Φτιάξτε εύκολα ένα σταθερό τραπέζι με αυτούς τους έτοιμους συνδέσμους

0
To τραπέζι είναι μία από τις πιο απλές ξύλο-κατασκευές που μπορεί να κάνει κάποιος. Μια λεία επιφάνεια, τέσσερα πόδια και είναι έτοιμο. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι ένα καλό και σταθερό τραπέζι είναι η πιο εύκολη κατασκευή. Εκτός από τα υλικά από τα οποία θα είναι φτιαγμένα το τραπέζι, σημαντικό ρόλο παίζει και πως θα συνδεθούν. Ίσως αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. O κλασσικός -και πιο απλός- τρόπος είναι να συνδεθούν κάθετα. Η κάθετη σύνδεση μπορεί να είναι απλή και εύκολη, όμως έχει και αρκετά μειονεκτήματα. Τα πιο σημαντικό είναι η σταθερότητα. Αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα σταθερό τραπέζι, τα πόδια θα πρέπει να έχουν είτε μεγάλο πέλμα ή να είναι αρκετά μεγάλο το ίδιο το τραπέζι.
 
Έτσι οι επαγγελματίες προτιμούν συνήθως τα πόδια να έχουν μια ελαφριά κλίση προς τα έξω. Αυτό βελτιώνει αρκετά την σταθερότητα του τραπεζιού. Αυτό όμως δυσκολεύει αρκετά την σύνδεση των ποδιών στο τραπέζι. Εκτός ότι τα πόδια θα πρέπει να φαλτσοκοπούν και στις 2 άκρες, ακριβώς στις ίδιες μοίρες, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε διάφορες πατέντες για να πετύχετε σωστή και ασφαλή σύνδεση.
 
 5923d922e5b6b4e034f1e7cf3bc078fe_original
Αυτό το πρόβλημα έρχεται να λύσει ένας καινούργιος σύνδεσμος που σας επιτρέπει να συνδέσετε εύκολα ένα καδρόνι για πόδι, στην επιφάνεια του τραπεζιού. Ο σύνδεσμος αυτός ονομάζεται UX4 και σχεδιάστηκε από την εταιρία Swenyo. Αυτή την εποχή αναζητεί χρηματοδότηση μέσω της πλατφόρμας crowdfunding Kickstarter, και ήδη έχει επιτύχει τον στόχο που είχε θέσει πριν καν ολοκληρωθεί η καμπάνια.
 
 ba4e8ef9075898b47eab12dad8e2dd45_original
Το θετικό του UX4, είναι ότι επιτρέπει την σταθερή σύνδεση υπό γωνία καδρονιών 2 επί 4 ιντσών (περίπου 5 επί 10 εκατοστά για μας) πάνω σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια που μπορεί να βιδωθεί. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε φυσική ή σύνθετη ξυλεία, αλλά και άλλες επιφάνειες όπως πχ μεταλλικές ή πλαστικές.
Το UX4 είναι μεταλλικό, με σχετικά καλό πάχος και διαστάσεις, που του επιτρέπουν μεγάλη αντοχή σε πιέσεις (οι αντοχές του είναι λίγο πάνω από 200 κιλά). Το καδρόνι βιδώνεται πάνω στον σύνδεσμο με 3 βίδες, ενώ κάθε σύνδεσμος με 4 στην επιφάνεια του τραπεζιού. Στα θετικά του είναι ότι μπορεί να δεχτεί καδρόνια κομμένα κάθετα ή σε οποιαδήποτε άλλη κλίση. Έτσι άτομα που δεν έχουν την δυνατότητα να φαλτσοκόψουν, μπορούν να το χρησιμοποιήσουν άνετα και ταυτόχρονα να έχουν και πόδια υπό κλίση.
 
 81efaf52f216ab0d0cbb9aa05256b45c_original
Το μόνο πρόβλημα με το UX4, για τα δικά μας δεδομένα τουλάχιστον, είναι ότι δέχεται μόνο καδρόνια 2χ4 ιντσών. Τα 2χ4″ μπορεί να είναι το πιο διαδεδομένο μέγεθος καδρονιών στις ΗΠΑ, σε εμάς όμως δεν υπάρχει έτοιμο.
 
To 2×4″ σε μετρικό σύστημα είναι ακριβώς 50.8 χ 101.6 χιλιοστά, και φυσικά δεν υπάρχει τέτοιο μέγεθος καδρονιού έτοιμο σε Ελληνικό κατάστημα. Υπάρχει το 50χ100, που έχει ελάχιστη διαφορά από το 2χ4, και λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αλλά και αυτό δεν είναι τόσο διαδεδομένο  στην Ελληνική αγορά, και έτοιμο σίγουρα, δεν θα το βρείτε παντού.
 
 e3546f19db0e14a0c78d299d9014d09f_original

Το κάθε σετ των 4 UX4, μέσω του Kickstarter, κοστίζει λίγο λιγότερο από 50 Ευρώ, δηλαδή περίπου 12.5 το ένα. Σίγουρα όχι και τόσο οικονομικό, αλλά όχι και πάρα πολύ ακριβό, αν αναλογιστεί κανείς ότι παρόμοιου, πάχους και μεγέθους, απατεντάριστοι σύνδεσμοι, έχουν πάνω κάτω την ίδια τιμή στην Ελληνική αγορά.

Μπορείτε να δείτε τη σελίδα χρηματοδότησης του UX4, στο Kickstarter εδώ ή την επίσημη σελίδα της εταιρίας εδώ.

 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο10 πρακτικές ιδέες για κατασκευές με ξύλινες κρεμάστρες ρούχων
Επόμενο άρθροFABrics, OpenSource καρέκλες που μπορεί να φτιάξει ο καθένας σπίτι του
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια