Ένα ακόμα παιχνίδι που μας μαθαίνει προγραμματισμό

0
twillioquest

Κατά καιρούς έχουν δημιουργηθεί αρκετά παιχνίδια που προσπαθούν να κάνουν τον προγραμματισμό λίγο πιο ευχάριστο σε μικρά παιδιά και όχι μόνο. Τα περισσότερα εξ αυτών είναι διαδραστικά και ασχολούνται με την εισαγωγή στους αλγόριθμους, αν και υπάρχουν και αρκετά για υπολογιστή. Κάποια από αυτά μπορεί να σου μάθουν ακόμα και γλώσσες προγραμματισμού όπως το TwilioQuest, ένα 2D pixelart adventure παιχνίδι από το Twilio.

twillioquest παιχνίδι
Μερικές από τις αποστολές που υπάρχουν στην βασική εκπαίδευση. Κάθε αποστολή αποτελείται από μία ξεχωριστή, ανεξάρτητη πίστα

To Twillio είναι μία συνδρομητική πλατφόρμα που επιτρέπει σε προγραμματιστές και εταιρίες να κάνουν λίγο πιο εύκολη την διασύνδεση των εφαρμογών τους με το κοινό. Βασικός σκοπός του παιχνιδιού είναι να διδάξει την API του Twillio με ευχάριστο τρόπο, όμως δεν μένει μόνο εκεί. Έχει “quests” για αρκετές γλώσσες προγραμματισμού (πχ python, Javascript, php…) , οπότε μπορεί να το παίξει και κάποιος που δεν ενδιαφέρεται για τις εφαρμογές του Twillio.

twillioquest

To παιχνίδι είναι αρκετά ευχάριστο και θυμίζει αρκετά τα pixel art adventure/rpg που υπάρχουν για κινητά. Αν και αν θέλετε να λύσετε όλα τα quest πρέπει να αποκτήσετε έναν λογαριασμό Twilio (η υπηρεσία είναι συνδρομητική, αλλά υπάρχει και δωρεάν δοκιμαστικός λογαριασμός), μπορείτε να λύσετε αρκετά quest και χωρίς λογαριασμό.

Το παιχνίδι είναι καλοσχεδιασμένο, διαθέτοντας αρκετά ανεξάρτητα quests, soundtrack, αγγλικό voiceover και ένα σενάριο που κάνει το παιχνίδι λίγο πιο πιστευτό.

Μπορείτε να το εγκαταστήσετε εντελώς δωρεάν -σύμφωνα με τους δημιουργούς θα είναι για πάντα εντελώς δωρεάν- σε Windows, macOS και Linux μέσα από την επίσημη σελίδα του παιχνιδιού.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως μπαίνουμε σε safe mode σε κινητό Android
Επόμενο άρθροΕξαρτήματα θαμνοκοπτικού, τι κάνει το καθένα
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια