Μετατροπή βενζινοκίνητου θαμνοκοπτικού σε μπαταρίας

0
DIY θαμνοκοπτικό μπαταρία από βενζινοκίνητο

Το τελευταίο διάστημα βγαίνουν στο εμπόριο όλο και πιο πολλά θαμνοκοπτικά μπαταρίας. Δυστυχώς τα περισσότερα είναι ακόμα σχετικά ακριβά και δεν έχουν και πολύ μεγάλη ισχύ. Γιαυτό και αρκετοί προσπαθούν να φτιάξουν DIY θαμνοκοπτικά μπαταρίας. Μία αρκετά ενδιαφέρουσα εκδοχή είναι αυτή από το κανάλι Maciej Nowak Projects, όπου μετατρέπει ένα χαλασμένο βενζινοκίνητο θαμνοκοπτικό και θαμνοκοπτικό μπαταρίας. Η μετατροπή δεν είναι και τόσο εύκολη, ειδικά αφού το μοτέρ που επέλεξε ο δημιουργός δεν είναι σχεδιασμένο για τέτοια χρήση, αλλά στην πραγματικότητα είναι μοτέρ τιμονιού για Toyota Yaris.

Έτσι έπρεπε να φτιάξει ειδική πλακέτα, γρανάζι και κουτί. Το καλό με αυτά τα μοτέρ είναι ότι δίνουν αρκετή ροπή και μπορούν να λειτουργήσουν με διαφορετική τάση (συνήθως 5VDC έως 30VDC). Συνήθως στα μπαταρίας, το μοτέρ δίνει απευθείας κίνηση στο συμπλέκτη, όμως σε αυτό η κίνηση γίνεται μέσω ιμάντα. Το υπόλοιπο κομμάτι δεν χρειάστηκε πείραγμα, με μόνη εξαίρεση το διακόπτη γκαζιού, όπου αντί για ντίζα, αυτός είναι ηλεκτρονικός.

Δυστυχώς -τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή- δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για την κατασκευή (όπως πχ τι χωρητικότητας μπαταρία χρησιμοποίησε, τι αυτονομία έχει, το σχεδιάγραμμα της πλακέτας…), όμως μόνο από το βίντεο μπορεί κάποιος να πάρει αρκετές ιδέες αν έχει στο μυαλό του μία τέτοια μετατροπή. Το καλό για όποιον θέλει να το επιχειρήσει είναι ότι αν ψάξει μπορεί να βρει σχετικά φθηνά κοντάρια με κολλημένο κινητήρα σε μάντρες ή συνεργεία για αγροτικά εργαλεία.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Βενζινοκίνητη αντλία επιφανείας Loncin LC25ZB36
Επόμενο άρθροReview: Βενζινοκίνητο πολυμηχάνημα PARKSIDE PBK 4 A2
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια