Σκαμπό φτιαγμένο από φύκια

0
σκαμπό φτιαγμένο από φύκια 
 
Τα φύκια, για τους περισσότερους μπορεί να είναι ένα ενοχλητικό θέαμα στις παραλίες, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα αρκετά χρήσιμο υλικό. Σε πολλές περιοχές του κόσμου, θεωρείται πολύτιμο υλικό και χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια. Στην σημερινή εποχή, τα φύκια χρησιμοποιούνται κυρίως για παραγωγή κομπόστ και σαν φυσικό αφρολέξ σε μαξιλάρια και στρώματα.
 
Μια Γερμανίδα σχεδιάστρια, η Carolin Pertsch, προσπαθούσε να βρει έναν τρόπο για να αξιοποιήσει τα φύκια που έβρισκε στις Γερμανικές παραλίες, ώστε αυτά να μην καταλήγουν σε χωματερές. Έτσι μετά από αρκετή προσπάθεια και δοκιμές, ανακάλυψε μια νέα τεχνική που μετατρέπει τα “άχρηστα” φύκια, σε ένα νέο, χρήσιμο, βίο-υλικό. 
σκαμπό φτιαγμένο από φύκια
σκαμπό φτιαγμένο από φύκια
 
 
Αυτό το νέο υλικό,  είναι στερεές πλάκες (που μοιάζουν αρκετά με προϊόντα σύνθετης ξυλείας), και με τις οποίες κατασκεύασε μια σειρά σκαμπό, την οποία την ονόμασε Zostera (Ζοστέρα). 

Zostera marina, είναι η επιστημονική ονομασία του υποθαλάσσιου φυτού, από το οποίο προέρχονται τα φύκια. 
dsc1506homepage28129

 
Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες, για την τεχνική με την οποία κατάφερε να δημιουργήσει αυτές τις πλάκες, παρά μόνο φωτογραφίες από τα στάδια κατασκευής.

img_1353_homepage

Το μόνο που γνωρίζουμε, είναι ότι για να κολλήσει τα φύκια μεταξύ τους, χρησιμοποίησε μια ειδική ρητίνη, η οποία βασίζεται σε κάποιο φυσικό έλαιο, και στην συνέχεια χρησιμοποίησε μια ξύλινη πρέσα/καλούπι για να τους δώσει το επιθυμητό σχήμα.

Για περισσότερες πληροφορίες ή επικοινωνία με την δημιουργό μπορείτε να επισκεφτείτε, την προσωπική της ιστοσελίδα εδώ (σημ. Είναι στα Γερμανικά)
Διαφήμιση
ΠΗΓΗCarolin Pertsch
Προηγούμενο άρθροFABrics, OpenSource καρέκλες που μπορεί να φτιάξει ο καθένας σπίτι του
Επόμενο άρθροΈνα ξύλινο παιχνίδι, διαφορετικό από τα συνηθισμένα
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια