αυτών αφορούν ίσια σκαρπέλα, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο. Για τα κυρτά σκαρπέλα οι οδηγοί ήταν ελάχιστοι. Γιαυτό ένας πολύ αξιόλογος Youtuber [Pask Makes] αποφάσισε να μας δείξει πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα κυρτό σκαρπέλο από το μηδέν.

To πιο ενδιαφέρον στην όλη προσπάθεια είναι ότι ο δημιουργός δεν έχει πολύ εμπειρία με μεταλλουργία, αλλά ειδικεύεται κυρίως στις ξυλοκατασκευές. Σύμφωνα με τον ίδιο, το βίντεο αποτελεί μόλις την δεύτερη προσπάθεια για DIY κυρτό σκαρπέλο.

diy κυρτό σκαρπέλο

Τώρα όσο αναφορά την κατασκευή, το πρώτο κυρτό σκαρπέλο έγινε από μία παλιά ίσια λίμα, ενώ το δεύτερο με μία λάμα από ατσάλι 1075. Και τις δύο φορές χρησιμοποιήθηκε ένα κομμάτι σωλήνα για καλούπι σφυρηλάτησης ώστε να πετύχει ένα τέλειο κυρτό σχήμα στο σκαρπέλο. 

έξυπνη πατέντα για λαβές
Η πολύ έξυπνη πατέντα με την οποία φτιάχνει πανομοιότυπες εξάγωνες λαβές μέσα σε δευτερόλεπτα

Αρκετά ενδιαφέρον έχει και η πατέντα με την οποία δημιουργεί τις πολύ όμορφες λαβές από ξύλο για τα εργαλεία του. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το βίντεο πατώντας εδώ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα διώροφο τροχόσπιτο με ρυθμιζόμενο ύψος
Επόμενο άρθροMAKERphone, ένα κινητό τηλέφωνο που το φτιάχνετε μόνοι σας

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια