Δημιουργήστε απομιμήση μαρμάρου σε χαρτί, με μία παραδοσιακή Ιαπωνική τεχνική

0
απομίμηση μαρμάρου σε χαρτί

To Suminagashi είναι μία παραδοσιακή Ιαπωνική τεχνική, για την δημιουργία απομίμησης μαρμάρου πάνω σε χαρτί. Για πολλούς αιώνες ήταν η κύρια μέθοδος, με την οποία γινόταν η διακόσμηση των επίσημων εγγράφων. 

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, αφού το  μόνο που απαιτείται είναι μελάνι, νερό, χαρτί και μία ρηχή λεκάνη. Το μελάνι πέφτει στο νερό και επιπλέει στην επιφάνεια του, σε μορφή κυκλικής κηλίδας. Με ένα μελάνι διαφορετικού χρώματος ή χρησιμοποιώντας λίγο καθαριστικό, είναι δυνατή η δημιουργία πολλαπλών δακτυλίων, οι οποίοι όσο απομακρύνονται από το κέντρο, γίνονται ολοένα και πιο λεπτοί.

Η αποτύπωση στο χαρτί γίνεται πολύ εύκολα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βουτήξετε το χαρτί μέσα στο νερό με την καλή όψη προς τα κάτω και αυτό θα απορροφήσει αμέσως το μελάνι. Μέσα σε λίγα δεύτερα το μελάνι θα έχει σταθεροποιηθεί πάνω στο χαρτί και θα είναι πλέον μόνιμο.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι κάθε φορά μοναδικό, αφού όσο εμπειρία και σωστή τεχνική να έχει κάποιος, το μελάνι επιπλέει ελεύθερα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Suminagashi μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Αν θέλετε να δείτε μερικές ακόμα παραδοσιακές Ιαπωνικές τεχνικές, τότε μπορείτε να δείτε αυτή τη τεχνική φινιρίσματος ξύλου ή αυτή την τεχνική δημιουργίας φυσικής ταπετσαρίας από ξύλο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπισκευή σε περιστροφικό διακόπτη πλυντηρίου με 3D pen
Επόμενο άρθροΈνα διαδραστικό παιχνίδι, το οποίο βοηθάει τα παιδιά να μαθαίνουν την λογική του προγραμματισμού

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια