Φτιάξτε μια απλή DIY βάση για ακουστικά

0
 

diy βάση για ακουστικάΣτην αγορά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από βάσεις για ακουστικά, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν πολύ όμορφο design. Οι τιμές τους ποικίλουν, αναλόγως το υλικό κατασκευής και την μάρκα. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα ακριβές, μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε μία diy βάση για ακουστικά μόνος σας, με πολύ απλά υλικά.

 

 Bash_Akoustikon_1_v1

Η diy βάση για ακουστικά που έφτιαξα, έγινε από ρετάλια. Τα βασικά μέρη ήταν δύο, ένα μικρό απλάνιστο καδρονάκι μαλακής ξυλείας (από συσκευασία κουζίνας) και ένα μικρό ορθογώνιο κομμάτι από 12αρι κόντρα πλακέ. Το καδρονάκι χρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία του σταυρού, ενώ το κόντρα πλακέ για βάση.
 
 Bash_Akoustikon_5_v1
Το καδρονάκι, κόπηκε στις απαραίτητες διαστάσεις (με φαλτσοπρίνο) και στην συνέχεια με την βοήθεια ενός ποτηροτρύπανου έγιναν οι κοιλότητες στις άκρες. Αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι, καθώς το καδρονάκι ήταν από αρκετά μαλακό ξύλο και ήθελε πολύ χαμηλές στροφές για να μην διαλυθεί.
 Bash_Akoustikon_6_v1
 
Στην συνέχεια πλανίστηκαν και τρίφτηκαν καλά, όλες οι πλευρές των κομμένων κομματιών. Για την ένωση κάθετα των δύο κομματιών, έγινε με διασταυρούμενη εγκοπή, η οποία κόπηκε με μικρή χειροσέγα και σκαρπέλο. Το φινίρισμα της κάθε εγκοπής έγινε με dremel και προσάρτημα κυκλικού γυαλόχαρτου.
 
Bash_Akoustikon_7_v1
Το αποτέλεσμα, πριν το φινίρισμα. Αν και ο σύνδεσμος ήταν αρκετά σφιχτός και δεν ήταν απαραίτητη η ξυλόκολλα, χρησιμοποιήθηκε λίγο. Ο σταυρός με την βάση ενώθηκε με 2 χωνευτές νοβοπανόβιδες 4χ50 στο κάτω μέρος.

 Bash_Akoustikon_12_v1

 
Το ξύλο χρωματίστηκε με χρώμα εμποτισμού βέγγε με μια μικρή λευκή λωρίδα περιμετρικά της βάσης. Στην συνέχεια περάστηκε με διάφανο βερνίκι πολυουρεθάνης.
 
Ο πραγματικός χρόνος κατασκευής ήταν κάτω από μία ώρα, ενώ συνολικά μαζί με το βάψιμο και βερνίκωμα πήρε πέριπου μισή μέρα. Το κόστος (αν εξαιρεθεί το κόστος του βερνικιού και της βαφής) ήταν μηδενικό.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροCodex Silenda, ένα ξύλινο βιβλίο με μηχανικά Puzzle
Επόμενο άρθροΠρωτότυπα φωτιστικά από τεμαχισμένους κορμούς δέντρων

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια