Μπορεί η εποχή να μην είναι κατάλληλη για αγορές, όμως είναι ιδανική για να κάθεσαι μέσα και να δοκιμάζεις εργαλεία. Έτσι παρότι αγοράστηκε μόλις πριν μία εβδομάδα -ελέω καραντίνας- ο χρόνος ήταν υπεραρκετός για το review της μικρής πριονοκορδέλας που φέρνουν τα LIDL, την PARKSIDE PBS 350 A1. Για όσους δεν την έχουν δει είναι μία μικρή επιτραπέζια πριονορδέλα με ισχύ 350 WATT, ιδανική για μικρές εργασίες. Η τιμή της ήταν περίπου 100 ευρώ.

Χαρακτηριστικά PARKSIDE PBS 350 A1

ΕταιρίαPARKSIDE
Μοντέλο PBS 350
ΈκδοσηΑ1
ΚατηγορίαΠριονοκορδέλα 
Εισαγωγέας/Κατασκευαστήςscheppach
Τιμή99.99
Εγγύηση3 χρόνια
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ισχύς 350 WATT
Αριθμός στροφών (ρελαντί)1400 ανά λεπτό
Πλάτος κορδέλας (δυνατότητα)3.5 έως 12 χιλιοστά
Πλάτος κορδέλας (προεγκατεστημένη)6 χιλιοστά
Μήκος κορδέλας140 εκατοστά
Ταχύτητα κορδέλας900 μ/λ
Ύψος κοπής0 έως 80 χιλιοστά
Προεξοχή200 χιλιοστά
Μέγεθος τραπεζιού 300 χ 300 χιλιοστά
Ρύθμιση γωνία τραπεζιού0 έως 45 μοίρες
Μέγιστο μέγεθος εργασίας400 χ 400 χ 80 χιλιοστά
Βάρος14.8 κιλά
Στάθμη ηχητικής πίεσης LpA77.4dB±3dB
Στάθμη ηχητικής ισχύος LWA90.4dB±3dB

Τι περιέχεται μέσα στην συσκευασία

Το βοήθημα ώθησης μαζί με το σακουλάκι με το κατσαβίδι, το γερμανικό κλειδί και τα κλειδιά άλλεν

Μέσα στην συσκευασία θα βρείτε την πριονοκορδέλα σε 3 κομμάτια (κύριο μέρος, τραπέζι και ο ρυθμιστής γωνίας), ένα πλαστικό βοήθημα για να σπρώχνετε τα υλικά που κόβετε με ασφάλεια, ένα σακουλάκι με 1κατσαβίδι, 3 άλλεν και 1 γερμανικό κλειδί και το εγχειρίδιο χρήσης.

Υποδείξεις ασφαλείας

Η πριονοκορδέλα είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο επικίνδυνα ξυλουργικά εργαλεία. Αρκετοί παλιοί μαραγκοί έχουν χάσει δάκτυλα από πριονοκορδέλα και ήταν και επαγγελματίες. Μπορεί η συγκεκριμένη να είναι μικρή, όμως αυτό δεν την κάνει καθόλου ακίνδυνη. Ίσα ίσα, ακριβώς επειδή είναι μικρή και δεν είναι σταθερή μπορεί να γίνει πολύ πιο επικίνδυνη.

Γιαυτό απαιτείται πολύ προσοχή, ειδικά στους εντελώς αρχάριους.

Εντυπώσεις από πριονοκορδέλα PARKSIDE PBS 350 A1

πριονοκορδέλα parkside pbs 350 a1

Οι μικρές, επιτραπέζιες πριονοκορδέλες είναι συνήθως το πρώτο βήμα για όσους θέλουν κάποια στιγμή να αγοράσουν μία μεγάλη, τριφασική πριονοκορδέλα. Είναι ένας καλός τρόπος για να μάθεις να την χειρίζεσαι και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορεί να φανεί και πιο πρακτική, καθώς επειδή έχει λίγο πιο μικρή κορδέλα μπορεί να κάνει και εργασίες ακριβείας, όπως πχ η επιτραπέζια σέγα.

Κατάσταση προϊόντοςΚαινούργιο
Χρόνος δοκιμήςΠερίπου 1 εβδόμάδα
Δοκιμάστηκε σεMDF, μελαμίνη, μαλακή ξυλεία, σκληρή ξυλεία, ξερά ξύλα, αφρολέξ
Δεν δοκιμάστηκε σεΑτσάλι, κεραμικά και οποιοδήποτε σκληρό υλικό

Σχεδόν προσυρναμολογήμενη

parkside pbs 350 a1

Ένα από τα θετικά είναι ότι στην συσκευασία η πριονοκορδέλα PARKSIDE PBS 350 A1 είναι σχεδόν προσυναρμολογημένη. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τοποθητέσετε το τραπέζι πάνω στο σκελετό και να το στερεώσετε με τον οδηγό για ρύθμιση γωνίας που βρίσκεται στο πλάι. Όλα τα άλλα είναι σχεδόν έτοιμα, ακόμα και η κορδέλα είναι τεντωμένη σωστά (καλό θα ήταν να το ελέγξετε μόνοι σας γιατί ίσως στο δικό σας κομμάτι έχει γίνει κακή ρύθμιση).

Ισχύς 350 watt

μοτέρ πριονοκορδέλας

Η συγκεκριμένη, PARKSIDE PBS 350 A1, είναι από τα μικρά μοντέλα και σε ισχύ και σε δυνατότητες κοπής. Για την ακρίβεια έχει μοτέρ με ισχύ 350 WATT. Μπορεί να ακούγεται λίγο, αλλά δεν είναι σαν τα απλά μοτέρ των ηλεκτρικών εργαλείων. Είναι σχεδιασμένο για να αποδίδει με άνεση αυτή την ισχύ ακόμα και σε συνεχόμενη λειτουργία.

Οι υπόλοιπες, μικρές πριονοκορδέλες που θα βρείτε στο εμπόριο ξεκινούν από τα 200 WATT (που είναι πολύ λίγα) και μπορεί να φθάσουν έως τα 550 WATT. Από εκεί και πάνω συνήθως αλλάζουν κατηγορία και από επιτραπέζιες γίνονται σταθερές.

Τι μπορεί να κόψει

Περυσινό καυσόξυλο ελιάς με διάμετρο 65 χιλιοστά. Το έκοψε χωρίς κανένα πρόβλημα και κάθετα και σε διατομή

Παρότι τα 350 WATT ακούγονται λίγα, μπορεί να κόψει σχεδόν τα πάντα χωρίς κανένα ζόρι. Έτσι κόβει με άνεση MDF, μελαμίνη, μαλακή και σκληρή ξυλεία, ακόμα και κομμάτια από ξερή ελιά. Φυσικά όλα αυτά μέσα στις δυνατότητές της (έχει μέγιστο ύψος κοπής 8 εκατοστά). Προφανώς παίζει ρόλο και πόσο καλά ακονισμένη είναι η αλυσίδα, αλλά γενικά για απλές κοπές σε κομμάτια από μασίφ ή σύνθετη ξυλεία δεν θα έχετε πρόβλημα.

Παρότι η κορδέλα είναι σχεδιασμένη για ξυλεία μπορεί να κόψει και άλλα μαλακά υλικά (πχ πλαστικό, αφρολέξ) και με προσοχή και λίπανση μπορεί να κόψει και μικρά κομμάτια από αλουμίνιο (αν και καλό θα ήταν να βάλετε κορδέλα μετάλλου όταν θέλετε να κόβετε αλουμίνιο γιατί θα σας την στομώσει. Βέβαια είναι πολύ δύσκολο να βρείτε κορδέλα μετάλλου σε αυτή τη διάσταση).

Ύψος και πλάτος κοπής

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα μίας μικρής πριονοκοδέλας είναι ο περιορισμός που έχει στο ύψος και το πλάτος κοπής. Το μέγιστο ύψος κοπής είναι μόλις 8 εκατοστά, αν και αυτό δεν ειναι το μεγαλύτερο πρόβλημα (καθώς ερασιτέχνης δύσκολα θα θελήσει να κόψει κάτι με μεγαλύτερο ύψος), όμως τα 20 εκατοστά πλάτος σε περιορίζουν αρκετά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να δουλέψεις μόνο 20 εκατοστά από την άκρη του υλικού. Έτσι αν θέλετε να κόψετε στη μέση ένα κομμάτι μελαμίνης 50 εκατοστών δεν μπορείτε.

Αυτός είναι σίγουρα ο πιο σημαντικός λόγος για να αποφύγετε την αγορά μίας τέτοιας πριονοκορδέλας. Αν πιστεύετε ότι θέλετε να κόβετε μεγαλύτερα κομμάτια θα πρέπει να επιλέξετε ένα μεγαλύτερο μοντέλο.

Ρύθμιση γωνίας κοπής

prionokordela parkside

Στο πλάι της πριονοκορδέλας υπάρχει ένας απλός μηχανισμός που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την γωνία κοπής του τραπεζιού έως και 45 μοίρες. Οι μοίρες αναγράφονται και υπάρχει δείκτης, οπότε μπορείτε να κάνετε την αλλαγή πολύ εύκολα. Βέβαια καλό θα ήταν αν θέλετε απόλυτη ακρίβεια να ελέγξετε την γωνία και με ένα γωνιόμετρο, αφού μπορεί να χάνει μισή ή ακόμα και μία μοίρα λόγω δείκτη.

Η αλλαγή γίνεται χωρίς κανένα εργαλείο, απλά ξεσφίγγετε το μοχλό, ρυθμίζετε την γωνία και ξανασφίγγετε.

Οδηγός παραλλήλων

Στην συσκευασία υπάρχει και ένας οδηγός παραλλήλων κοπών από αλουμίνιο που προσαρμόζεται πολύ εύκολα αριστερά ή δεξιά της κορδέλας. Η ρύθμιση γίνεται πολύ εύκολα (σηκώνετε τον μοχλό για να ελευθερώσετε, κατεβάζετε για να σφίξετε) και υπάρχουν και εκατέρωθεν της κορδέλας και 2 μεζούρες 12 εκατοστών.

Όμως έχει ένα θεματάκι. Έτσι όπως είναι κατασκευασμένος δεν είναι 100% σίγουρο ότι θα είναι παράλληλα με την κορδέλα. Μπορεί να σφίξει λίγο στραβά γιατί το πίσω κομμάτι είναι αρκετά μικρό και δεν πατάει καλά πάνω στο τραπέζι. Αυτό γίνεται γιατί δεν κινείται πάνω σε ράγα αλλά πατάει στις άκρες του τραπεζιού.

Εδώ υπάρχουν αρκετές λύσεις. Η πιο απλή είναι κάθε φορά που θέλετε να του αλλάξετε θέση να χρησιμοποιείτε μία γωνιά για να είστε 100% σίγουροι ότι θα είναι κάθετο στο τραπέζι. Μία άλλη λύση είναι να προσαρμόσετε ένα μεγαλύτερο κομμάτι στο πίσω μέρος ώστε να πατάει σε μεγαλύτερη επιφάνεια πάνω στο τραπέζι και να είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είναι κάθετο προς το τραπέζι όταν το μετακινείτε. Μία άλλη λύση είναι αν έχετε 3D εκτυπωτή να εκτυπώσετε ένα κομμάτι με μεγαλύτερο πάτημα από αυτό που έχει.

Σίγουρα μερικά άλλα μοντέλα από πριονοκορδέλα που υπάρχουν στο εμπόριο έχουν πολύ καλύτερο σύστημα, με οδηγό που πατάει πάνω σε ράγα και είναι πάντα κάθετος. Επίσης το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει και οδηγό για οριζόντια γωνία κοπής (που επίσης υπάρχει σε αρκετά μοντέλα του εμπορίου). Μπορείτε να φτιάξετε έναν δικό σας αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο κομμάτι πάνω στο τραπέζι χάνοντας έτσι μισό με ένα πόντο από το ύψος κοπής.

Τέντωμα κορδέλας

μοχλός τάνυσης
Με αυτό το μοχλό ρυθμίζετε την πάνω τροχαλία που τεντώνει την κορδέλα

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω η κορδέλα λογικά θα έρθει τεντωμένη. Όπως ακόμα και να μην είναι, το τέντωμα είναι πολύ εύκολο. Στο πάνω μέρος υπάρχει ειδικός περιστροφικός μοχλός που σας επιτρέπει να τεντώνετε την κορδέλα με ευκολία. Η κορδέλα θα πρέπει να είναι τόσο τεντωμένη ώστε αν την πιέζετε να κουνιέται το πολύ 1-2 χιλιοστά. Σε χτύπημα με το δάκτυλο θα πρέπει να κάνει τον χαρακτηριστικό ήχου που κάνει και η τεντωμένη χορδή.

ρύθμιση κορδέλας
Οι δύο κυκλικοί πιρροι που συγκρατούν την κορδέλα

Επίσης κάθε φορά θα πρέπει να ελέγχετε αν είναι στη σωστή θέση οι πίρροι που υπάρχουν εκατέρωθεν της κορδέλας στο βραχίονα που κατεβαίνει. Οι πίρροι είναι για να μην παίζει η κορδέλα αριστερά-δεξιά και για να μην βγαίνει από την θέση της. Θα πρέπει να την συγκρατούν αλλά να μην την ακουμπούν. Για την ρύθμιση θα χρειαστείτε το ένα από τα δύο κλειδιά άλλεν που είναι στην συσκευασία.

Κορδέλα και αλλαγή

Η PARKSIDE PBS 350 A1 παίρνει κορδέλα με πλάτος από 3.5 έως 12 χιλιοστά με μήκος 140 εκατοστά. Από την μάνα του έχει κορδέλα ξύλου 6 χιλιοστών και καλό θα ήταν να μην πάτε σε πολύ μεγαλύτερη.

Για να ανοίξετε το καπάκι γυρίζετε με το κατσαβίδι τις ασφάλειες προς τη φορά που δείχνει η εικόνα

Η αλλαγή γίνεται σχετικά εύκολα, καθώς με το ίσιο κατσαβίδι γυρίζετε τις δύο ασφάλειες που συγκρατούν το πάνω και τις 2 που συγκρατούν το κάτω καπάκι και έτσι έχετε πλήρη ευχέρεια για να την αλλάξετε.

κορδέλα πριονοκορδέλας

Τώρα για ανταλλακτική κορδέλα μπορείτε να βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Η διάσταση είναι σχετικά κοινή για κορδέλες ξύλου και τό κόστος είναι συνήθως 10-15 ευρώ.

Σύνδεση με ηλεκτρική σκούπα

Αν θέλετε να μην σκουπίζετε συνεχώς τα πριονίδια μπορείτε να συνδέσετε απευθείας την πριονοκορδέλα με ηλεκτρική σκούπα. Στη βάση υπάρχει ειδική υποδοχή και αν είναι δυνατή η σκούπα κάνει σχετικά καλή δουλειά (ειδικά για τα πριονίδια που μαζεύονται εντός της πριονορδέλας).

Σύγκριση με άλλα μοντέλα του εμπορίου

Τώρα πάμε στο πιο σημαντικό κομμάτι. Πόσο αξίζει η αγορά της, αν αναλογιστούμε τι υπάρχει στον ανταγωνισμό. Η τιμή που την φέρνουν τα LIDL είναι 100 ευρώ και σίγουρα είναι -αν όχι η πιο οικονομική- μία από τις πιο οικονομικές επιλογές της αγοράς.

Το μοντέλο που μοιάζει περισσότερο με αυτό της PARKSIDE

Η κατασκευάστρια-εισαγωγέας εταιρία είναι η scheppach, μία εταιρία που κυκλοφορεί προϊόντα με την δική της επωνυμία στο εμπόριο. Έτσι μπορείτε να βρείτε περίπου το ίδιο μοντέλο και σε scheppach. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει το πανομοιότυπο μοντέλο, αλλά υπάρχει στο εξωτερικό και πωλείται 120-140 ευρώ. Στην Ελλάδα υπάρχουν 2-3 πανομοιότυπα που λογικά είναι από τον ίδιο κατασκευαστή, αλλά έχουν λιανική τιμή 150-170 ευρώ.

Όχι πανομοιότυπο, αλλά με παρόμοια χαρακτηριστικά υπάρχουν μερικά μοντέλα της Bormann και της Einhell. Και τα δύο είναι ακριβότερα από το PARKSIDE (το Bormann με 250αρι μοτέρ έχει 140 ευρώ).

Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Boston, με τιμή κοντά στα 200 ευρώ.

Αν θέλετε να πάτε σε κάτι που είναι αντικειμένικα πολύ καλύτερο σε χαρακτηριστικά από την PARKSIDE θα πρέπει να δώσετε πάνω από 200 ευρώ, ενώ αν θέλετε να ανεβείτε λίγο κατηγορία και να πάρετε μία λίγο πιο μεγάλη, θα πρέπει να ανεβείτε στα 400+ ευρώ.

Οπότε για αυτά που προσφέρει, αν την συγκρίνουμε με τον ανταγωνισμό, τα 100 ευρώ είναι αρκετά καλή τιμή!

Μειονεκτήματα/Ελαττώματα/Προβλήματα

Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα. Βέβαια υπάρχουν αναφορές ότι λόγω κατασκευής κόβεται πιο εύκολα από ότι πρέπει η κορδέλα, ειδικά αν δεν είναι εργοστασιακή αλλά είναι από εργαστήρι.

Ως ελάττωμα θα πρέπει να αναφέρουμε σίγουρα το θέμα με τον παράλληλο οδηγό που αναφέρθηκε και πιο πάνω. Θέλει προσοχή για να σφίξει εντελώς κάθετα. Σίγουρα ένα σύστημα με ράγες θα ήταν το ιδανικότερο.

Μειονεκτήματα θα μπορούσαμε να πούμε κάποια χαρακτηριστικά που υπάρχουν σε άλλες πριονοκορδέλες του εμπορίου και λείπουν από την PARKSIDE. To πιο βασικό είναι ο οδηγός για κόψιμο υπό γωνία που υπάρχει στα περισσότερα μοντέλα του ανταγωνισμού. Επίσης κάποιες πριονοκορδέλες έχουν και ενσωματωμένο φως για να βλέπετε το σημείο κοπής. Επίσης, επίσημα, δεν υπάρχει βάση για το συγκεκριμένο εργαλείο (αν και κάνουν μερικές του εμπορίου).

Σύνοψη: Όχι η καλύτερη πριονοκορδέλα της αγοράς, αλλά πολύ καλό VFM

Η πριονοκορδέλα PARKSIDE PBS 350 A1 είναι μία φθηνή, ερασιτεχνική πριονοκορδέλα για ξυλουργικές εργασίες. Αυτή τη στιγμή είναι η πιο οικονομική πριονοκορδέλα του εμπορίου και σίγουρα έχει πάρα πολύ καλό VFM. Έχει την ίδια ποιότητα κατασκευής και περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά με πριονοκορδέλες που πωλούνται 130-150 ευρώ, όταν αυτή στοιχίζει μόλις 100.

Βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι η καλύτερη ερασιτεχνική πριονοκορδέλα. Σίγουρα υπάρχουν πολύ καλύτερες λύσεις και από άποψη ποιότητας κατασκευής και από άποψη χαρακτηριστικών. Όμως οι περισσότερες από αυτές ξεκινούν από τα 200+ ευρώ, οπότε η διαφορά στην τιμή είναι σημαντική.

Για απλή ερασιτεχνική χρήση και εισαγωγή στις πριονοκορδέλες είναι κάτι παραπάνω από μία χαρά και σίγουρα προτείνεται η αγορά της.

Μερικά χρήσιμα που πρέπει να γνωρίζετε

Έχετε κάποια σχέση με τα LIDL ή τα PARKSIDE;

Καμία απολύτως!

Ποια είναι τα στοιχεία επικοινωνίας του σέρβις για το συγκεκριμένο εργαλείο;

Τηλέφωνο επικοινωνίας για Ελλάδα και Κύπρο : +800 4003 4003
Email επικοινωνίας για Ελλάδα: service.GR@scheppach.com
Email επικοινωνίας για Κύπρο: service.CY@scheppach.com

Έχω χάσει το εγχειρίδιο χρήσης για το συγκεκριμένο εργαλείο, που μπορώ να το βρω;

Η LIDL πάντα έχει τα εγχειρίδια χρήσης σε ψηφιακή μορφή (pdf) στην σελίδα της. Το συγκεκριμένο μπορείτε να το βρείτε πατώντας εδώ.

Που θα βρω ανταλλακτικά για το συγκεκριμένο εργαλείο;

Καταρχάς θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το επίσημο σέρβις. Από ότι φαίνεται για τα scheppach υπάρχουν αρκετά ανταλλακτικά και λογικά δεν έχουν το κλασσικό πρόβλημα των άλλων PARKSIDE. Κορδέλα μπορείτε να βρείτε και από το εμπόριο, καθώς είναι σχετικά κοινό νούμερο

Μπορώ να κόψω μέταλλο με αυτό το εργαλείο;

Η κορδέλα που έχει πάνω είναι κορδέλα ξύλου, οπότε αν δοκιμάσετε να κόψετε ατσάλι θα την καταστρέψετε. Μπορείτε να χρησιμοποίησετε κορδέλα σιδήρου και μαζί με λίπανση μπορεί να κόψει λεπτά κομμάτια από ατσάλι.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY ψησταριά με ρυθμιζόμενο ύψος σχάρας από δοχείο διαστολής
Επόμενο άρθροgBrainy, ένα πρόγραμμα με τεστ για να εξασκείτε το μυαλό σας
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
26 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Ανώνυμος

Μια ερώτηση.. Μπορώ να κόψω πάγο η υπάρχει πρόβλημα με το νερό?

Μιχάλης

Καλημέρα. Μπορείτε να μου στείλετε διευθύνσεις και sites για αγορα πριονοκορδέλας . Ευχαριστω

Giorgos

Αγορασα και εγω αυτη την κορδελα . Δοκιμασα να κοψω ξυλο απο παλετες +-2cm παχος,μελαμινη 1.8 cm και για κανενα λογο δεν κοβει ισια. Και δεν μιλαω για το 0.1 cm απο ακρη σε ακρη. Αλλα για διαφορα πανω απο μισο εκατοστο σε ξυλο μηκους 25 cm. Ουτε πιεζω για να κοψει γρηγορα. Ο οδηγος τσεκαρισμενος πως δεν εχει τετοια αποκλιση οι πυρροι που κρατανε την κορδελα δεν ακουμπανε πανω στην κορδελα ειναι οπως πρεπει αλλα ισια δεν κοβει. Φοραει την εργοστασιακη 6mm κορδελα. Και το κορυφαιο στην μελαμινη παχους 1.8 και πλατους 25cm στα μισα σταματουσε χωρις να υπαρχει… Διαβάστε περισσότερα »

Δημητρης

Μια διευκρινηση αν μου επιτρεπεις 🙂 ΟΧΙ η πριονοκορδελα δεν ειναι το πο επικινδυνο εργαλειο σε ενα ξυλουργειο απεναντιας, απο εκει κανεις δεν εχασε τα δαχτυλα του, τραυματισμους ναι οπως και σε αλλα μηχανηματα αλλα οχι και να χασεις δαχτυλο! Το πιο επικινδυνο ξυλουργικο εργαλειο ειναι το επιτραπεζιο ραντιαλ, και εκει εχουν χασει τα δαχτυλα τους, μιλαμε για εργαλειο που εχει 7-8 χιλ στροφες ενα μοτερ 5-6 ιππων και εναν δισκο κοπης 40-50 διαμετρο με 400 ποσα δοντια ακαλυπτο! Χαρακτηριστικα ειχε πει καποιος που εχασε κομματι απ το δαχτυλο ” οταν στο κοψει το παιρνεις χαμπαρι μετα απο 10 δευτερολεπτα”… Διαβάστε περισσότερα »

ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ !?

ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Το αναφέρω διότι το ίδιο θέμα έχουν και άλλοι κάτοχοι της συγκεκριμένης πριονοκορδελας.

Δημητρης

Καλησπέρα. Την έχω χρησιμοποιήσει κάποιες φορές και παιδεύομαι λίγο στο να βρω τις ρυθμίσεις. Στις τελευταίες κοπες μου έβγαινε η κορδέλα από κάτω. Άρχισα να σφίγγω παραπάνω και να προσέχω την ρύθμιση της πίσω ροδελας ώστε να είναι η κορδέλα στη μέση της ροδας στην κίνηση με το χέρι. Σήμερα όμως και χθες μου άρχισε άλλα.. Δεν βγαίνει η κορδέλα από κάτω, αλλά το λάστιχο του κάτω τροχού.. Συνέχεια. Συχνά το ξεκινάω και μετά από λίγα δευτερόλεπτα ακούω που πετιέται.. Καμιά φορά γίνεται κατά την διάρκεια της κοπής. Μήπως είναι πάλι θέμα ρύθμισης? Πχ περισσότερη ένταση στην κορδέλα ή οι… Διαβάστε περισσότερα »

Δημητρης

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Σήμερα αφιέρωσα πάνω από ώρα να ρυθμίσω σωστά. Μετά από 2 μικρά κοψίματα το λάστιχο έφυγε ξανά. Το βάζω πίσω στην θέση του με το χέρι σχετικά άνετα και αυτό με προβληματίζει ότι το λάστιχο δεν είναι καλό.. Όπως είπες θα πρέπει να θέλει πολύ ζόρι να μπει. Όταν γυρίζω με το χέρι για ώρα δεν βγαίνει αλλά όταν μπαίνει μπροστά ναι. Δεν την έχω καιρό. Μάλλον αστοχία υλικού? Αν έχεις κανένα λινκ για λάστιχο καινούργιο παρακαλώ πες μου.
Ευχαριστώ

Δημητρης

Τσεκαροντας τα ίχνη πάνω στον τροχό, το λάστιχο φαίνεται να ήταν κολλημένο, μάλιστα σε λίγα σημεία. Ίσως ξεκόλλησε σε κάποια από τις φάσεις που επειδή δεν ήταν σωστά ρυθμισμένη, έβγαινε η ταινία. Και τώρα που την ρυθμίζω σωστά δεν είναι κολλημένο και βγαίνει μετά από λίγο. Θα το δοκιμάσω με κόλλα πρώτα σε όλη την περιφέρεια . Κόλλα υγρή για λάστιχα, έτσι?

ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

βενζινοκολλα κατω απο το λατιχο του τροχου.

ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ

Να ρωτήσω αν η πριονοκορδελα σου όταν λειτουργεί έχει δόνηση?

John K

Γραφεται οτι ειναι κατασκευης shepach.Δεν την εχω ξανακουσει σαν εταιρια.ειναι καλη;

George-K76

Καλημέρα,
Αγόρασα κι εγώ αυτή τη πριονοκορδέλα και μου φαίνεται αρκετά καλή για τα χρήματα της.
Μήπως μπορείτε να παραθέσετε κάποιο λινκ από Ελλάδα για αγορά λάμας μετάλλου γιατί όσο και αν έψαξα δεν βρήκα κάτι.
Ευχαριστώ.

Pavlos iP

Χαιρετε.

Αγορά το εν λόγω προϊόν προ ημερών.
Όντως ικανοποιητικότατη σε θέματα κοπής για τα χρήματα της.

Όντως ο οδηγός είναι για κλάματα και δεν θα την συνιστούσα για όσους δουλεύουν αυστηρές γραμμές.

Όπως ανέφερες, η κορδέλα μου έσπασε έπειτα από 4 μέρες, σε μια πολύ απλή ευθεία κοπή καστανιάς 2εκ και ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.

Γνωρίζεις κάποια ανταλλακτική κορδέλα 6χιλ που θα παρέχει κάποια αξιοπιστία, ώστε να μη σπάσει το ίδιο γρήγορα και αναίτια;

Ευχαριστώ
Pavlos

Instagram: Tree.p.art

fori

Χαίρετε .
Έχω αγοράσει (από το troxeio shop) ανταλλακτική κορδέλα για το συγκεκριμένο εργαλείο 4-5 φορές μέχρι τώρα και σπάνε συνέχεια χωρίς κανένα ιδιαίτερο ζόρισμα.κόβω σκληρά ξύλα (δεσποτάκι , σφένδαμο κτλ) αλλά πάχους μέχρι 45mm.Το περίεργο είναι πως η μαμίσια κινέζικη κράτησε πολύ περισσότερο από τις aftermarket (υποτίθεται; ) ιαπωνέζικες . Έχοντας τη ρυθμίσει ώστε να μη βρίσκει στους πίρους και να μην είναι ιδιαίτερα τεντωμένη υποθέτω ότι φταίει το γεγονός ότι οι τροχοί πάνω στους οποίους κινείται είναι πολύ μικροί με αποτέλεσμα να λυγίζει πολύ το μέταλο=> κόβεται εύκολα. Αν βρει κάποιος λύση ας ποστάρει. Ευχαριστώ