Review: Inverter ρεύματος XUYUAN H2000 (12VDC=>220VAC 2000 WATT )

0
inverter ρεύματος

Τα inverter ρεύματος dc ac είναι ισχυροί μετασχηματιστές που μπορούν να μετατρέψουν ρεύμα σταθερής τάσης σε ρεύμα εναλλασσόμενης τάσης. Συνήθως μετατρέπουν ή 12VDC σε 110/220VAC ή 24VDC σε 110/220VAC γιατί το 12 και το 24 είναι τα πιο κοινά νούμερα σε σταθερή τάση. Για παράδειγμα 12V είναι οι μπαταρίες αυτοκινήτου. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι Κινέζικης κατασκευής και είναι σχετικά ισχυρό αφού έχει ισχύ 2000WATT. Ας το δούμε αναλυτικά.

Τεχνικά χαρακτηριστικά XUYUAN H2000


Γενικά    ΕταιρίαXUYUAN
ΜοντέλοΧΥ-Η2000
Χώρα κατασκευήςΚίνα
Τιμή 40-90 ευρώ
Ισχύς/Τάση    Τάση εισόδου12VDC
Τάση εξόδου220VAC (πρίζα) + 5VDC (USB)
Μέγιστη ισχύς2000 WATT
Αποδοτικότηταέως 90%
Πρίζες Πρίζες1
Τύπος πρίζαςΑγγλική (UK)
Θύρα USB1
Προστασία   ΥπερθέρμανσηςΝαι
ΤάσηςΝαι
ΒραχυκυκλώματοςΝαι
Ανάποδης πολικότηταςΝαι
Διαστάσεις / Βάρος  Διαστάσεις 24 χ 9.,5 χ 5.5 εκατοστά
Βάρος Περίπου 900 γραμμάρια

 

Εντυπώσεις από inverter ρεύματος XUYUAN DC AC 2000WATT


inverter ρεύματος

Αυτό του τύπου τα inverter ονομάζονται συνήθως inverter αυτοκινήτου ή κάμπινγκ και χρησιμοποιούνται για την τροφοδότηση μερικών ηλεκτρικών συσκευών από μία 12V μπαταρία. 

Η ονομαστικής ισχύ είναι 2000 WATT, τιμή σχετικά καλή. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να συνδέσετε μία συσκευή με πραγματική κατανάλωση 2000WATT για ώρες. Η προτεινόμενη τιμή για συνεχόμενη χρήση είναι 800-1000 WATT. Για συνεχόμενη χρήση έως 30 λεπτά μπορεί να σηκώσει έως 1600WATT, ενώ σε peak μπορεί να φθάσει τα 2000WATT. Τώρα, αν και το συγκεκριμένο θέμα απαιτεί μεγάλη συζήτηση και ανάλυση, εν συντομία θα πούμε ότι οι περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές έχουν πολύ χαμηλότερη κατανάλωση από την ονομαστική τους τιμή, οπότε θα πρέπει να υπολογίσετε με την μέση πραγματική κατανάλωση τις παραπάνω τιμές και όχι με την ονομαστική τιμή της συσκευής.

Πρακτικά τι μπορείτε να κάνετε με αυτή την ισχύ; Μπορείτε να φορτίσετε συσκευές, να δείτε τηλεόραση, να χρησιμοποιήσετε μικρά μάτια μαγειρικής, να συνδέσετε 30 λάμπες φθορίου, να χρησιμοποιήσετε υπολογιστή ή laptop και πολλά ακόμα.

Τι δεν μπορείτε; Να χρησιμοποιήσετε ισχυρά μοτέρ, αντλίες, θερμαντικά σώματα και γενικά απαιτητικές συσκευές.

Η λειτουργία του είναι εξαιρετικά απλή, καθώς δεν έχει κανένα κουμπί επιλογών. Απλώς συνδέετε τα δύο καλώδια στους πόλους της μπαταρίας, συνδέετε το φις στην πρίζα, πατάτε τον διακόπτη on/off και είναι έτοιμο προς χρήση.

Αν επιθυμείτε διαθέτει και ειδικό βύσμα για USB συσκευές, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καλώδιο USB για να φορτίστε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές.

Βέβαια εδώ το συγκεκριμένο μοντέλο έχει ένα μικρό θεματάκι. Επειδή αγοράστηκε από Αγγλική αποθήκη του Gearbest διαθέτει μία μόνο Αγγλική πρίζα. Οπότε θέλετε ένα μετατροπέα από σούκο σε αγγλική. Φυσικά υπάρχουν αντίστοιχα μοντέλα και με Ευρωπαϊκή πρίζα.

Διαθέτει ειδικό κύκλωμα το οποίο παρέχει αρκετές προστασίες που προφυλάσσουν τις ηλεκτρονικές σας συσκευές όπως το soft start, προστασία υπερθέρμανσης, υπερφόρτωσης, υπέρτασης και ανάποδης πολικότητας. Στην συσκευή υπάρχει ενσωματωμένο βεντιλατέρ το οποίο βοηθάει στην ψύξη του μετασχηματιστή.

Στα αρνητικά του ότι δεν έχει οθόνη, οπότε η μόνη ένδειξη για τη σωστή λειτουργία είναι τα δύο φωτάκια LED που βρίσκονται στο πλάι. Σε νεότερα μοντέλα υπάρχει LCD οθόνη που δείχνει τάση εισόδου και εξόδου, καθώς και μερικές χρήσιμες πληροφορίες.

Σαν κατασκευή φαίνεται καλή, αν και έχει αρκετές μικρό-ατέλειες όπως πχ λίγο στραβά φωτάκια, στραβό βύσμα usb, κακή Αγγλική μετάφραση και άλλα παρόμοια. Κανένα από αυτά δεν μειώνει την λειτουργικότητα αλλά σίγουρα το κάνει να δείχνει λίγο πιο «φθηνό».

Αξίζει;

Τώρα η  million dollar ερώτηση. Είναι καλό; Αξίζει τα λεφτά του; Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι μάλλον τα αξίζει τα 40-50 ευρώ. Σίγουρα δεν πρόκειται για το καλύτερο inverter της αγοράς, αλλά αν το συγκρίνουμε με τα φθηνά Κινέζικα inverter μάλλον είναι ισάξιο. 

Αν το θέλετε για συχνή και συνεχή χρήση, μάλλον θα ήταν καλύτερα να επενδύσετε αγοράζοντας ένα ποιοτικότερο και πιο επώνυμο, αν όμως το θέλετε για περιστασιακή χρήση δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα.

Πόσο κοστίζει και που μπορείτε να το βρείτε


Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν υπάρχει στην Ελληνική αγορά. Το πήραμε από την Αγγλική αποθήκη του Gearbest στα περίπου 40 ευρώ. Τώρα έχει εξαντληθεί και υπάρχει μόνο στις Ασιατικές.

Επίσης υπάρχει στα περίπου 50 ευρώ με μεταφορικά στο Αγγλικό Amazon.

Δεδομένου ότι είναι λίγο παλιό μοντέλο ίσως θα ήταν καλύτερα να δείτε και κάποιο από τα νεότερα μοντέλα της ίδια εταιρίας έχουν πολλαπλές πρίζες αλλά και LCD οθόνη και σίγουρα -φαινομενικά- είναι αρκετά καλύτερα.

Σύνοψη: Δεν είναι κακό, αλλά δεν θα χάσετε και πάρα πολλά αν δεν το αγοράσετε


Θετικά
  • Χαμηλή τιμή
  • 2000WATT
  • Αρκετές προστασίες
  • Σώμα αλουμινίου
Αρνητικά
  • Αγγλική πρίζα
  • 1 μόνο πρίζα
  • Δεν διαθέτει οθόνη
  • Δεν διαθέτει καλώδια με κλιπς
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY ξύλινο τραπεζάκι laptop με ξύλινους μεντεσέδες
Επόμενο άρθροReview: Επαναφορτιζόμενο πολυεργαλείο PARKSIDE PFBS 12 A1
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια