Ένα διαδραστικό παιχνίδι, το οποίο βοηθάει τα παιδιά να μαθαίνουν την λογική του προγραμματισμού

0
διαδραστικό παιχνίδι μαθαίνει αλγόρισμους

Πριν μερικά χρόνια, η πρώτη επαφή με τον προγραμματισμό ήταν στο πανεπιστήμιο. Τώρα, με την βοήθεια διάφορων διαδραστικών ιστοσελίδων και εφαρμογών, μπορούν να αρχίσουν να μαθαίνουν προγραμματισμό, ακόμα και παιδιά δημοτικού. Μάλιστα έχουν κυκλοφορήσει και αρκετά διαδικαστικά παιχνίδια, τα οποία συνήθως προσπαθούν να διδάξουν στα παιδιά την λογική των αλγόριθμων.

Πριν λίγο καιρό είχαμε δει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, το οποίο είχε κυκλοφορήσει μέσω του Kickstarter. Τώρα θα δούμε ένα ακόμα διαδραστικό παιχνίδι, το οποίο συνδυάζει τουβλάκια (τύπου Lego) με τους αλγόριθμους. Το παιχνίδι αυτό ονομάζεται Algobrix και είναι κατάλληλο για μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά.

Το παιχνίδι χωρίζεται σε δύο μέρη. Το κομμάτι στο οποίο δημιουργείται ο αλγόριθμός με τις εντολές και το κομμάτι στο οποίο δημιουργείται το ίδιο το παιχνίδι με τουβλάκια στυλ Lego. Και τα δύο μέρη, μπορεί να έχουν απεριόριστα ξεχωριστά κομμάτια και ο μόνος περιορισμός που υπάρχει είναι η φαντασία του καθενός.

παιχνίδι με αλγόριθμους

Το μέρος με τον αλγόριθμο, χρησιμοποιεί functions και παραμέτρους, ακριβώς όπως και οι γλώσσες προγραμματισμού. Αναλόγως την ηλικία του παιδιού, μεταβάλλεται και η πολυπλοκότητα, με τα τουβλάκια για τα μικρότερα παιδιά να είναι μεγαλύτερα, πιο απλά και οπτικά αναγνωρίσιμα.

Το Algobrix, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της προ-χρηματοδότησης μέσω της πλατφόρμας crowdfunding του Kickstarter και μέχρι στιγμής τα πάει περίφημα. Ο αναμενόμενος χρόνος παράδοσης είναι ο ερχόμενος Φεβρουάριος. 

Το κόστος του εξαρτάται από τα πόσα και τι εξαρτήματα θα έχει μέσα η συσκευασία. Σε γενικές γραμμές είναι ένα ακριβό παιχνίδι, αφού για ένα πλήρες σετ με αρεκτά κομμάτια και πολλούς αισθητήρες, θα πρέπει να δώσετε πάνω από 200 ευρώ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔημιουργήστε απομιμήση μαρμάρου σε χαρτί, με μία παραδοσιακή Ιαπωνική τεχνική
Επόμενο άρθροΠως διορθώνουμε το πρόβλημα με το σφάλμα 400 στο Youtube

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια