Πως μπορείτε να φτιάξετε DIY κύλινδρους λείανσης για Dremel

0

Όποιος έχει dremel ή κάποιο παρόμοιο εργαλείο, γνωρίζει ότι το βασικό εξάρτημα για την λείανση ξύλινων και μεταλλικών επιφανειών είναι ο κύλινδρος λείανσης (πολλές φορές αναφέρεται και ως ταινία). Ο κύλινδρος λείανσης δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μικρό γυαλόχαρτο τυλιγμένο κυκλικά. Παρότι οι κύλινδροι λείανσης είναι πολύ οικονομικοί (ακόμα και τα επίσημα της dremel κοστίζουν μόνο 0.4 ευρώ το ένα), υπάρχει τρόπος να γίνουν και DIY κύλινδροι λείανσης.

 

Η κατασκευή είναι πολύ απλή και το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κομμάτι από ξύλινη βέργα ή καβίλια και ένα κομμάτι υφασμάτινο γυαλόχαρτο. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κολλήσετε λοξά το γυαλόχαρτο πάνω στην βέργα και μετά να κόψετε το κολλημένο κομμάτι σε μικρά ίσα μέρη. Τέλος κάνετε μία τρύπα στο κέντρο του κάθε κομματιού και είναι πλέον έτοιμα. Το πιο δύσκολο κομμάτι σε αυτή τη κατασκευή είναι να βρείτε μία ίσια βέργα-καβίλια που να είναι και ίσια αλλά και να έχει την ίδια ακριβώς διάμετρο σε όλο το μήκος της. Αν και υπάρχουν στο εμπόριο, συνήθως είναι είτε λίγο σκεβρωμένες ή απλά έχουν μικρές ανομοιομορφίες. Οπότε μία καλή εναλλακτική είναι να την φτιάξετε μόνοι σας με αυτό εδώ τον τρόπο. 

diy κύλινδροι λείανσης dremel

 

 

Αυτή η πατέντα υπάρχει σε αρκετές εκδοχές, αλλά μάλλον η καλύτερη είναι αυτή από το The Small Workshop, που είχε παρουσιαστεί πριν 2 χρόνια σε youtube και instructables. Γιατί όμως κάποιος να κάτσει να ασχοληθεί όταν τα εμπορικά αναλώσιμα είναι τόσο φθηνά; Τι παραπάνω μπορεί να προσφέρουν οι DIY κύλινδροι λείανσης;

Οι λόγοι από ότι φαίνεται είναι αρκετοί. Καταρχάς, ίσως ο πιο βασικός, είναι ότι στα εμπορικά δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία στην κόκκωση και τον τύπο των γυαλόχαρτων. Δύσκολα θα βρείτε πάνω από 3-4 διαφορετικά νούμερα και συνήθως όλα είναι τα κλασσικά κόκκινα. Αντίθετα με τους DIY κυλίνδρους λείανσης έχετε πολύ πιο μεγάλο εύρος, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι νούμερο υπάρχει και στο εμπόριο.

Ένας άλλος λόγος είναι ότι -ειδικά τα ιμιτασιόν- σκίζονται αρκετά εύκολα, ακόμα και μετά από μερικά λεπτά χρήσης. Σίγουρα τα επίσημα της DREMEL είναι ανώτερης ποιότητας, αλλά και πάλι, αν τα πιέσετε λίγο πιο πολύ από ότι πρέπει θα σκιστούν. Οι DIY κύλινδροι λείανσης είναι κολλημένοι πάνω στο κυλινδρικό κομμάτι ξύλου, οπότε είναι πολύ πιο δύσκολο να σκιστούν.

Επομένως δεν είναι και τόσο κακή ιδέα να ασχοληθείτε λίγα λεπτά και να φτιάξετε μερικούς μόνοι σας. Δείτε αναλυτικά  όλη την διαδικασία κατασκευής στο παρακάτω βίντεο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧάρτινα χειριστήρια από την Nintendo υπόσχονται ατελείωτες ώρες παιχνιδιού
Επόμενο άρθροΠατέντα σε αλυσοπρίονο για να κόβετε σύριζα κορμούς δέντρους
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια