Το όρθιο γραφείο, είναι η νέα μόδα στους χώρους εργασίας. Οι περισσότεροι επιστήμονες, συνηγορούν ότι έχουν αρκετά οφέλη για την υγεία, αυξάνοντας ταυτόχρονα και την αποδοτικότητα στην εργασία. Συνήθως χρησιμοποιούνται ως γραφεία υπολογιστή. Μάλιστα αρκετοί διάσημοι προγραμματιστές και δημιουργοί (όπως πχ ο Linus Torvalds), έχουν αρχίσει να τα χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια.

Η Ταϊβανέζικη εταιρία περιφερειακών συστημάτων για υπολογιστές, Lian-Li, κυκλοφόρησε ένα πρωτοποριακό όρθιο γραφείο, το οποίο είναι ταυτόχρονα και case για desktop υπολογιστή. Δηλαδή, με απλά λόγια, το γραφείο έχει ενσωματωμένες κρυφές υποδοχές και θήκες για όλα τα απαραίτητα μέρη ενός υπολογιστή, και το μόνο κομμάτι του υπολογιστή το οποίο θα είναι εμφανές, θα είναι το πληκτρολόγιο και η οθόνη.
 
Το γραφείο αυτό ονομάζεται DK-04, και ακολουθεί τα πρότυπα της σειράς γραφείων που είχε, εδώ και καιρό, κυκλοφορήσει η Lian-Li. Με μόνη διαφορά φυσικά, ότι αυτό έχει την δυνατότητα να αλλάξει ύψος ηλεκτρονικά, με το πάτημα μόνο ενός κουμπιού, και να μετατραπεί από ένα κανονικό γραφείο σε ένα όρθιο.
 
Το ύψος του μπορεί να φτάσει από τα 67.5 (σύμφωνα με το βίντεο της παρουσίασης) ή 78 (σύμφωνα με τις προδιαγραφές στην ιστοσελίδα) έως τα 117 εκατοστά, δηλαδή μπορεί άνετα να γίνει και ένα κανονικό γραφείο. Η κατασκευή είναι αρκετά στιβαρή, με το σώμα να είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο, ενώ τα πόδια είναι σιδερένια. Γιαυτό μπορεί να αντέξει έως 100 κιλά επιπλέον φορτίο. Η πάνω επιφάνεια, του σώματος, είναι από σκληρυμένο διάφανο γυαλί, ώστε να μπορεί κάποιος να δει άνετα στο εσωτερικό, χωρίς να το ανοίξει.
 
Έχει την δυνατότητα να πάρει έως 8 ανεμιστηράκια των 120 χιλιοστών (4 για την εισαγωγή κρύου αέρα και 4 για την εξαγωγή του ζεστού), αλλά αν κάποιος θέλει, μπορεί να βάλει και υδρόψυξη. Υποστηρίζει μητρικές ΑΤΧ ή micro-ATX ενώ έχει 8 θέσεις για 2.5/3.5 δίσκους.
 
 
Εκτός όμως από αυτά, παρέχει και αρκετές ευκολίες, όπως πχ ειδική υποδοχή για την οθόνη, μαγνητικά φίλτρα αέρος, rgb LED φωτισμό και διάφορα άλλα.
 
Αυτό το όρθιο γραφείο, δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην διεθνή αγορά (αναμένεται αρχές Μαϊού). Αν και όταν γίνει αυτό, το κόστος του, θα είναι αρκετά υψηλό, αφού η διεθνής του τιμή θα κυμαίνεται γύρω στα 1500 ευρώ (χωρίς κανένα εξάρτημα του υπολογιστή).

Αν θέλετε να δείτε αναλυτικά τις προδιαγραφές και τις δυνατότητες του DK-04, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα της Lian-Li.

 
 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως θα φτιάξετε ένα πριόνι ξυλουργού από το μηδέν
Επόμενο άρθροΦωτιστικό γραφείου από ξύλινο μανεκέν ζωγραφικής
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια