Πως θα φτιάξετε ένα πριόνι ξυλουργού από το μηδέν

0
 DIY πριόνι ξυλουργού από το μηδέν 
 

Στο ίντερνετ, υπάρχουν διάφοροι οδηγοί, για το πώς μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα πριόνι ξυλουργού. Οι περισσότεροι από αυτούς, συνήθως, αφορούν μόνο την κατασκευή της λαβής και το κόλλημα της στην λάμα.

 DSCF9943
 
O Brian Noel όμως, δείχνει πως μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα λεπτό πριόνι ξυλουργού (σεγάτσο, πριόνι μελαμίνης, πριόνι χελιδονοουράς…) κυριολεκτικά από το μηδέν. Και όταν λέμε κυριολεκτικά από μηδέν, το εννοούμε, αφού κάνει ακόμα και το σχηματισμό των δοντιών, στη λάμα του πριονιού.
 
 Selection_988
Σίγουρα η διαδικασία δεν είναι εύκολη (ειδικά η δημιουργία των δοντιών), αλλά αν κάποιος έχει το μεράκι και τα απαραίτητα εργαλεία, αξίζει να το κάνει. 

 
Selection_989

Το καλό είναι ότι δεν δείχνει απλώς την διαδικασία, αλλά παρέχει και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατασκευή. Έτσι αναφέρει και τι υλικά χρησιμοποιήθηκαν, τα περισσότερα υλικά μπορούν να βρεθούν εύκολα. Μόνη εξαίρεση ίσως είναι η λεπτή λάμα από ατσάλι 1095, σε αυτές τις διαστάσεις.   


 
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την διαδικασία στο παρακάτω βίντεο, από το κανάλι του στο youtube.
 
 
 

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.