10 πρακτικές ιδέες για κατασκευές με ξύλινες κρεμάστρες ρούχων

0
 

10 όμορφες και πρακτικές κατασκευές με ξύλινες κρεμάστρες ρούχωνΟι κρεμάστρες ρούχων είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος για να κρεμάμε τα ρούχα μας, μέσα στις ντουλάπες. Έτσι σε κάθε σπίτι υπάρχουν πάντα αρκετές, πολλές φορές μάλιστα, πολλές περισσότερες από όσες πραγματικά χρειαζόμαστε. Αν και πλέον οι περισσότεροι χρησιμοποιούν πλαστικές, κυρίως λόγω κόστους, οι ξύλινες κρεμάστρες είναι πολύ πιο ανθεκτικές. Παρόλα αυτά μερικές φορές σπάνε και αυτές.

Ας δούμε λοιπόν μερικές κατασκευές που μπορεί να κάνει κάποιος με παλιές ξύλινες κρεμάστρες ρούχων (ακόμα και αν είναι σπασμένες ).
 

1Κρεμάστρα τοίχου

Η πρώτη κατασκευή είναι πολύ απλή και δεν αλλάζει ιδιαίτερα η χρήση της κρεμάστρας. Κομμένες ξύλινες κρεμάστρες, γυρισμένες ανάποδα μπορούν να μετατραπούν εύκολα σε μια όμορφη κρεμάστρα τοίχου. Το καλό με αυτή την κατασκευή, είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σπασμένες κρεμάστρες.
Πηγή φώτο : alittleglassbox

2Φωτιστικό οροφής από ξύλινες κρεμάστρες ρούχων

  

Μια ακόμα σχετικά απλή κατασκευή, είναι ένα φωτιστικό οροφής από ξύλινες κρεμάστρες. Και εδώ η κατασκευή επειδή χρησιμοποιεί μόνο μισά κομμάτια, μπορεί να γίνει από σπασμένες κρεμάστρες. 

Πηγή φώτο : Προσωπική σελίδα Facebook του Ισπανού δημιουργού Bernat Capellares 
 

3Τραπεζάκι σαλονιού με ξύλινες κρεμάστρες ρούχων

Μια άλλη έξυπνη και απλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε ξύλινες κρεμάστρες ρούχων για πόδια σε ένα τραπεζάκι. Τέσσερις κρεμάστρες ενωμένες μεταξύ τους, μπορεί να μετατραπούν σε απλά πόδια για ένα χαμηλό τραπεζάκι.
Πηγή φώτο : PierreLotta 

4Κρεμάστρα για πόστερ

 

Αυτή η ιδέα έχει να κάνει με τις ξύλινες κρεμάστρες (πιάστρες) παντελονιού. Χωρίς καμία απολύτως μετατροπή, μπορούν να γίνουν όμορφες κρεμάστρες πόστερ ή έργων. Συνήθως, στο εσωτερικό έχουν μια επίστρωση μαλακού υφάσματος, ώστε να μην μένουν σημάδια στο ρούχο, οπότε σε αντίθεση με τις πλαστικές κρεμάστρες για πόστερ, δεν θα κάνουν κανένα σημάδια ή σκίσιμο στα πόστερ ή σε οτιδήποτε άλλο κρεμάσετε.

5Φωτιστικό γραφείου

 

Από τον ίδιο δημιουργό της προ-προηγούμενης κατασκευής (PierreLotta), έρχεται μια ακόμα πιο όμορφη κατασκευή με ξύλινες κρεμάστρες. Ένα φωτιστικό γραφείου, στο οποίο οι κρεμάστρες έχουν το ρόλο των βραχιόνων. Το σχήμα που έχουν οι κρεμάστρες τις κάνει ιδανικές για αυτό το σκοπό.

Πηγή φώτο : PierreLotta 
 

6Φρουτιέρα με ξύλινες κρεμάστρες

φρουτιέρα με ξύλινες κρεμάστρες
 

Ακόμα μια κατασκευή που μπορείτε να κάνετε αν έχετε σπασμένες κρεμάστρες, είναι μια φρουτιέρα.

Πηγή φώτο : myamplifier.co.uk
 

7Κρεμάστρα για αξεσουάρ ή κοσμήματα

 

Σίγουρα αυτό είναι κάτι που έχουν σκεφτεί ήδη αρκετές νοικοκυρές. Με μερικά μικρά βιδωτά γατζάκια, η κρεμάστρα ρούχων μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε κρεμάστρα για μικρά αξεσουάρ. Η συγκεκριμένη κρεμάστρα είναι από ένα εμπορικό κατάστημα και την είδαμε σε αυτό το blog.

 

Κρεμάστρα για αξεσουάρ ή κοσμήματαΒέβαια δεν είναι ανάγκη να είναι τόσο περίτεχνη η κατασκευή. Μια κρεμάστρα όπως οι παραπάνω, είναι εξίσου όμορφες και λίγο πιο εργονομικές, αφού μπορεί να κρεμαστούν αρκετές μαζί.
 

8 Κρεμάστρα για πετσέτες μπάνιου με κρεμάστρες για ρούχα

 

Εξίσου απλή και εύκολη και αυτή η λύση. Γυρίζοντας απλώς τις ξύλινες κρεμάστρες (με θέση και για παντελόνια) ανάποδα και κρεμώντας τες στο μπάνιο, μπορείτε να έχετε μια κρεμάστρα για πετσέτες. Στη θέση για παντελόνια θα μπορείτε να κρεμάτε τις πετσέτες προσώπου, ενώ στον γάντζο τις μεγάλες πετσέτες μπάνιου.

9Ονειροπαγίδα με ξύλινες κρεμάστρες

 
 

Ονειροπαγίδα με ξύλινες κρεμάστρες

Η δυνατότητα που έχει ο γάντζος να περιστρέφεται, καθώς και το σχήμα τους, κάνει τις ξύλινες κρεμάστρες μια πολύ καλή βάση για ονειροπαγίδες. Έτσι, απλώς κρεμώντας διάφορα στολίδια ή φτερά (όπως έχουν συνήθως οι αυθεντικές ονειροπαγίδες) μπορείτε να μετατρέψετε εύκολα και γρήγορα μια ξύλινη κρεμάστρα, σε μια όμορφη ονειροπαγίδα για το μικρό σας παιδί.

 

5267284186_c0dbc64c7b_b28129Αν θέλετε κάτι πολύ πιο εντυπωσιακό, μπορείτε να κρεμάσετε αρκετές κρεμάστρες μεταξύ τους, και έτσι να δημιουργήσετε μια πολύ μεγάλη ονειροπαγίδα.
Σημείωση : Η συγκεκριμένη κατασκευή έγινε σαν διακοσμητικό “δέντρο” και όχι σαν ονειροπαγίδα, αλλά η διαφορά είναι μικρή.

Πηγή φώτο : snugonline
 

10Καρέκλα σε σχήμα σπονδυλικής στήλης από ξύλινες κρεμάστρες

 
 
Για τέλος η πιο εντυπωσιακή, και συνάμα πιο δύσκολη, κατασκευή. Μια καρέκλα από ξύλινες κρεμάστρες. Οι κρεμάστρες πατάνε σε ένα μεταλλικό σκελετό, θυμίζοντας έντονα την σπονδυλική στήλη ερπετού. 
Πηγή φώτο : Ίντερνετ. Δημιουργός άγνωστος. Πιθανώς προέρχεται  από Ιταλία.
Προηγούμενο άρθροΈνα ξύλινο ρολόι που γράφει την ώρα μόνο του
Επόμενο άρθροΦτιάξτε εύκολα ένα σταθερό τραπέζι με αυτούς τους έτοιμους συνδέσμους
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια