Φτιάξτε μια απλή DIY βάση για ακουστικά

0
 

diy βάση για ακουστικάΣτην αγορά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από βάσεις για ακουστικά, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν πολύ όμορφο design. Οι τιμές τους ποικίλουν, αναλόγως το υλικό κατασκευής και την μάρκα. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα ακριβές, μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε μία diy βάση για ακουστικά μόνος σας, με πολύ απλά υλικά.

 

 Bash_Akoustikon_1_v1

Η diy βάση για ακουστικά που έφτιαξα, έγινε από ρετάλια. Τα βασικά μέρη ήταν δύο, ένα μικρό απλάνιστο καδρονάκι μαλακής ξυλείας (από συσκευασία κουζίνας) και ένα μικρό ορθογώνιο κομμάτι από 12αρι κόντρα πλακέ. Το καδρονάκι χρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία του σταυρού, ενώ το κόντρα πλακέ για βάση.
 
 Bash_Akoustikon_5_v1
Το καδρονάκι, κόπηκε στις απαραίτητες διαστάσεις (με φαλτσοπρίνο) και στην συνέχεια με την βοήθεια ενός ποτηροτρύπανου έγιναν οι κοιλότητες στις άκρες. Αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι, καθώς το καδρονάκι ήταν από αρκετά μαλακό ξύλο και ήθελε πολύ χαμηλές στροφές για να μην διαλυθεί.
 Bash_Akoustikon_6_v1
 
Στην συνέχεια πλανίστηκαν και τρίφτηκαν καλά, όλες οι πλευρές των κομμένων κομματιών. Για την ένωση κάθετα των δύο κομματιών, έγινε με διασταυρούμενη εγκοπή, η οποία κόπηκε με μικρή χειροσέγα και σκαρπέλο. Το φινίρισμα της κάθε εγκοπής έγινε με dremel και προσάρτημα κυκλικού γυαλόχαρτου.
 
Bash_Akoustikon_7_v1
Το αποτέλεσμα, πριν το φινίρισμα. Αν και ο σύνδεσμος ήταν αρκετά σφιχτός και δεν ήταν απαραίτητη η ξυλόκολλα, χρησιμοποιήθηκε λίγο. Ο σταυρός με την βάση ενώθηκε με 2 χωνευτές νοβοπανόβιδες 4χ50 στο κάτω μέρος.

 Bash_Akoustikon_12_v1

 
Το ξύλο χρωματίστηκε με χρώμα εμποτισμού βέγγε με μια μικρή λευκή λωρίδα περιμετρικά της βάσης. Στην συνέχεια περάστηκε με διάφανο βερνίκι πολυουρεθάνης.
 
Ο πραγματικός χρόνος κατασκευής ήταν κάτω από μία ώρα, ενώ συνολικά μαζί με το βάψιμο και βερνίκωμα πήρε πέριπου μισή μέρα. Το κόστος (αν εξαιρεθεί το κόστος του βερνικιού και της βαφής) ήταν μηδενικό.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροCodex Silenda, ένα ξύλινο βιβλίο με μηχανικά Puzzle
Επόμενο άρθροΠρωτότυπα φωτιστικά από τεμαχισμένους κορμούς δέντρων
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια