Το PARKSIDE PFBS 12 A1 είναι ένα ερασιτεχνικό επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο τύπου dremel που πωλείται αποκλειστικά από τα καταστήματα LIDL. Διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου 12 Volt και η τιμή του είναι 19.99 και σίγουρα υπάρχουν αρκετοί λόγοι που πρέπει να το αγοράσετε.

Τεχνικά χαρακτηριστικά PARKSIDE PFBS 12 A1


Γενικά ΜοντέλοPFBS 12
ΈκδοσηΑ1
ΕταιρίαPARKSIDE
ΕίδοςΕπαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο
ΚατασκευαστήςKompernass
Τιμή19.99 @LIDL
Εγγύηση3 χρόνια
Ισχύς/ΔυνατότητεςΤάση λειτουργίας12 VDC
Αριθμός στροφών ρελαντί5000 – 25000 στροφές ανά λεπτό
Μέγιστη διάμετρος δίσκων25 χιλιοστά
Εύρος σύσφιξης τσοκμέχρι 3.2 χιλιοστά
Μπαταρία   Τάση12 VOLT
Απόδοση1300 mAh
ΤύποςΙόντων Λιθίου
Συμβατή με άλλα μοντέλαPARKSIDE 
Φορτιστής    Τάση εισόδου100-240VAC
Κατανάλωση0.3 αμπέρ
Τάση εξόδου14.5 VDC
Ρεύμα φόρτισης500mA
Διάρκεια φόρτισηςΠερίπου 3 ώρες
Θόρυβος/Κραδασμοί  Στάθμη ηχητικής πίεσης60.5 ± 3dB
Στάθμη ηχητικής απόδοσης71.5 ± 3dB
Κραδασμοί1.07 μ/δ2

 

Τι μπορεί να κάνει ένα τέτοιο εργαλείο


Για όσους δεν είναι και τόσο σχετικοί με αυτού του τύπου τα εργαλεία θα αναφέρουμε περιγραφικά μερικά από αυτά που μπορεί να κάνει. Πρακτικά μπορείτε να κάνετε, σε μικρότερο βαθμό, ότι μπορείτε να κάνετε με ένα δράπανο. Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των εργαλείων είναι ότι είναι ελαφριά και μπορούν να συγκρατηθούν με το ένα χέρι. Έτσι μπορείτε να πραγματοποιήσετε εργασίες ακριβείας όπως χάραξη, κοπή, σκάλισμα, καθαρισμός. 

Αυτού του τύπου τα εργαλεία είναι απαραίτητα σε όσους ασχολούνται με μοντελισμό, δημιουργία κοσμημάτων, χαράξεις και γενικότερα εργασίας ακριβείας σε μικρές επιφάνειες.

Όμως δεν μένει μόνο σε αυτά. Χρησιμοποιώντας το κατάλληλο εξάρτημα μπορείτε να κάνετε πραγματικά ότι θέλετε. Υπάρχει εξάρτημα για φρέζα, για καθαρισμό αρμών, για ακόνισμα αλυσοπρίονου, για κοπή πλακακιού…. Βέβαια μερικά από αυτά τα εξαρτήματα διατίθενται μόνο από συγκεκριμένες εταιρίες και κάνουν μόνο για τα δικά τους μοντέλα.

 

Εντυπώσεις από επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο PARKSIDE PFBS 12 A1


parkside PFBS 12 A1 review

To PARKSIDE PFBS 12 A1 είναι ένα φορητό πολυεργαλείο. Συνήθως αυτού του τύπου τα εργαλεία ονομάζονται «τύπου dremel» επειδή πρακτικά αντιγράφουν το πολύ πετυχημένο, ομώνυμο Γερμανικό πολυεργαλείο.

Η συγκεκριμένη έκδοση είναι σχετικά νέα και πρωτοκυκλοφόρησε στις αρχές του 2017. Ήρθε να αντικαταστήσει το PARKSIDE PFBS 9.6 (τελευταία κυκλοφορία τον Απρίλη του 2013), το οποίο ήταν παρόμοιο με τάση 9.6 αντί για 12 και μπαταρίες Νικελίου Καδμίου αντί για Ιόντων Λιθίου.

Ισχύς

PARKSIDE PFS 9.6 vs PARKSIDE PFBS 12 A1
Πάνω το παλαιότερο -και όχι και τόσο καλό- αντίστοιχο μοντέλο της PARKSIDE. To νεότερο είναι πολύ πιο ισχυρό.

Όποιος είχε αγοράσει το Parkside PFBS 9.6 λογικά θα είχε μείνει αρκετά δυσαρεστημένος. Και η ισχύς ήταν πολύ μικρότερη των ενσύρματων μοντέλων αλλά και η μπαταρία κράταγε πάρα πολύ λίγο. Έτσι δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με πολλά εξαρτήματα τα οποία απαιτούσαν ζόρι, γιατί πολύ απλά έκοβε το μοτέρ.

Όμως το PARKSIDE PFBS 12 A1 δεν είναι έτσι. Παρότι έχει μικρότερη δύναμη από ένα αυθεντικό ενσύρματο dremel, είναι αρκετά δυνατό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλα τα εξαρτήματα χωρίς κανένα πρόβλημα. Πραγματικά είναι ευχάριστη έκπληξη, καθώς κάποιος θα περίμενε να κόβει αρκετά με το πρώτο ζόρι, αλλά δεν το κάνει.

Πόσο κρατάει η μπαταρία του

Όπως αναφέραμε, το άλλο σημαντικό πρόβλημα που είχε το παλαιότερο μοντέλο ήταν η διάρκεια της μπαταρίας. Ήταν τόσο μικρή που δεν προλάβαινες να κάνεις και πάρα πολλά. Και επειδή ήταν και Νικελίου Καδμίου υπήρχε και σημαντική εκφόρτιση. Τώρα το PFBS 12 A1 τα πάει καλύτερα, πολύ καλύτερα.

Η μπαταρία που διαθέτει είναι 1300 mAh και παρότι το νούμερο δεν είναι και τόσο μεγάλο μπορεί να διαρκέσει περίπου μία ώρα. Σε μία δοκιμή που κάναμε στις μέγιστες στροφές (ένδειξη MAX) άντεξε πάνω από μία ώρα συνεχούς λειτουργίας (περίπου 70-80 λεπτά για την ακρίβεια). Η διάρκεια αυτή είναι πολύ καλή για ερασιτεχνική χρήση και αν το χρησιμοποιήσετε σε λιγότερες στροφές λογικά ο χρόνος αυξάνεται σημαντικά.

Συμβατότητα μπαταρίας με άλλα μοντέλα

Ένα από τα θετικά αυτού του εργαλείου είναι ότι η μπαταρία που έχει είναι συμβατή και με άλλα μοντέλα της PARKSIDE. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται να ακολουθεί η PARKSIDE τα τελευταία χρόνια με αρκετά εργαλεία (σειρά 18V,20V…) και είναι σίγουρα προς τιμήν της.

Αριστερά η μπαταρία και το εργαλείο PARKSIDE PABS 12 B3, δεξιά η μπαταρία και το εργαλείο PARKSIDE PFBS 12 A1. Οι μπαταρίες είναι συμβατές μεταξύ των εργαλείων αν και καλό θα ήταν η καθεμία να φορτίζετε στο φορτιστή της.

Παρότι -κακώς- δεν αναφέρεται κάπου, η μπαταρία αυτή ταιριάζει και σε άλλα μοντέλα. Σίγουρα ταιριάζει απόλυτα στο μικρό δράπανο PARKSIDE PABS 12 B3 και πιθανώς να ταιριάζει και σε άλλα μοντέλα 12V της PARKSIDE που θα βγουν μετέπειτα. Έτσι όποιος ήθελε μία επιπλέον μπαταρία για το PABS 12 B3, απλά με τα ίδια χρήματα (κόστος μπαταρίας + έξοδα αποστολής) αγοράζει την μπαταρία και παίρνει δώρο και το πολυεργαλείο απευθείας από το κατάστημα.

Δεν αλλάζουν τα καρβουνάκια

Ίσως το μοναδικό μειονέκτημα που έχει το εν λόγω εργαλείο είναι ότι διαθέτει το κλασσικό dc μοτεράκι κλειστού τύπου με τα ενσωματωμένα καρβουνάκια και όχι εξωτερικά καρβουνάκια όπως τα ενσύρματα μοντέλα. Έτσι όταν φαγωθούν τα καρβουνάκια, συνήθως απλά αλλάζουμε το μοτέρ (αν και μπορούν να αλλαχθούν και σε αυτό αν το ανοίξετε). Το καλό είναι ότι αυτά τα μοτεράκια είναι πολύ φθηνά και μπορείτε να τα βρείτε ίσως και με λιγότερο από 5 ευρώ.

Πάντως αν είστε ερασιτέχνες δεν πρέπει να σας απασχολεί και τόσο, καθώς με ερασιτεχνική χρήση θα κρατήσει αρκετά χρόνια.

Τι εξαρτήματα υπάρχουν στην συσκευασία

Στην συσκευασία εκτός από το εργαλείο υπάρχει ένας φορτιστής μαζί με αρκετά εξαρτήματα. Συνολικά τα εξαρτήματα είναι 

 • 5 πέτρες λείανσης
 • 5 τροχοί χάραξης
 • 2 βούρτσες καθαρισμού
 • 1 συρματόβουρτσα
 • 6 τρυπάνια
 • 2 εξαρτήματα για δίσκους λείανσης
 • 1 κουτί με 20 λεπτούς δίσκους κοπής και 4 κυκλικές πέτρες
 • 3 σφουγκαράκια στίλβωσης
 • 4 ανταλλακτικές φωλιές για το τσοκ (+ 1 στο εργαλείο)
 • 1 κλειδί για το τσοκ 

 

Εγγύηση και αναλώσιμα

Τα στοιχεία επικοινωνίας του σέρβις των PARKSIDE

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των PARKSIDE είναι και η 3ετής εγγύηση που έχει κάθε εργαλείο. Έτσι και το PFBS 12 A1 διαθέτει εγγύηση με την απόδειξη αγοράς.

H έτοιμη κάρτα παραγγελίας που υπάρχει μέσα στο εγχειρίδιο χρήσης.

Μία θετική αλλαγή που υπάρχει σε αυτό το εργαλείο είναι ότι μέσα στο εγχειρίδιο  χρήσης υπάρχει έτοιμο φυλλάδιο για την παραγγελία νέας μπαταρίας. Σε αυτό αναφέρεται αναλυτικά όλη η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να έχετε στα χέρια σας την νέα μπαταρία.

Σύνοψη: Με 19.99 είναι πραγματικά πολύ καλή επιλογή, ακόμα και αν έχετε ήδη ένα ενσύρματο


Το PARKSIDE PFBS 12 A1 είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Ακόμα και αν διαθέτετε ήδη ένα ενσύρματο είναι καλό να υπάρχει για να μην χρειάζεται να συνδέετε μπαλαντέζα ακόμα και για μία εργασία μερικών λεπτών. 

Παρότι δεν μπορεί να συγκριθεί με το αυθεντικό ενσύρματο DREMEL, με μόλις 20 ευρώ έχετε ένα πολύ χρήσιμο φορητό εργαλείο με αρκετά εξαρτήματα. Πραγματικά αξίζει να το αγοράσετε ακόμα και μόνο για την μπαταρία, η οποία από το σέρβις κοστίζει περίπου 15 ευρώ και ταιριάζει και στο μικρό δράπανο PARKSIDE PABS 12 A1

Θετικά
 • Χαμηλή τιμή
 • Μπαταρία Ιόντων Λιθίου
 • Μπαταρία συμβατή και με άλλα μοντέλα
 • Αρκετά ισχυρό για επαναφορτιζόμενο
 • Αρκετά εξαρτήματα στην συσκευασία
 • 3 χρόνια εγγύηση
Αρνητικά
 • Τα καρβουνάκια δεν αλλάζουν

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Inverter ρεύματος XUYUAN H2000 (12VDC=>220VAC 2000 WATT )
Επόμενο άρθροΈνας φορητός πάγκος εργασίας με πολλαπλές χρήσεις
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
8 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια