Ο PARKSIDE PBS 900 είναι ο μεγαλύτερος από τους δύο ταινιολειαντήρες που κυκλοφορεί η PARKSIDE τα τελευταία χρόνια. Γενικότερα και από άποψη ισχύς και από άποψη όγκου θεωρείται μεγάλος ταινιολειαντήρας. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι η C3 και έχει μερικές μικρό-διαφορές από τις προηγούμενες. Το κόστος του εργαλείου ήταν 39.99 ευρώ στα LIDL.

Χαρακτηριστικά PARKSIDE PBS 900 C3

ΜοντέλοPBS 900
ΈκδοσηC3
ΕταιρίαPARKSIDE
ΚατηγορίαΤαινιολειαντήρας
Εισαγωγέας/ΚατασκευαστήςKompernass
Τιμή39.99
Εγγύηση3 χρόνια
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ισχύς900 Watt
Ταχύτητα ταινίας ρελαντί240 έως 400 μέτρα/λεπτό
Αριθμός στροφών ρελαντί450 έως 750 ανά λεπτό
Διαστάσεις ταινίας75 χ 533 χιλιοστά
Βάρος2850 γραμμάρια (χωρίς φίλτρο)
Μήκος καλωδίου 3 μέτρα
Θόρυβος/Δονήσεις
Στάθμη ηχητικής πίεσης85dB(A) ±3dB
Στάθμη ηχητικής ισχύος96dB(A) ±3dB
 Τιμή εκπομπής κραδασμών6,6m/s2 ±1.5m/s2

Τι περιέχεται στην συσκευασία

tainioleiantiras parkside

Η συσκευασία είναι χάρτινη και δεν υπάρχει κάποιο πλαστικό βαλιτσάκι. Μέσα στην συσκευασία υπάρχει ο ταινιολειαντήρας που φοράει μία μπλε ταινία, 2 αντάπτορες για ηλεκτρική σκούπα, 2 σφιγκτήρες και το εγχειρίδιο χρήσης.

Χαρακτηριστικά review

Κατάσταση προϊόντοςΚαινούργιο
Διάστημα δοκιμώνΠερίπου μία εβδομάδα
ΔοκιμάσθηκεΜε όλα τα γυαλόχαρτα, σαν ταινιολειαντήρας πάγκου και χειρός
Δεν δοκιμάσθηκε

Εντυπώσεις από PARKSIDE PBS 900 C3

Έχοντας ήδη για αρκετά χρόνια το πολύ παλαιότερο μοντέλο PARKSIDE PEBS 900, ήταν καιρός να δοκιμάσουμε και το νεότερο μοντέλο, το PARKSIDE PBS 900 που κυκλοφορεί εδώ και μερικά χρόνια. Το PEBS 900 ήταν από τα πιο “σκυλιά” εργαλεία της PARKSIDE και ίσως ένα από τα ελάχιστα που έχω χρησιμοποιήσει αρκετά.

Ήταν ένα βαρύ και ογκώδες εργαλείο, με ένα μεγάλο μέρος του σκελετού να είναι από αλουμίνιο. Λόγω όγκου και βάρος δεν βόλευε σαν ταινιολειντήρας χειρός και έτσι η μόνιμη χρήση του ήταν σαν ταινιολειαντήρας πάγκου. Ένα από τα μειονεκτήματα που είχε ήταν το σύστημα που το στερεώνες στο πάγκο. Επειδή η πλάτη του δεν ήταν επίπεδη, έπρεπε να βάλεις ένα πλαστικό αντάπτορα, ο οποίος δεν έβγαινε και τόσο εύκολα.

Αριστερά το PBS 900, δεξιά το PEBS 900

Το PARKSIDE PBS 900 έχει πολλές σχεδιαστικές βελτιώσεις. Τώρα η πλάτη είναι επίπεδη και δεν θέλει κάτι έξτρα. Επίσης είναι πιο ελαφρύ και λιγότερο ογκώδες, δίνοντας την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και σαν ταινιολειαντήρας χειρός.

900 Watt ισχύ

Όπως ο προκάτοχός του, έτσι και αυτό είναι αρκετά ισχυρό. Το μοτέρ του έχει ισχύ 900 WATT, αποδίδοντας αρκετή ροπή και ταχύτητα. Όμως εδώ ίσως υπάρχει ένα ελάττωμα. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει ρύθμιση για 450 έως 750 περιστροφές ανά λεπτό. Δηλαδή είναι αρκετά γρήγορο και στο γρήγορο αλλά και στο αργό.

Για να καταλάβετε την διαφορά το παλιό μοντέλο [PEBS 900] είχε 345 έως 645 περιστροφές ανά λεπτό. Δηλαδή είναι πιο γρήγορο και στο αργό αλλά και στο γρήγορο. Προσωπικά προτιμώ την ταχύτητα του παλιού. Οι αργές στροφές είναι απαραίτητες κάποιες φορές, αν πχ δεν θέλετε να κάψετε ένα μαλακό ξύλο ή δεν θέλετε να ζεστάνετε ένα ευαίσθητο μέταλλο.

Όχι και τόσο βαρύ

Ο PARKSIDE PBS 900 C3 είναι ένα σχετικά βαρύ εργαλείο, αλλά σίγουρα είναι πιο ελαφρύ από ότι δείχνει. Το βάρος του ξεπερνά τα 3 κιλά και με χρήση με τα δύο χέρια δεν είναι πολύ κουραστικό. Σίγουρα πιο κουραστικό από τους μικρούς ταινιολειαντήρες, αλλά το βάρος του δεν είναι απαγορευτικό.

Απλή λειτουργία

Η λειτουργία του είναι πολύ απλή. Ο διακόπτης είναι τύπου σκανδάλη με περιστροφική ρύθμιση στροφών. Η θέση του είναι κάτω από την πίσω λαβή και έχει δυνατότητα για συνεχόμενη λειτουργία. Ο διακόπτης δεν έχει κάποια καθυστέρηση τύπου soft-start, όπως είχε το προηγούμενο μοντέλο.

H πεταλούδα που πρέπει να ξεσφίξετε πρώτα

Για να αλλάξετε την ταινία, ξεσφίγγετε την κόκκινη πεταλούδα στο πλάι και στην συνέχεια τραβάτε το μοχλό που βρίσκεται στο πλάι. Με τον τρόπο αυτό μαζεύεται λίγο το ένα τύμπανο και απελευθερώνεται η ταινία.

μοχλός
Π μοχλός που βρίσκεται στο πλάι. Αν τον τραβήξετε, μαζεύεται το τύμπανο

Με αντίστοφο τρόπο τοποθετείτε την νέα ταινία. Προσοχή, πάντα η ταινία θα πρέπει να είναι στη σωστή φορά. Για να μην μπερδευτείτε υπάρχει δείκτης και στην ταινία αλλά και στον ταινιολειαντήρα.

Εύκολη και γρήγορη στερέωση σε πάγκο

Ένα από τα πλεονεκτήματα που έχει είναι ότι μπορείτε να το στερέωσετε πολύ εύκολα πάνω σε πάγκο. Ακόμα και χωρίς τους σφιγκτήρες, στέκεται σχετικά καλά και δεν αναποδογυρίζει τόσο εύκολα.

Όμως χρησιμοποιώντας τους δύο σφιγκτήρες μπορείτε να το κρατήσετε τελείως σταθερό. Το άνοιγμα του κάθε σφιγκτήρα είναι αρκετά μεγάλο και έτσι δεν θα έχετε πρόβλημα να το στερεώσετε ακομα και σε πολύ χοντρό πάγκο.

Δοχείο συλλογής σκόνης ή σύνδεση σε ηλεκτρική σκούπα

Το PARKSIDE PBS 900 C3 διαθέτει ένα σχετικά μεγάλο δοχείο συλλογής σκόνης. Δεν είναι και πολύ ποιοτικό, όμως υπάρχει και βαστάει τα χοντρά. Αν θέλετε μπορείτε να το συνδέσετε και σε ηλεκτρική σκούπα, γιαυτό έχει 2 πλαστικούς αντάπτορες στην συσκευασία.

Ταινίες 75 χ 533

ταινίες για ταινιολειαντήρα
Το σετ με τις 6 ταινίες που υπάρχει στα καταστήματα LIDL όταν βγαίνει ο ταινιολειαντήρας σε προσφορά

Οι ταινίες που χρησιμοποιεί έχουν διάσταση 75χ533 χιλιοστά. Είναι ένα από τα πιο κοινά νούμερα ταινιας για ταινιολειαντήρα. Νέες ταινίες θα βρείτε στα LIDL όταν είναι σε προσφορά ο ταινιολειαντήρας, στο σέρβις, σε καταστήματα με είδη κιγκαλερίας/εργαλείων, e-shop, ebay. To κόστος ανά ταινία είναι 1-2 ευρώ.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία στην κόκκωση.

Σύγκριση με άλλους ταινιολειαντήρες

Το μόνο εργαλείο που κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά και μπορεί να συγκριθεί με το PARKSIDE είναι το BOSCH PBS 75. Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλου τύπου ταινιολειαντήρας.

 PARKSIDE PBS 900BOSCH PBS 75 AE
Ισχύς900 Watt750 Watt
Στροφές/λεπτό450-750350
Ταινία75 x53375 x 533
Βάρος3 κιλά3,5 κιλά
Τιμή39,99132 ευρώ

Προβλήματα / Ελαττώματα

Ίσως το πιο κακοφτιαγμένο δοχείο σκόνης που έχω συναντήσει σε PARKSIDE

Το μόνο πρόβλημα που είχε το εργαλείο μέχρι στιγμής ήταν ότι είχε κολλήσει με κόλλα το καπάκι στο κουτί συλλογής σκόνης. Δεν ήταν κάτι σημαντικό και με λίγο δυσκολία άνοιξε χωρίς να σπάσει, όμως είναι δείγμα φθηνής κατασκευής.

Ελαττώματα έχει μερικά. Δυστυχώς δεν έχει soft-start λειτουργία και έτσι είναι λίγο επικίνδυνο. Το soft-start σου δίνει λίγο χρόνο να αντιδράσεις σε περίπτωση λανθασμένης έναρξης. Δυστυχώς αυτό δεν έχει.

Επίσης δεν έχει προστασία από αυτόματη έναρξη μετά από διακοπή ρεύματος. Έτσι αν βρίσκετε στην πρίζα και σε συνεχόμενη λειτουργία, θα ξεκινήσει αμέσως όταν έρθει το ρεύμα.

Τέλος το δοχείο συλλογής σκόνης δεν είναι και το πιο ποιοτικό της αγοράς. Καμία σχέση με τα δοχεία επαγγελματικών εργαλείων με τα ειδικά φίλτρα. Αυτό έχει απλώς ένα ύφασμα κολλημένο λίγο πρόχειρα.

Πόσο κοστίζει και που μπορείτε να το βρείτε

Όπως όλα τα εργαλεία PARKSIDE, έτσι και το PBS 900 C3 πωλείται στην Ελλάδα αποκλειστικά από τα καταστήματα LIDL. Την τελευταία φορά που βγήκε σε προσφορά κόστιζε 39.99 ευρώ.

Συνήθως το φέρνει μία φορά το χρόνο σαν προσφορά.

Σύνοψη: Αν δεν έχετε ταινιολειαντήρα πάγκου, δεν είναι κακή επιλογή

To συγκεκριμένο είδος ταινιολειαντήρα δεν είναι το πιο δημοφιλές. Συνήθως το αγοράζουν μόνο όσοι θέλουν να το χρησιμοποιούν και ως ταινιολειαντήρα πάγκου. Και όντως, μόνο αν έχετε τέτοιο σκοπό αξίζει η αγορά του. Αν θέλετε να έναν ταινειολειαντήρα χειρός, τότε τα μικρότερα μοντέλα τύπου τανκς είναι πιο βολικά.

Για τα λεφτά του δείχνει αρκετά καλός και πολύ ισχυρός. Έχει μερικά θεματάκια, αλλά τα περισσότερα ήταν αναμενόμενα.

Μερικά χρήσιμα που πρέπει να γνωρίζετε

Έχετε κάποια σχέση με τα LIDL ή το σέρβις τους;

Καμία απολύτως!

Τι διάρκεια έχει η εγγύηση;

Η εγγύηση είναι 3ετής και ισχύει με την απόδειξη αγοράς. Η εγγύηση καλύπτει όλο το εργαλείο για ζημιές από αστοχία υλικού ή κακή κατασκευή.

Ποια είναι τα στοιχεία επικοινωνίας του επίσημου σέρβις;

Την στιγμή που γράφεται το το άρθρο είναι τηλ: 801 5000 019 και email: kompernass@lidl.gr

Που θα βρω αναλώσιμα;

Τα αναλώσιμα στο συγκεκριμένο εργαλείο είναι τα καρβουνάκια, ο ιμάντας κίνησης και οι ταινίες. Όλα μπορείτε να τα βρείτε στο σέρβις και στο εμπόριο . Ο ιμάντας είναι τύπου HTD με προφίλ 3M, 225 διάσταση και 16 πλάτος. Το 3M-225-16 δεν είναι πολύ συνηθισμένο νούμερο, αλλά το 3M-225-15 είναι. Λογικά δεν θα έχει θέμα για ένα χιλιοστό. ιμάνττας 3m 225 16ιμάντας κίνησης για ταινιολειαντήρα

Έχω χάσει το εγχειρίδιο χρήσης. Που μπορώ να διαβάσω τις οδηγίες;

Μπορείτε να βρείτε το εγχειρίδιο χρήσης σε ψηφιακή μορφή στην επίσημη ιστοσελίδα της LIDL, πατώντας εδώ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως θα ενεργοποιήσετε το BunnyCDN σε wordpress site
Επόμενο άρθροDIY powerbank για laptop
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια