Δημιουργήστε απομιμήση μαρμάρου σε χαρτί, με μία παραδοσιακή Ιαπωνική τεχνική

0
απομίμηση μαρμάρου σε χαρτί

To Suminagashi είναι μία παραδοσιακή Ιαπωνική τεχνική, για την δημιουργία απομίμησης μαρμάρου πάνω σε χαρτί. Για πολλούς αιώνες ήταν η κύρια μέθοδος, με την οποία γινόταν η διακόσμηση των επίσημων εγγράφων. 

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, αφού το  μόνο που απαιτείται είναι μελάνι, νερό, χαρτί και μία ρηχή λεκάνη. Το μελάνι πέφτει στο νερό και επιπλέει στην επιφάνεια του, σε μορφή κυκλικής κηλίδας. Με ένα μελάνι διαφορετικού χρώματος ή χρησιμοποιώντας λίγο καθαριστικό, είναι δυνατή η δημιουργία πολλαπλών δακτυλίων, οι οποίοι όσο απομακρύνονται από το κέντρο, γίνονται ολοένα και πιο λεπτοί.

Η αποτύπωση στο χαρτί γίνεται πολύ εύκολα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βουτήξετε το χαρτί μέσα στο νερό με την καλή όψη προς τα κάτω και αυτό θα απορροφήσει αμέσως το μελάνι. Μέσα σε λίγα δεύτερα το μελάνι θα έχει σταθεροποιηθεί πάνω στο χαρτί και θα είναι πλέον μόνιμο.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι κάθε φορά μοναδικό, αφού όσο εμπειρία και σωστή τεχνική να έχει κάποιος, το μελάνι επιπλέει ελεύθερα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Suminagashi μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Αν θέλετε να δείτε μερικές ακόμα παραδοσιακές Ιαπωνικές τεχνικές, τότε μπορείτε να δείτε αυτή τη τεχνική φινιρίσματος ξύλου ή αυτή την τεχνική δημιουργίας φυσικής ταπετσαρίας από ξύλο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπισκευή σε περιστροφικό διακόπτη πλυντηρίου με 3D pen
Επόμενο άρθροΈνα διαδραστικό παιχνίδι, το οποίο βοηθάει τα παιδιά να μαθαίνουν την λογική του προγραμματισμού
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια