Review: Κινέζικο παστράγγουλο με 3 ευρώ! Πόσο κακό μπορεί να είναι;

3
Κινέζικο παστράγγουλο

To παστράγγουλο είναι μία μικρή πλάνη δύο χεριών, που χρησιμοποιείται κυρίως για το πλάνισμα ακμών. Επειδή έχει σχετικά μικρό μέγεθος, το κόστος του είναι σχετικά μικρό. Έτσι ακόμα και σε επώνυμες εταιρίες όπως πχ η Stanley, δεν ξεπερνάει τα 20 ευρώ, ενώ σε ανώνυμα Κινέζικα η τιμή μπορεί να είναι ακόμα και κάτω από τα 5 ευρώ. Το συγκεκριμένο Κινέζικο παστράγγουλο κόστισε 3 και κάτι ευρώ, με αγορά απευθείας από την Ευρωπαϊκή αποθήκη του Banggood. Αξίζει όμως και αυτά τα 3 ευρώ;

Εντυπώσεις από Κινέζικο παστράγγουλο


Καταρχάς ακόμα και από τις φωτογραφίες που υπήρχαν στην ιστοσελίδα, ήταν προφανές ότι πρόκειται για μία αντιγραφή του παστράγγουλου της Stanley. Έχει παρόμοιο  σχήμα,  μηχανισμό αλλά ακόμα και χρωματικά είναι σχεδόν ίδιο.

To αυθεντικό παστράγγουλο της Stanley no.151, το οποίο έχει κόστος 17-25 ευρώ στη χώρα μας.

Ο σκελετός είναι μεταλλικός από χυτοσίδηρο με διάσταση 9 ίντσες (περίπου 21.5 εκατοστά). Η λάμα έχει πλάτος 42 χιλιοστά και είναι ίσια. Ο μηχανισμός σεταρίσματος είναι με δύο βίδες, ενώ υπάρχει και βίδα σύσφιξης στο κέντρο.

Η συσκευασία ήταν κάτι αναμενόμενο, με σκληρό χαρτόνι και διάφανο πλαστικό. Όταν ανοίχτηκε η συσκευασία άρχισαν τα δυσάρεστα. Μία πολύ άσχημη μυρωδιά ελαιοχρώματος, το οποίο σίγουρα δεν είχε στεγνώσει καλά όταν μπήκε στη συσκευασία. Ήταν λες και βάφτηκε την προηγούμενη μέρα.

Βέβαια, μακάρι να ήταν η άσχημη μυρωδιά το μοναδικό πρόβλημα. Το χρώμα σε κάποια σημεία ήταν λίγο νωπό και σίγουρα δεν είχε χρησιμοποιηθεί αστάρι, με αποτέλεσμα να κολλάει στα χέρια ακόμα και με την επαφή

Όμως τα πραγματικά δυσάρεστα δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα. Με μία πρόχειρη δοκιμή, έτσι όπως ήταν σεταρισμένο, φάνηκε ότι όχι δεν πλανίζει ξύλο, αλλά ούτε καν βούτυρο. Μετά το λύσιμο φάνηκε ξεκάθαρα ο λόγος. 

H λάμα κοπής ακριβώς μετά το άνοιγμα της συσκευασίας

Η λάμα εκτός του ότι ήταν άσχημα ακονισμένη και στομωμένη, ήταν και καμμένη! Και δεν ήταν καμμένη μερικά δέκατα του χιλιοστού, αλλά περίπου μισό εκατοστό. Αυτό είναι κάτι που δεν θα δείτε ποτέ σε επώνυμο εργαλείο. Ακόμα και τα φθηνά και ερασιτεχνικά Parkside και Powerfix είναι κλάσεις ανώτερα.

Βέβαια, για να πούμε την αλήθεια, όλα αυτά με λίγη δουλειά διορθώνονται σχετικά εύκολα. Οπότε με 3 ευρώ και λίγη δουλειά μπορείτε να έχετε ένα αξιοπρεπές παστράγγουλο.

Σε λίγες μέρες, θα ανέβει και οδηγός αποκατάστασης αλλά και φωτογραφίες δοκιμές μετά το ακόνισμα.

Που μπορείτε να το βρείτε


Όπως αναφέρθηκε και στην αρχή, το συγκεκριμένο αγοράστηκε σε προσφορά από την Ευρωπαϊκή αποθήκη του Banggood και κόστισε μαζί με τα μεταφορικά περίπου 3.50 ευρώ. Ο χρόνος παράδοσης ήταν περίπου 13 ημερολογιακές μέρες, με παράδοση από τα ΕΛΤΑ ταχυμεταφορές (στάλθηκε με το απλό ταχυδρομείο της DHL). Τώρα η κανονική του τιμή είναι περίπου 5.5 ευρώ.

Τώρα το συγκεκριμένο ή παρόμοια κυκλοφορούν σε αρκετά Κινέζικα e-shop, αλλά μάλλον και μερικά Ελληνικά. Επειδή δεν έχει επωνυμία, είναι δύσκολο να πει κάποιος αν πρόκειται για το ίδιο ακριβώς εργαλείο πάντα.

Το SKU του συγκεκριμένου είναι 323311-2RAQ0

Σύνοψη : Πολύ κακό ποιοτικά, αλλά κοστίζει κάτω από 5 ευρώ


Σίγουρα δεν πρόκειται για κάποιο ποιοτικό εργαλείο. Με την πρώτη επαφή καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μία φτηνή απομίμηση, που έχει γίνει προχειροδουλειά από μη εξειδικευμένους τεχνίτες. Για να το φέρετε σε μία αξιοπρεπή κατάσταση, απαιτείται ένα καλό ακόνισμα και σωστό σετάρισμα, ενώ προαιρετικά μπορείτε να το ξαναβάψετε, καθώς το χρώμα που έχει πάνω είναι Αγιοβασιλιάτικο.

Θετικά
  • Πολύ φτηνό
  • Μεταλλικός σκελετός
  • Απομίμηση του αντίστοιχου Stanley
Αρνητικά
  • Καμμένη λάμα
  • Στομωμένο
  • Το χρώμα ξεβάφει
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΊσως η πιο πρακτική βάση για κολλητική ταινία, από τον Adam Savage
Επόμενο άρθροReview: Αναδευτήρας κονιαμάτων Parkside PFMR 1400 C2
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
3 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια