Ένα ξύλινο παιχνίδι, διαφορετικό από τα συνηθισμένα

0
ξύλινη μπουλντόζα automaton
 

Το ξύλο, για πολλούς αιώνες, ήταν το κύριο υλικό από το οποίο φτιάχνονταν τα περισσότερα παιχνίδια. Μετά την βιομηχανική επανάσταση άρχισε να χάνει την θέση του σιγά σιγά, ενώ με την ανακάλυψη του πλαστικού, εγκαταλείφθηκε πλήρως.

 
Selection_950

Παρόλα αυτά, υπάρχουν και κάποιοι ρομαντικοί (όπως πχ ο David Wakefield), που το επιλέγουν ακόμα, ως βασική υλικό για την δημιουργία παιχνιδιών. Συνήθως τα περισσότερα ξύλινα παιχνίδια, είναι σχετικά απλοϊκά, με λίγα μόνο κινούμενα μέρη. Ακόμα και κάποια λίγο πιο εντυπωσιακά, όπως αυτά τα WooBots, μπορούν να κάνουν περιορισμένες κινήσεις, και είναι συνήθως σε μικρό μέγεθος.

 
Selection_951

Και αυτό ισχύει, δυστυχώς, για τα περισσότερα ξύλινα παιχνίδια, εκτός φυσικά από αυτά που φτιάχνει ο Tetsu Yamakami, ένας Ιάπωνας φαρμακοποιός, που πραγματικά το τερμάτισε. Ο Tetsu, έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια με πολύ μεγάλη σειρά ξύλινων παιχνιδιών και automaton, που αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακά.
Εκσκαφέας


Όλα του τα έργα, είναι φτιαγμένα αποκλειστικά από ξύλο (σχεδόν πάντα μασίφ), το οποίο έχει κόψει ο ίδιος, μόνο με τη χρήση μιας σέγας και ενός τρυπανιού. Όλες οι κατασκευές του, έχουν την δυνατότητα κίνησης μέσω ξύλινων γραναζιών, τα οποία, πάλι έχει φτιάξει χωρίς CNC, αλλά μόνο με τη χρήση ενός διαβήτη.Γερανός

 
Τα πρώτα του έργα, τα δημιούργησε ως δώρα για τα γενέθλια του γιου του, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε αρκετούς διαγωνισμούς ξυλοκατασκευών στην Ιαπωνία, σε κάποιους από τους οποίους κέρδισε βραβεία για τις δημιουργίες του.

Μπουλντόζα


Σίγουρα, τα πιο εντυπωσιακά από όλα τα έργα του είναι η σειρά των χωματουργικών μηχανημάτων, την οποία έχει φτιάξει. Τα συγκεκριμένα παιχνίδια, είναι πλήρως λειτουργικά. Έτσι για παράδειγμα ο εκσκαφέας μπορεί να σηκώσει μικρά υλικά με την κουτάλα, ενώ ο γερανός να μετακινήσει  διάφορα αντικείμενα, με τον γάντζο του.
Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πουθενά οδηγίες ή σχέδια για κάποια από τις κατασκευές του. Ο ίδιος δεν διαθέτει προσωπική σελίδα, παρά μόνο σελίδα στο Youtube με το ψευδώνυμο Kinohaguruma, στο οποίο ανεβάζει όλες τις δημιουργίες του.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣκαμπό φτιαγμένο από φύκια
Επόμενο άρθροDIY – Φτιάχνω ξύλινη ματσόλα από τάβλες κρεβατιού (κολλητή)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια